Nem bírt egymással az Aramis és az Újpest
2023.02.04 | 14:48
Nem bírt egymással az Aramis és az Újpest

Különösebb tétje nem volt a budaörsi találkozónak, ennek ellenére mind a két csapat győzelmi szándékkal lépett pályára. Az összeállítások alapján az újpestiek lehettek bizakodóbbak, hiszen mindössze Vámosi és Dunai nem állt a csapat rendelkezésére. Viszont hosszabb sérülés után visszatérhetett Horváth Benedek, aki nagy erőssége volt a csapatnak az elmúlt bajnokságban és nagy szükség lesz rá a rájátszásban is. Az Aramisnál már nem ilyen rövid a hiányzók oldala, hiszen egy kisebb csapatra való játékos hiányzott. Soós, Komáromi, Büki, Bognár, Horváth Szabolcs, Lux, Sámson és Vattamány sem léphetett pályára. Ennek is köszönhetően talán minden idők (egyik) legfiatalabb Aramisát láthattuk, hiszen mindössze egyetlen játékos volt a keretben Horváth személyében, aki 22 évnél idősebb volt.

A felek elég jól ismerik egymást, így sok meglepetést nem tudtak mutatni aa másiknak, de ennek ellenére néhány perc elteltével két gólos előnyre tettek szert a vendégek. Harnisch a harmadik percben egy pontos lövéssel megszerezte a vezetést volt csapata ellen, majd egy perccel később, egy szögletfigurát követően Suscsák is beköszönt. Moga mester időt kért és rendezte a sorokat. A budaörsiek a kisebb sokk után éledeztek, de nem tudtak nagyobb helyzeteket kialakítani. Többnyire mezőnyjátékot láthattak a nézők, keveset forogtak veszélyben a kapuk, de ekkor a kapusok a helyükön voltak, így a szünetig már érintetlenek maradtak a hálók.

A folytatásra nagy elánnal jött ki az Aramis és Bélavári két perc után visszahozta meccsbe a csapatát, egy szép gólt követően. Továbbra is lendületben maradt az Aramis és érett az egyenlítő találat, ami a 31 percben érkezett. Fekete Olivér centerezett középre, de a menteni igyekvő Liplről a saját kapujába vágódott a labda. Az egyenlítéssel nem elégedtek meg a hazaiak és továbbra is rohamoztak, volt hogy vészkapussal, de a vezetést nem sikerült megszerezni. A hajrára kiderült, hogy a lilák is nyerni szeretnének és ezért hajlandóak ők is kockáztatni, ők is öt a négyre váltottak. Meccslabda akadt mind a két oldalon, hiszen az Aramis úgy került helyzetbe, hogy mezőnyjátékos állt az ellenfél kapujában, míg a másik oldalon Suscsák lövése nem sokkal ment mellé. Újabb gól már nem esett, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

A budaörsi fiatalok, ha kicsit rutinosabbak, akkor megnyerhették volna a találkozót, de az egy pontra a vendégek is rászolgáltak. Egyébként ez a találkozó is rávilágított, hogy vélhetően miért is csak az alsóházban folytathatják az újpestiek. Egy újabb nyerhető mérkőzést buktak el és a mérlegük végül a felsőházi csapatok elleni megszerezhető 36-ból mindössze három pont. Ezzel nehéz lett volna bekerülni a legjobb hatba. Az Aramis ezzel az egy ponttal vélhetően az ötödik vagy a hatodik helyen fordul majd.

ARAMIS SE - ÚJPEST FC-220 VOLT 2-2 (0-2)
Budaörs, 200 néző
Játékvezetők: Tamási, Kiss G., Strehó

Aramis: Gémesi - Horváth N., Fekete O., Fekete M., Sóvári
Cserék: Molnár - Kövesdi, Bélavári, Moga, Lévai, Korompay
Vezetőedző: Moga Lorant

Újpest: Kinics - Klacsák, Östör, Lipl, Horváth Benedek,
Cserék: Zsolnai, Tyukász - Szeghy, Harnisch, Suscsák, Balogh, Farsang
Vezetőedző: Németh Péter

Gólszerzők: Bélavári (22.), Lipl (31. - öngól), ill. Harnisch (3.), Suscsák (4.)

Sárga lap: Fekete O. (28.), ill. Szeghy (27.), Lipl (29.)

Moga Lorant, Aramis: - Büszke vagyok a csapatomra, hiszen volt tartásunk és ezzel a nagyon fiatal kerettel is feltudtunk állni két gólos hátrányból és a győzelmi esélyünk is megvolt. Ez a meccs is megmutatta, hogy van értelme az edzésen gyakoroltaknak, hiszen ezek a meccsen is többször visszaköszöntek.

Németh Péter, Újpest: Sajnos a remek kezdés után visszaesett a teljesítményünk, és a szezon leggyengébb második félidei játékát produkálva igazságos döntetlen született. Remélem időben kaptuk ezt a visszajelzést, mert a rájátszásban ez kevés lesz...

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink