Nehezen állt össze, de fiatalodott a Szentes
2008.09.12 | 00:00
Nehezen állt össze, de fiatalodott a Szentes

 

Hosszú szünet után hétfõn megkezdõdött a futsal NB I, ám ezúttal már csak egyetlen Csongrád megyei csapat részvételével. Az Elsõ Beton visszalépésével a Legrand-MetalCom-Szentes vesz részt a sorozatban, amelyben mindössze tíz csapat jelezte indulási szándékát. A szegediek mellett nem startol az Euro Mobil Trans Gyõr sem, a felajánlott két hellyel pedig nem éltek a másodosztályú klubok.

A szentesi alakulat továbbra is ugyanazokkal a lehetõségekkel vág neki a sorozatnak, mint a korábbi években. Azaz a játékosok a nagypályás bajnokságok mellett vállalták a futsal NB I-ben a szereplést.

A Legrand-MetalCom kerete frissült, nézzük a változásokat! Erhardt a székelyföldi Sepsiszentgyörgyhöz igazolt, Koncz Zs., Szarvas és Kazán egyéb okok miatt befejezte a játékot. Az érkezési oldal bõvebb: Juhász I. és Kovács K. a megszûnt Elsõ Betonból érkezett, utóbbi visszatért, az egyetemista Tóth P. és Kalános az Aramisból igazolt át, míg a hódmezõvásárhelyi Marton B. és Nagy A., valamint a domaszéki Buzási P. újonc a szakágban.

- Nehezen állt össze a csapat, de pozitívum, hogy elsõsorban fiatalokat tudtunk magunkhoz csábítani. Ebbõl a bõ keretbõl kell majd Némethy László edzõnek ütõképes csapatot összegyúrnia. Kemény bajnokság lesz, egyik mérkõzés sem ígérkezik könnyûnek - mondta Szerencsi István csapatvezetõ.

Szétszéledt a szegedi csapat

Mi lett a megszûnt Elsõ Beton játékosaival? - sokan teszik fel ezt a kérdést Szegeden, de a megyében is. A nagy múltú klub visszalépésével nemcsak hazai klubok, hanem egy külföldi is jól járt. Az edzõ, Bódi Attila, valamint a kapus, Tombácz a Szentes korábbi játékosával, Erhardttal kiegészülve ugyanis elfogadta a román elsõ osztály újonca, a Sepsiszentgyörgy ajánlatát. A bajnokság ezen a hétvégén kezdõdik, és Bódiék éppen a címvédõ Székelyudvarhely ellen startolnak - otthon.

A válogatott labdarúgó, az elmúlt szezon gólkirálya, Tóth Attila a nagy terveket szövögetõ Ferencvárosba igazolt. Juhász I., Puskás és Kovács K. a Szentesben folytatja, a többiek abbahagyták a futsalt. Csúri Budapestre költözött, és K. Tóthtal, Vastaggal együtt Sándorfalván, Maróti és Podonyi Makón, Szentágotai, Kovács P. Tiszaszigeten, Bullás, Németh L. Balástyán, Kis K. Hódmezõvásárhelyen található meg - mind nagypályás csapatban.

Mádi József
Forrás:
www.delmagyar.hu



Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink