Nehezen kivívott siker
2008.04.08 | 00:00
Nehezen kivívott siker

Magyarország-Lettország 4-3 (2-2)
gólszerzõk: Rábl 2, Dróth 2 illetve Terens, Avanesovs, Zabarovszkis

A magyar csapat tizennégyes keretébõl két játékost nem nevezhetett Frank Tamás, így ezúttal Temesi Norbert és Smeló Dávid maradt ki. Nagy elánnal vetettük magunkat a küzdelembe, bátran kezdtük a meccsen. A kapunktól távol és jól védekeztünk, a labdalopások után remek helyzeteket alakítottunk ki, ám ezek rendre kimaradtak.
A félidõ közepén sikerült megszereznünk a vezetést is. Rábl került a földre az ellenfél hatosánál, majd edzõnk rögtön idõt kért az ígéretes szituáció elõtt. Az egy perces eligazítás után a fiatalok tökéletesen megoldották az ott elhangzottakat: Harnisch, Frank Péter, Rábl volt a labda útja, s az Aramis remek játékosa közelrõl megszerezte a vezetést. Nálunk volt a labda túlnyomó részt, s bátran vállalkoztunk távoli lövésekkel, de újabb gólt nem sikerült elérnünk. Ellenfelünk sem játszott rosszul, voltak bátor próbálkozásaik, s a kapufát is eltalálták a félidõ során egyszer. Három perccel a lefújás elõtt Terens egy pontrúgást követõen kilenc méterrõl a hosszú felsõ sarokba lõtt. Kicsit megilletõdtünk, s ezt sajnos kihasználták a lettek a huszadik percben Avanesovs talált be. Szerencsére észbe kaptunk, s egy oldalberúgásnál ugyanaz volt a szereposztás, mint az elsõ gól elõtt: Harnisch, Frank Péter, Rábl, így döntetlennel vonulhattunk az öltözõbe.
Kintebb jött a lett válogatott, s ez eredményes is volt, hamar sikerült gólt rúgniuk, jobb oldalról, tizenkét méterrõl szerezték meg a vezetést. Hátrányba kerültünk tehát ismét, tovább kellett küzdenünk a három pont megszerzéséért. Mi birtokoltuk a labdát, de rengeteg helyzetet kihagytunk, a kapu torkából sem sikerült betalálni. A letteknek voltak veszélyes lövéseik, okosan próbálták védeni az eredményt, de az utolsó öt percre beszorultak a kapujuk elé.
Harnisch szabadrúgása után Dróthhoz került a labda, s a fiatal gyõri tehetség kiegyenlített. Mentünk elõre, s ez meg is hozta a várt hatást, hiszen a negyvenedik minutumban Frank Péter emelt, ez a kísérlet elkerülte volna a kaput, de jött Dróth a hosszú oldalon, és tizenhárom
másodperccel a hármas sípszó elõtt gyõztes gólt szerzett. A lettek nagyon csalódottak, a mieink nagyon boldogok voltak, hiszen a rengeteg kialakított helyzet miatt megérdemeltük ezt a sikert, igaz a játék helyenként ideges volt, de ez betudható a nagy tétnek. Sikerült a nyitány, méghozzá jól, s ez a fordítás plusz erõt adhat a kiváló erõkbõl álló kazahok ellen szerda este.

Frank Tamás (Magyarország)
Helyzetek sokaságát alakítottuk ki, s mivel kihagytuk ezeket a lehetõségeket, így nyögvenyelõs lett ez a meccs. A második félidõben volt öt-hat nagy helyzetünk, ahol létszámfölényt alakítottunk ki, de nem mentek be ezek a ziccerek. Szerencsére sikerült nyernünk, fontos három pontot gyûjtöttünk be.

Sketovs Arturs (Lettország)
A játék képe alapján nem érdemeltünk vereséget, szerencsével nyertek a magyarok. Gratulálok a házigazdáknak, s a balsiker ellenére, mint mindig, most is jól érezzük magunkat Magyarországon.


Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink