Negyedszer is legyőzte az Aramis az Akadémiát!
2024.04.23 | 20:50
Negyedszer is legyőzte az Aramis az Akadémiát!

A budaörsiek várhatták kedvezőbb helyzetből az összecsapást, hiszen legutóbbi győzelmükkel szinte bebiztosították a bennmaradásukat, de ahhoz hogy matematikailag se kelljen izgulniuk, egy pontra volt szükségük ezen az estén. Az MFA is némileg nyugodtan várhatta a meccset, de egy győzelemmel végképp hátradőlhettek volna. Az eddigi három egymás elleni meccset egyaránt Komáromiék nyerték és hazai pályán most is ők számítottak az esélyesebbnek.
A hazaiak kezdtek nagyobb elánnal, de mégis a fővárosiak szereztek vezetést egy szemfüles találattal. A vendégek gólszerzője nem meglepő módon Patócs Richárd volt, akinek már a tizedik találata volt a rájátszásban. A gól nem vetette vissza az Aramis játékosait, irányították a játékot, és több helyeztet is kialakítottak, de nem tudták a főlényüket gólra váltani. Ahogy telt az idő, érett a hazai egyenlítés, de mellette az akadémisták is veszélyes kontrákat vezettek, így izgalmas volt a találkozó. A vendéglátó fölénye a hajrában érett góllá, és bő egy perccel a játékrész vége Kövesdi lövése talált utat a vendégek kapujába, így döntetlennel zárult az első félidő.

A fordulás után a játék képe nem sokat változott, a budaörsiek voltak az aktívabbak támadásban és többet volt náluk a labda, de csak kapufákig jutottak. Persze a vendégeknek is akadt komoly gólszerzési lehetőségük, volt, hogy Bognárnak kellett a gólvonalról mentenie. A következő találatra 12 percet kellett várni a második félidőben, amit az Aramis szerzett. Kövesdi rúgta remekül keresztbe a labdát, amire Gellérfi érkezett pontosan, és közelről már nem volt nehéz dolga. A hazaiak a vezetés után sem álltak le és próbálták eldönteni a meccset, de ez nem sikerült. A hajrára az eredmény tudatában várható volt a vendégeknél a vészkapus, ami érkezett is, de nem volt benne elég átütőerő, így nem sikerült nagyobb helyzetet kialakítani, és végül az egyenlítés elmaradt, így a budaörsiek örülhettek.

Az Aramis ezzel a győzelemmel a hátralévő eredményektől függetlenül a nyolcadik helyen zár, míg az MFA-nak egy győzelemre van szüksége a bennmaradáshoz, amit a már kiesett Maglód ellen hazai pályán akár péntek este abszolválhat is.

ARAMIS SE - MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA 2-1 (1-1)
Budaörs, 300 néző
Játékvezetők: Szilágyi, Takács, Urgyán

Aramis: Soós - Komáromi, Szűcs, Büki, Bognár
Cserék: Csikós - Kövesdi, Vattamány, Szeghy, Moga, Gellérfi, Lévai, Bogdán, Erdős
Vezetőedző: Nagy Roland

MFA: Vincze - Boznánszky, Patócs, Szabó D., Szabó B.
Cserék: Boldizsár - Véghelyi, Simon, Fábián, Vas, Tarpai, Bokor, Nguyen, Lőrincz
Vezetőedző: Boznánszky Gábor

Sárga lap: Komáromi illetve Patócs, Boznánszky, Lőrincz

Gólszerzők: Kövesdi, Gellérfi illetve Patócs

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink