Néhány másodpercre volt a Kőszeg a bravúrtól!
2020.10.16 | 07:21
Néhány másodpercre volt a Kőszeg a bravúrtól!

Továbbmentek az esélyesek, de nem mindenki zökkenő nélkül a Magyar Kupában.

LURKÓ FOCIMÁNIA FK – BALATON BÚTOR FC VESZPRÉM 2-5 (2-4)

A hazaiak remekül kezdtek, az első percben megszerezték a vezetést, de utána helyreállt a világ rendje. A Veszprém Rutai vezetésével fordított és megnyugtató előnyre tett szert, amit a második félidőben még meg is toldott és izgalommentesen jutott tovább a jól küzdő Lurkó ellen.

 

BÁTONYTERENYEI TORNA KLUB SE – REAC-SISE 8-11 (7-5)

Az első félidőben úgy tűnt, hogy a vendéglátók meglephetik magasabb osztályú ellenfelüket, de a REAC a második félidőben fordított, annak ellenére, hogy mindössze két cseréjük maradt a térfélcserét követően.

 

CSENGER FUTSAL – MVFC BERETTYÓÚJFALU 0-6 (0-0)

A Csenger szünetig tudta tartani nagynevű ellenfelét. Meglepetésre az első félidőben nem született gólt, annak ellenére, hogy a Mezei rengeteg helyzetet kidolgozott. A szünetben rendezték a sorokat Ráblék és a második félidőben már kidomborodott az osztálykülönbség.

 

KŐSZEGI LÓRÁNT FC – ÚJPEST RFC 220-VOLT 3-4 (1-0)

Előzetesen nem sokan gondolták, hogy a Kőszegnek reális esélye lehet a továbbjutásra, talán még szünetben sem, amikor előnnyel mehettek pihenőre. A fordulás után próbáltak a lilák magasabb sebességre kapcsolni, de nem sikerült a mezőnyfölényt gólra váltani, sőt. A hazaiak újabb gólt szereztek, így már kettő volt az előny. Ezt egy gyors gólváltás követte, így a hajrá előtt nagy bajban voltak a fővárosiak, mert öt perc alatt három gólt kellett volna szerezniük a továbbjutáshoz. Jött is a vészkapus játék, és vele együtt a gólok. Előbb Józsa szépített, majd Kulcsár egyenlített, de a döntetlen a kőszegiek sikerét jelentette volna. A dráma a legvégén jött, legalábbis a hazaiak szempontjából. Az Újpest brazil légiósa mentette meg a csapatát, és néhány másodperccel a vége előtt megszerezte a győztes találatot. A vendéglátók minden dicséretet megérdemelnek, hiszen a két osztály különbség ellenére néhány pillanat választotta el őket a forduló bravúrjától.

 

ELTE-BEAC – HALADÁS VSE 1-10 (0-3)

A Hali nagy fölényben játszott a mérkőzés elejétől fogva, de az első 15 percig mindössze egy Dróth gólt láthattak a nézők. Ezután még kétszer beköszönt a Hali a szünetig, így el is dőlt a párharc. A második játékrészre ahogy fáradtak az egyetemisták, úgy jöttek az újabb vendég találatok. Ennek ellenére az ELTE Gémesi révén eljutott a becsületgólig a címvédő ellen.

 

ENERGIA SC GYÖNGYÖS – HIDEGKÚT SC 5-3 (1-1)

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, nem is bírtak egymással a felek, de a fordulás után a Gyöngyös hamar két gólos előnyre tett szert, és már nem is engedte ki a kezéből. A Hidegkútnak csak szépítésre futotta, így idén a 32 között búcsúzott, a tavalyi jó szereplés után.

 

DIRNER-SILAND FUTSAL CLUB – TFSE SZERTARSPORT.HU 3-9 (1-4)

Az egyetemisták számítottak a találkozó esélyesének, és annak ellenére, hogy hamar hátrányba kerültek, egy percig nem forgott veszélyben a továbbjutásuk. Szalmás vezetésével fordítottak és könnyedén harcolták ki a legjobb 16-ba kerülést.

 

PÁZMÁNDFALU KSE – FTC-FISHER KLÍMA 1-14 (0-8)

A Fradi még a szezonban nem érezte a győzelem ízét, így jól jött számukra a kupamérkőzés, ahol megszerezhették első sikerüket. A Pázmándfalunak nem lehettek vérmes reményei, inkább csak a tisztes helytállás lehetett a cél, ami hellyel-közzel sikerült is. A zöld-fehérek próbálták nyomás alatt tartani ellenfelüket és minél több gólt szerezni,. A vendéglátók időnként kijöttek a szorításból és helyzetig is eljutottak, amiből egyszer sikerült egy szépségdíjas gólt szerezni.

 

KINCSEM FUTSAL – MÁDI FC 3-6 (2-3)

Papíron talán a hazaiak számítottak az esélyesnek, de hiába játszottak némi fölényben, a vendégek szerezték a gólokat és ők mehettek előnnyel szünetre. A térfélcserét követően a szentmártoniak mindent megtettek az egyenlítésért, de nem tudták ledolgozni a hátrányt, így a Mád jutott a nyolcaddöntőbe.

 

UTE – KISTARCSAI VSC 5-6 (0-2)

Jól ismerik egymást a felek, hiszen tavaly egy bajnokságban szerepeltek az NBII keleti csoportjában. Az összecsapás igen fordulatosra sikerült. A Kistarcsa szünetre megnyugtató előnyre tett szert, 2-0-ra vezetett, de az Újpest nem adta fel és 10 perc alatt megfordította az eredményt és már náluk volt két gólos az előny. A hajrára úgy is tűnt, hogy meglehet a továbbjutás, de a Kistarcsa jobban bírta a végét. Az utolsó percben egalizáltak, majd a győztes találatot is megszerezték, így végül ők ünnepelhettek.

 

MAGLÓDI TC – NYÍRGYULAJ KSE 2-5 (2-2)

A Maglódba több NBI-t megjárt játékos szerepel, így nem voltak megilletődve első osztályú ellenfelükkel szemben. Nem is volt meglepő, hogy az első félidőben tudták tartani a lépést a Nyírgyulajjal. A fordulás után a Lovas-legénység megszerezte a vezetést, és mivel a vendéglátók nem tudtak egyenlíteni, a hajrára megkockáztatták a vészkapus játékot, ami nem jól sült el a számukra, két gólt is kaptak, így végül ha nehezen is, de a Nyírgyulaj van ott a következő fordulóban.

 

KELEN SC – SG KECSKEMÉT FUTSAL 5-11 (1-3)

Tavaly a Kecskemét egy harmadosztályú csapat ellen búcsúzott a kupában, így idén sokkal jobban figyeltek, aminek meg is lett az eredménye. A Kelen amíg bírta erővel, addig meg tudta nehezíteni ellenfele dolgát, de ez csak a szünetig tartott. A fordulás után kiütközött a nagyobb fizikai és tudáskülönbség és magabiztosan nyertek Koós Károly fiai.

 

Jövő héten rendezik:

NYÍRBÁTORI SC – DUNAFERR DUE DUTRADE FC
19:00 Nyírbátor, Városi sportcsarnok 

BUDAPESTI AK – ARAMIS SE
19:40 Budaörs, Aramis Sportcsarnok

TIHANYI FC – 5 STARS-ÉRDI VSE
20:00 Tihany, Aramis Sportcsarnok 

PÉCSI EEGYETEMI AC – DEBRECENI EGYETEMI AC
21:00 Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink