NBII Rájátszás, 5. forduló BEHARANGOZÓ
2014.04.11 | 00:00
NBII Rájátszás, 5. forduló BEHARANGOZÓ


’A’ csoport (feljutásért)

FERENCVÁROS-FISCHER KLÍMA    – BME DOCLER AKADÉMIA II.

19.30, Budapest, Spartacus Sportcsarnok

Sok kérdés merül fel a mérkõzéssel kapcsolatban. Megszerzi-e valamelyik fél végre az elsõ gyõzelmét? Magára talál-e végre a Fradi? Mennyire motivált a BME? De a párharc legfontosabb kérdése: felzárkózik-e valamelyik csapat az élmezõnyhöz, és ha igen, akkor melyik? A felek négy forduló után ugyanúgy állnak: két döntetlen, két vereség. A nagyobb csalódás a Ferencvárosnál van, mivel nekik a feljutás a tét, de jelen pillanatban még az osztályozós hely is három pontra van tõlük. A BME-nél alapvetõen nem az elsõ csapatra alapoznak, többnyire azok kapnak lehetõséget, akik az alapszakaszban is a második csapat tagjai voltak, de annak a társaságnak egy része az U21-es válogatottnál van, így elképzelhetõ, hogy erõsebb összeállításban lépnek majd pályára. A Fradi teljesítménye eddig mindenképpen csalódást keltõ. A Bita László fémjelezte együttes egyelõre bõven távol áll az elvárt szinttõl. Pénteken muszáj lenne javítaniuk, mert ez most már tényleg az utolsó utáni esély. A két csapat többször is összecsapott egymással idén. A bajnokságban õsszel a Fradi nyert, januárban döntetlen született, míg a kupában az egyes csapatot csak megszorongatni tudták a zöld-fehérek, de az egyetemisták mentek tovább. A sok kérdésbõl az utolsó: vajon milyen összeállításban jelenik meg a BME? A Fradinak azonban ez mindegy, mert kötelezõ nyerniük, ha nem akarnak újabb szezont lehúzni a másodosztályban.

’B’ csoport

ROMHÁNY SE – ELTE-BEAC

20.20, Kartal, Kovács László Sportcsarnok

Továbbra sem találja õszi önmagát az ELTE. Múlt héten a Csõ-Montage ellen úgy tûnt, hogy van esélyük, mégis érvényesült a papírforma és vereséget szenvedtek. A Romhány még gyengébben áll jelen pillanatban, múlt héten a megtáltosodó Ózd ellen szaladtak bele egy nagyobb vereségbe. A csalódott csapatok csatája egy háromesélyes mérkõzésben teljesedhet ki Kartalon.

CSÕ-MONTAGE BFC-ÚJBUDA – MONORI SE

21.00, Budapest, MAFC Sportcsarnok

Szárnyalnak Márkus Ákos fiai, a rájátszásban továbbra is 100%-os ugyanis a Csõ-Montage. A Monor az ELTE-vel és a Romhánnyal együtt 4-4 ponttal áll. Mivel a Monor két fõ riválisa egymással játszik, egy bravúrgyõzelemmel elõnybe kerülhetnének, igaz ez nem lesz könnyû. A találkozó egyértelmû esélyese a hazai csapat.

’E’ csoport

MMSZ SE – KELEN SC

20.30, Monor, Szterényi János Szakközépiskola

A csoport egyetlen 100%-os csapata látogat Monorra. Az MMSZ nem tudta behúzni harmadik gyõzelmét zsinórban, bár esélyesebbnek tûntek a Törökbálintnál, végül mindhárom pontot otthagyták. A Kelen továbbra is hibátlan. Ha most idegenben is nyer, lassan behozhatatlan elõnybe kerül. Most már minden pontvesztésük meglepetés lenne, õk a találkozó esélyesei.

GARVITTAX – TÖRÖKBÁLINTI FSE
20.30, Budapest, Vasas Sportcsarnok

Elhúzott a Kelen a csoportban, a mögötte lévõ csapatok azonban egyre sûrûbb a mezõnyt alakítanak ki. A Garvittax gyõzelemmel kezdte a rájátszást, de aztán három vereséget szenvedett. A sereghajtó Törökbálint akár harmadik is lehetne, de miután levontak tõlük négy pontot, most kapaszkodniuk kell felfelé. Megvan rá a sanszuk, a múlt heti, MMSZ elleni siker után talán formába lendülnek. Vendég sikerre tippelünk.

DREAM TEAM FUTSAL – SZTE EHÖK SE

21.00, Budapest, Klebelsberg Kunó Ált. Isk. tornaterme

A Garvittax elleni gyõzelmén kívül nem dicsekedhet túl sok mindennel a Dream Team a rájátszásban. Múlt héten a Kelen ellen talán a szokatlan idõpont zavarta meg õket, ami miatt igen halovány produkcióval rukkoltak elõ. Az SZTE a második helyen áll a csoportban, most idegenben ragadna a Kelenre. Õk a találkozó esélyesei.

’F’ csoport

PAFC – AC VILLÁM GEOBUSZ.HU

19.00, Piliscsaba, VM KASZK Szakképzõ Iskola

A Kormányõr múlt heti, Villám elleni gyõzelme után a találkozó kérdése, hogy melyik csapat zárkózik fel az éllovashoz. A legutóbb a Piliscsaba nyert idegenben is, így otthon egyértelmûen õk a találkozó favoritjai.

Kántor Barnabás

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink