NBII rájátszás, 2. forduló BEHARANGOZÓ, hétfő
2014.03.22 | 00:00
NBII rájátszás, 2. forduló BEHARANGOZÓ, hétfő

"A" csoport (Feljutásért)


DF GREEN PET FC- FERENCVÁROS-FISCHER KLÍMA
18.30, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
A feljutásért harcoló rájátszás mezõnyébõl egyedül a Dunaújváros tudott gyõzelmet aratni az elsõ fordulóban, méghozzá a BME ellen. A Ferencváros eközben annak ellenére sem tudott nyerni, hogy minden körülmény adott volt számára. Hazai pályán, a csoport talán legnagyobb esélyeseként azonban csak egy pontot szerzett a Békéscsaba ellen. A hiba után most rá vannak kényszerítve, hogy idegenben javítsanak, ami nem lesz könnyû Dunaújvárosban, hiszen oda nem pontokért jártak a csapatok idén. A DF remek hazai mutatóit kell lerontania zöld-fehéreknek, különben könnyen hátrányba kerülhetnek a feljutásért folyó versenyfutásban.  A hazaiak bízhatnak a jó formában, meg abban, hogy mindössze a Kinizsi II tudott pontokkal távozni Újvárosból.

PIONEERS VIHARSARKI FC - DUNATOURS VÁC FUTSAL SE
20.00, Békéscsaba, Kazinczy Ferenc Általános Iskola
Nem lettünk sokkal okosabbak egy forduló után a rájátszás "A" csoportjában, ennek a párharcnak pl. mindkét csapata döntetlennel indított. A Békéscsaba bravúros pontszerzést hajtott végre a Ferencváros otthonában, míg a Vác a Vasassal remizett otthon. A Vác az alapszakasz végén jellemzõen sokgólos találkozókat játszott, úgy tûnik tehát, hogy komolyodik a helyzet, hiszen a Vasas védõi megállították õket. Tippelni nehéz, mindössze a hazai pálya miatt mondhatjuk, hogy talán a Békéscsaba az esélyesebb.

VASAS FUTSAL - BME DOCLER AKADÉMIA II.
20.30, Budapest, Vasas Sportcsarnok
Egyik csapat sem kezdett legendásan. Az egyetemisták a véghajrában bukták el az egyik pontot a Dunaújváros ellen, míg a Vasas nem bírta begyûjteni a három pontot Vácon. Most úgy léphetnek pályára a felek, hogy aki ismét bukik, az talán elbúcsúzhat a bajnoki címrõl dédelgetett álmától, bár sok van még hátra. A vendégeknél az elsõ csapat nem játszik bajnokit, így akár vissza is játszhatnak többen, ami nagyban befolyásolhatja a találkozó végkimenetelét. Normál esetben a Vasas mérkõzés esélyese, de a vendégek meglephetik a piros-kékeket.

"B" Csoport

ELTE-BEAC - ÓZD VÁROSI SE
20.00, Budapest, BEAC Sportcsarnok
Pénteken csak a Romhány - Monor mérkõzést rendezték meg a "B" csoportban, amit a hazaiak nyertek meg és álltak az élre négy ponttal. Az ELTE - Ózd meccsen csak a hazaiaknak van esélyük befogni az éllovassá avanzsáló Romhányt, mivel az elsõ fordulóban õk döntetlent játszottak (méghozzá a Monorral), miközben az Ózd sima vereséget szenvedett otthon a Csõ Montage-tól. Nincsenek tehát túl jó formában, miközben az egyetemisták - úgy néz ki - kezdenek visszatalálni a december környékén mutatott formájukhoz. Nagy meglepetés lenne, ha nem hazai siker születne.

"C" csoport

A "C" csoportban mindhárom mérkõzésrõl ugyanazt tudjuk elmondani. Az elsõ fordulóban, idegenben gyõzelmet arató csapatok játszanak most hazai pályán egy-egy olyan csapattal, akik otthon sem tudtak pontot szerezni egy héttel korábban. A Bábolna - Érd találkozóval kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a vendégek múlt héten már ötödik alkalommal kaptak ki zsinórban, most azonban visszatér néhány hiányzójuk. A hazaiaknak visszahozhatja önbizalmát az elõzõ fordulóban aratott gyõzelem, és a hazai pálya is mellettük szól. Az érdieknek csak csúcsformában lehet pontszerzési reménye. A Gyöngyös - Göd mérkõzésen is egyértelmûen a hazaiak a favoritok, a Gödnek azonban most kell bebizonyítani a pályán is, hogy nem lógnak ki ebbõl a csoportból. Göcsej - Tolna mérkõzést rendeznek. A Göcsej csapata lassan kezdi megmutatni, hogy nem csak otthon erõs, hanem idegenben is. Ha csak az õszi produkciójukat nézzük, akár még feljebb is szerepelhetnének, így azonban szeretnék megnyerni ezt a hatost. A cél felé jó úton járnak, a Tolna legyõzése kötelezõ feladat kell, hogy legyen számukra.

A BÁBOLNA NATURAL MEAT FC - ASTERIX SC ÉRD
19.00, Törökszentmiklós, Székács E. Középiskola


Az ENERGIA SC GYÖNGYÖS - GÖDI SE FUTSAL
19.00, Gyöngyös, Városi Sportcsarnok

GÖCSEJ SPORT KLUB - DEACTHLON TOLNA-MÖZS
20.00 Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnokban

"D" csoport


A "D" csoport, az UTE - MVFC BERETTYÓÚJFALU mérkõzéssel indul, ahol a találkozó mindkét résztvevõje gyõzelemmel indította a rájátszást. A hazaiak újpesti rangadót nyertek, míg a Beri a Salgótarjánt gyõzte le simán. A hazai pálya a lilák, a forma a vendégek mellett szól.  A SALGÓTARJÁNI - ETO meccs favoritja a vendégcsapat, miután a hazaiak nagy vereségbe szaladtak múlt héten, most nagyon össze kellene kapniuk magukat, hogy meglepjék a Gyõrt. A másik újpesti csapat Székesfehérvárra utazik. A tavasszal, teljesítményével az NB II Nyugati csoportjából kiemelkedõ hazaiak a csoport legnagyobb favoritjai, és miután láthattuk, hogy az elsõ fordulóban is teljes csapattal álltak fel, ez talán még kevésbé kérdés. Hazai siker várható.

UTE - MVFC BERETTYÓÚJFALU
18.30, Budapest, Halassy Olivér Sportközpont

A SALGÓTARJÁNI VSE - RÁBA ETO
20.00, Salgótarján Városi Sportcsarnok

FÉHÉRVÁR FUTSAL - ÚJPESTI FC-220 VOLT
20.30 Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok

 

"E" csoport

KELEN SC - TÖRÖKBÁLINTI FSE
20.20, Budapest, MAFC Sportcsarnok
Egyetlen mérkõzés maradt hétfõre az "E" csoportból, az pedig a forduló rangadója. Úgy áll a hatos elsõ két helyen a Törökbálint és a Kelen, hogy a másik négy csapat már két-két meccsen van túl. A Törökbálint hozta a kötelezõt a Dream Team otthonában, és gólgazdag találkozón nyert múlt héten, míg a Kelen Szegedrõl hozta el a három pontot. Mindkét csapat a nyugati csoportból érkezett a rájátszásra, így ott már kétszer összecsaptak egymással. Õsszel szoros meccsen nyert a Törökbálint, a visszavágót azonban simán nyerte otthon a Kelen. Abszolút nyílt, háromesélyes a találkozó, de nem lepõdnénk meg, ha a kelenvölgyiek begyûjtenék a három pontot.

"F" csoport

AC VILLÁM GEOBUSZ.HU - PAFC
20.30, Érd, Treff Sportcsarnok
Egészen a rájátszásig várt a 2013/14-es szezonban a pontszerzéssel a Villám, akkor azonban rögtön hármat is begyûjtött. Azt a Kormányõrt sikerült legyõzniük, akik az alapszakaszban oda-vissza legyõzték õket. Lendületet kaphatnak ettõl a sikertõl, most hazai pályán játszhatnak a Közép csoport utolsó helyezettjével, a PAFC-cal, akik most kezdik meg a rájátszást. Ettõl függetlenül nem egyértelmû esélyesek a hazaiak, sokkal inkább háromesélyes a találkozó.
Kántor Barnabás

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink