NBII Rájátszás a feljutásért - esélylatolgatás
2014.04.24 | 00:00
NBII Rájátszás a feljutásért - esélylatolgatás

 

Az "A" csoport indulásakor egybehangzó vélemény volt, hogy a legnagyobb esélyese a bajnoki címnek a Ferencváros, akik egyedüliként veretlenül végeztek az alapszakaszban, míg legnagyobb riválisa az angyalföldi alakulat lehet. Ehhez képest hatalmas meglepetésre egyedül a zöld-fehérek állnak nyert mérkõzés nélkül. A tabellán és az erõviszonyokat nézve megjósolhatatlan, hogy ki melyik pozícióban végez. Az egyetlen, ami biztosan megállapítható, hogy hihetetlenül kiegyensúlyozott a csoport, és szinte minden mérkõzés háromesélyes, és mondhatni, a pillanatnyi forma vagy a szerencse dönthet, amit az eredmények is bizonyítanak. A 15 lejátszott mérkõzésbõl közel a fele döntetlenre végzõdött. Az összes összecsapás közül, mindössze két esetben fordult elõ, hogy a gyõztes három góllal bizonyult jobbnak, míg a többi mérkõzésen egy vagy két gól döntött, és ott is csak az utolsó perc vagy másodpercek hozták meg a gyõztes kilétét. A második, feljutást jelentõ helytõl az utolsó mindössze 5 pontra van, így még bármi elõfordulhat.

A legnagyobb csalódást a hatodik helyen álló Fradi tudhatja magáénak, akiknek az alapszakasszal ellentétben, a rájátszás folyamán semmi nem jött össze. 5 lejátszott mérkõzésébõl mindössze kétszer játszott döntetlent, a többit elveszítette, de talán a Dunaújváros elleni volt az egyetlen meccs, ahol ellenfelük föléjük kerekedett, az összes többin megszerezhette volna a gyõzelmet. A pechsorozatuk legnagyobb fokmérõje a BME elleni mérkõzés volt, ahol hiába jöttek vissza két gólos hátrányból, a dudaszó pillanatában elbukták a találkozót. A legnagyobb problémájuk talán a helyzetkihasználás, hiszen három meccsen is csak két gólig jutottak, azzal pedig nehéz futsal mérkõzést nyerni. A második kör talán a legnehezebb összecsapással indul számukra, hiszen a listavezetõ otthonában kellene megkezdeni a felzárkózást, amit nehezít, hogy Karacs piros lapja miatt nem szerepel. Amiben bízhatnak a zöld-fehérek, hogy Somorai visszatér, aki hétfõn már a csapattal tart. Nem könnyû a Ferencváros helyzete, de nem elérhetetlen az elõrelépés, de amennyiben Csabán is vereséget szenvednek, már-már reménytelen lesz akár az osztályozóra is odaérni. Ahogy mondani szokták, vízválasztó lehet a békéscsabai kirándulás.

Az ötödik helyen némi meglepetésre a MAFC BME szerepel, akik felemásnak tudhatják be a mögöttük hagyott öt találkozót. Nem indult jól a rájátszás, hiszen otthon kikaptak az utolsó másodpercekben kapott góllal DF-tõl, majd jött két döntetlen. Ezt követõen - mivel véget ért az NBI-es csapat számára a bajnokság - a válogatott játékosok visszajátszottak, így mindenki arra számított, hogy magabiztos menetelésbe kezdenek. Ehhez képest vereség ismét hazai pályán a Békéscsaba ellen, majd a záró meccsen egy utolsó másodpercben szerzett Öreglaki góllal megszerezték egyetlen gyõzelmüket, amivel elzárkóztak az elõttük állókra, így mindössze két pontra van a dobogó.

A negyedik helyen a Vác tanyázik, akik mindössze egyszer nyertek és egyszer kaptak ki. Egy fordulatos, gólgazdag meccsen a Fradit verték, míg egyetlen vereségüket Békéscsabán szenvedték el. A többi találkozójuk egyaránt döntetlenre végzõdött. Mindössze egy pontra vannak a feljutást jelentõ második helytõl, így egy jó hajrával akár még oda is érhetnek. A második körben háromszor is otthon játszanak, és ha tudják érvényesíteni a hazai pálya elõnyét, akkor jó eredményt érhetnek el.

A dobogó harmadik fokán a Vasas áll, akik a listavezetõ mellett még veretlenek, igaz, mindössze gyõzelembõl csak egy van. Egyedül az Újvárost sikerült legyõzniük hazai környezetben, az összes többi találkozón remiztek. A legkevesebb gólt a piros-kékek szerezték, de lehet, ez is elég lesz a céljaik eléréshez, fõleg ha helyt adnak az óvásuknak, de ne rohanjunk ennyire elõre. Ha a második körben a döntetlenek közül többet gyõzelemre tudnak váltani, megszerezhetik az elsõ két hely valamelyikét.

A második helyen a Nagy Attila vezette Dunaújváros áll. A Green Pet remekül kezdett. Idegenben legyõzte a BME-t, majd hazai környezetben villámrajtot véve megverte a Fradit, így az élen állt. Ezután egy megtorpanás következett, hiszen két idegenbeli találkozóját is elveszítette. Majd otthon zárásként lehetett volna javítani, de nem bírtak a Váccal, így végül 7 ponttal zártak. Nehéz megjósolni, hogy mire lesznek képesek a visszavágókon, de ami jó hír lehet, hogy a két elõttük állót hazai környezetben fogadhatják. Nagy meglepetés lenne, ha megtudnák õrizni a második helyüket.

A rájátszás kezdetekor kevesen gondolták, hogy a Békéscsaba veretlenül, 4 pont elõnnyel, magabiztosan vezeti a tabellát 5 forduló után. Ilyen kiváló „õszre" talán még õk sem gondoltak, legszebb álmaikban sem. A legnehezebb nyitómeccs talán az övék volt, legalábbis papíron, hiszen a Fradi otthonában kellett helytállni, ami össze is jött. Bátor játékkal értékes pontot szereztek, amit két gyõzelem követett hazai pályán. A sikerek kellõ önbizalmat adtak az együttesnek, így már nem is volt akkora meglepetés, hogy a válogatott játékosaival felálló BME-t is legyõzték idegenben, majd jött a záró találkozó, ahol döntetlenre végeztek a Vasassal. Az együttes legnagyobb erénye a csapategység, ami leginkább a védekezésben nyilvánul meg, hiszen 5 meccsen mindössze 11 gólt kaptak. Az elsõ kör végeredménye 5 meccs, 11 pont, legkevesebb kapott gól, 1. hely.
Mindenki azt gondolná, hogy felhõtlenül boldog lehet az együttes, ám az angyalföldiek elleni meccs után jött a fekete leves. A Vasas a mérkõzést követõen jelezte, hogy megóvja a találkozót, hiszen a csabaiaknál egy olyan játékos szerepelt, akit elõzõ hétfõn igazoltak, így nagy valószínûség szerint jogosulatlanul szerepelt. A szabály a versenykiírás értelmében úgy szól, hogy az alapszakasz vége elõtt három fordulóval már nem lehet igazolni új játékost, így elég egyértelmûnek tûnik az óvás végkimenetele. Ráadásul amennyiben bebizonyosodik, hogy jogosulatlanul szerepelt az említett játékos, a BME meccset is elveszíti a Pioneers, mivel ott is pályára lépett, így jelentõs pontlevonásra számíthatnak, szám szerint hatra, amivel az utolsó elõtti helyre csúsznak vissza, míg a Vasas megkapva a 3 pontot, elsõ helyre lép, két ponttal megelõzve a Dunaújvárost. A kérdés, hogy lelkileg mennyire fogja meg a csabaiakat a fatális hiba. Annak ellenére, hogy visszacsúsznak az ötödik helyre, mindössze egy gyõzelemre lesznek a bajnoki címtõl, és ha folytatják remek szereplésüket, odaérhetnek a feljutást jelentõ elsõ két helyre.
Persze nem gyõzzük hangsúlyozni, hogy amíg nincs jogerõs határozat, addig ezek csak feltételezések, és a viharsarki együttes a jelenlegi listavezetõ.

A tabella jelenleg:
1. PIONEERS VIHARSARKI FC 11p
2. DF GREEN PET FC 7p
3. VASAS FUTSAL 7p
4. DUNATOURS VÁC FUTSAL SE 6p
5. BME DOCLER AKADÉMIA II. 5p    
6. FERENCVÁROS-FISHER KLÍMA 2p

A tabella, amennyiben helyt adnak az óvásnak:
1. VASAS FUTSAL 9p
2. DF GREEN PET FC 7p
3. DUNATOURS VÁC FUTSAL SE 6p
4. BME DOCLER AKADÉMIA II. 5p 
5. PIONEERS VIHARSARKI FC 5p
6. FERENCVÁROS-FISHER KLÍMA 2p

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink