NÉGYSZERES MITROPA FUTSAL CUP GYŐZTES AZ ETO!
2017.09.11 | 18:04
NÉGYSZERES MITROPA FUTSAL CUP GYŐZTES AZ ETO!
5-3-ra magabiztosan győzött az ETO a Stella Rossa ellen a fináléban és megvédte címét a Mitropa Futsal Cup bécsi tornáján. A magyar bajnok zsinórban negyedszer lett Mitropa győztes.NÉGYSZERES MITROPA FUTSAL CUP GYŐZTES AZ ETO!
Címvédőként érkezett az ETO a bécsi Mitropa Kupára, és mindkét - a korábbi években UEFA Futsal Cupban is szerepelt - osztrák csapatot legyőzte kiegyensúlyozott, jó teljesítménnyel. Alex, Juanra és Fabio vezetésével a fiatalok is jól mutatkoztak be, válogatottjai nélkül végül tartalékosan is sikeres volt az ETO a Mitropa Kupán.

Rába ETO - FC Liberta Wien 5-3 (4-2) Sikerrel vette az első akadályt a Rába ETO a Mitropa Futsal Cupon. Az FC Liberta Wien együttese ellen egy pikáns, de végig kézben tartott találkozón nyert biztosan. A győri gólokat két tapasztalt játékosuk szerezte. Fabio kettő, Alex Constantino három találatig jutott. Ugyan hamar két gólos előnyre tett szert a magyar bajnok, de az osztrákok nem adták fel és folyamatosan nyomás alatt tartották a bravúrokat is bemutató fiatal Klcsó kapuját. A félidő hajrájában egy gólra felzárkóztak egy vitatható büntetővel, de a szünet előtti pillanatokban ismét kettőre nőtt az ETO előnye. A második félidőben nem úgy sikerült a játék, ahogy terveztük, a Liberta támadott, a győriek hősiesen és türelmesen védekeztek. Egy távoli lövés után ugyan ismét egy gólra jöttek fel az osztrákok, és az egyenlítésért küzdöttek, de a hajrában azonban Alex triplája eldöntötte a találkozó sorsát. Hiába ezután a hazai vészkapus játék, az eredmény már nem változott. Az ETO 5-3-ra nyert az FC Liberta Wien együttese ellen és bejutott a Mitropa Kupa fináléjába, ahol a rendező Stella Rossa, valamint a 1860 München összecsapás győztesével döntőznek este 18:45-kor. Mivel a félidőben 4-0-ra vezet a Stella Rossa a bajorok ellen, ezért az ETO várhatóan velük fog a Mitropa Kupáért játszani.

Rába ETO - Stella Rossa 5-3 (3-1) 5-3-ra magabiztosan győzött az ETO a Stella Rossa ellen a fináléban és megvédte címét a Mitropa Futsal Cup bécsi tornáján. A magyar bajnok zsinórban negyedszer lett Mitropa győztes. A döntőben gyors gólokkal elhúzott három góllal az ETO, sorrendben Juanra, Alex, majd ismét Juanra volt a győri találatok szerzője (0-3). Megkettőzte erejét a Stella, és a szünetig kettőre csökkentették a különbséget. A 2. félidő kezdetén rohamozott a Stella, hogy visszajöjjön a meccsbe, azonban Alex ismét duplázott egy csodaszép átemeléssel (4-1). Az osztrákok nem adták fel, vészkapus játékkal kombináltak, azonban szerencsés góllal lett 4-2. Ezután mindent egy lapra próbált a Stella Rossa csapata nyomást gyakorolni a címvédőre, de ez nem sikerült, szép játék uán Fabio talált bal oldalról a hálóba (5-2), Az utolsó percekben még egy góllal kozmetikázott a bécsi gárda, pedig voltak még 5 a 4 játékból lehetőségei, azonban az eredmény nem változott, megérdemelten nyert meg az ETO a Mitropa Kupa döntőjét! Szép volt Fiúk! Csak az ETO! Hajrá Győr!

Juanra (az ETO ideiglenes játékosedzője): Ebben a hónapban nagyon keményen edzettünk, Marcossal és azóta is amióta elment. Örülök, hogy minden játékos tudott játszani, mindenki tudott fejlődni és a döntőben végre a legerősebb összeállításban tudtunk futsalozni. Ha mindenki itt lett volna, és nem tartalékosan érkeztünk volna, akkor szerintem valószínű még nagyobb lett volna a különbség, Jobb véleményem szerint, így nyerni és győzni, amikor mindenki lehetőséget tud kapni és igazi csapatként vívtuk ki a sikert. Szerintem jól szerepeltünk, a játékunk is jó volt, dicséret illeti a játékosokat, mert szép munkát végeztek. Alex Constantino: Örülök a címvédésünknek, és annak különösen, hogy 5 góllal vettem ki részemet a sikerünkben! Mitropa Kupát másodszor nyertem.  Erős csapatok ellen sikerült nyernünk, akik taktikailag felkészültek voltak, és az utolsó pillanatig küzdöttek. Úgy érzem a csapat is jól szerepelt, remélem tudunk még fejlődni és folytatni az eredményességet majd az UEFA Futsal Cupon is. Fabio: Örülök annak, hogy az első meccsen kettő, a döntőben egy góllal járultam hozzá a Mitropa győzelmünkhöz. Azt gondolom, hogy jó úton járunk és az edzéseken elvégzett munka is meghozta gyümölcsét. A döntőben a Stella jóval erősebb csapat volt, mint a Liberta Wien, de ellenük is könnyedén győztünk, ami jó jel lehet a folytatáshoz. Klcsó Gábor: Örültem, hogy kaptam lehetőséget, egész nap jól éreztem magam, a többiekkel sokat tanulhattunk ma ebből a két mérkőzésből. Úgy érzem egy két szituációnál vétettem hibát, amin javítani kell majd a jjövőben. Remélem teljesítményemmel tudtam segíteni csapatomnak a Mitropa Futsal Kupa címvédésében. Fontos volt számomra az is, hogy bizonyítani tudjak a felnőtt csapatban.  eto.hu  
Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink