NBII Közép csoport, 1. forduló
2014.09.16 | 00:00
NBII Közép csoport, 1. forduló

HÓDMEZÕVÁSÁRHELYI FC - UTE 5-4 (1-1)
Gyors gólváltással indult a találkozó, de a játékrész további részében csak helyzetekig jutottak a csapatok, újabb találatot már nem tudtak szerezni. Kiegyenlített játékot hozott a félidõ és a fordulás után ez nem változott. Felváltva forogtak veszélybe a kapuk. A lilák szereztek vezetést, de a hazaiak rögtön válaszoltak. A hajrá elõtt döntetlenre álltak a felek, de az utolsó percben a vendéglátók újra megszerezték a vezetést, amire már nem volt ideje reagálni a vendégeknek. Szoros csatában, nyertek a hódmezõvásárhelyiek.

ÚJPEST FC-220 VOLT - GÖDI SE FUTSAL 5-5 (1-2)
Jól indult a vendégek számára a találkozó, elsõ percben megszerezték a vezetést, amire a vendéglátók csak a félidõ közepén tudott válaszolni. A gödiek a fordulás elõtt nem sokkal újra betaláltak, így náluk volt az elõny szünetre. A második félidõ eseménydúsabbra sikerült. Felváltva estek a gólok, és a hajrához egy gólos vendég elõnnyel érkeztek a csapatok. A Göd hiába vezetett az utolsó percben. A lila-fehérek higgadtak tudtak maradni a végén, és sikerült megmenteniük az egyik pontot.

VASAS FUTSAL II - BRAND MISSION TOLNA-MÖZS 7-2 (4-2)
Az NBI-es szünet miatt, a hazaiak visszajátszathatták volna elsõ osztályú játékosaikat, de mindössze csak egy játékos szerepelt az elsõ csapatból, de így is magabiztos gyõzelmet arattak. Az elsõ félidõben még tudta tartani a lépést a Tolna, de fordulás után már nem tudtak betalálni. A hazaiak magabiztos játékkal gyûjtötték be a három pontot, a végére elfáradó vendégek ellen.

PAFC-MITRE - AIRNERGY FC 4-2 (1-1)
A mérkõzésre eredetileg a fõvárosiaknál került volna sor, de az Építõk csarnok beázása miatt felcserélték a felek a pályaválasztói jogot, hogy ne maradjon el a találkozó. A vendégeket tartotta mindenki az esélyesebbnek a meccs elõtt, de a hazaiak megmutatták, nem szabad õket leírni. Az Airnergy irányította a mérkõzést, míg a hazaiak kontrákkal próbálkoztak, amiben benne volt a veszély. Sokáig nem találtak fogást egymáson a csapatok. A gólcsend a 15. percben szakadt meg, a vendégeknek köszönhetõen, de sokáig nem örülhettek, mert rögtön jött a hazai válasz, amivel ki is alakult a félidei eredmény.
A 2. félidõt góllal kezdték a vendéglátók, ami után a fõvárosiak rohantak az eredmény után. Erõfeszítéseik a félidõ derekán hoztak eredményt, ekkor tudtak egalizálni. A folytatásban mind a két oldalon akadtak lehetõségek, de a vendégek csak kapufáig, illetve 10 méteresig jutottak, gólig nem. Már csak bõ két perc volt hátra, mikor a PAFC megszerezte a vezetést egy gyors kontrát követõen, ami után rögtön vészkapus játékra álltak át a vendégek. A kockáztatás rosszul sült el, mert egy labdavesztés után a hazaiak betaláltak az üresen maradt kapuba. A végén még jött a kegyelemdöfés, és egy kisbüntetõt bevágtak a hazaiak, akik lelkes fegyelmezett játékukkal rászolgáltak a három pontra, a dekoncentráltan játszó újonc ellen.
A mérkõzés alacsony színvonalát csak a játékvezetésnek sikerült alulmúlnia. A végtelenül sportszerû meccsen Kovács sporttársnak sikerült kiosztani hat sárga lapot, aki ezzel próbálta felsõbbrendûségét bizonygatni, emellett rengeteg téves ítéleteivel borzolni a csapatok idegeit. Reméljük nem ez a felfogás lesz a jellemzõ ebben a szezonban, ami csak feszültséget szül, és nem viszi elõre a sportágat.

DUNATOURS VÁC FSE - SZTE EHÖK SE 4-7 (1-1)

Vác: Bohony - Szabados, Bartal, Hirt, Vén.
Csere: Gere (kapus), Styevkó, Helembai, Halász, Makk, Hegyvári, Siskó, Mészáros, Burzi.
Játékos-edzõ: Burzi Attila.
SZTE EHÖK SE: Tombácz - Crkvenjakov, Bilics, Bullás, Szentes Bíró.
Csere: Vastag (kapus), Csamangó, Deák, Teimel, Mityók, Cserenkó.
Játékos-edzõ: Cserenkó Szabolcs.
Gól: Hirt (20′), Szabados (25′), Vén (34′), Styevkó (37′) ill. Bilics (13′, 22′, 40′), Szentes Bíró (23′, 31′), Csamangó (27′), Mityók (32′)

A Cserenkó Szabolcs által vezérelt együttes rögtön az osztály egyik legerõsebb ellenfele ellen kezdett idegenben, a váciak keretét több, nagy pályán magasabb osztályt is megjárt labdarúgó alkotja. Kiegyenlített elsõ félidõt követõen (amely 1-1-s döntetlennel zárult) a második játékrészben többek között Bilics Igor mesterhármasának, valamint Szentes Bíró Tamás duplájának köszönhetõen végül háromgólos gyõzelmet aratott az SZTE EHÖK SE, 7-4-re gyõzte le a váciak együttesét.

" Létszám és minõségbeli problémákkal küszködtünk a tavalyi évben, azonban szerencsére tudtunk igazolni magasabb osztályból játékosokat, így egy kicserélõdött kerettel kezdtük el a felkészülést augusztus elsejétõl. Nagyjából mindenki nagy pályázik a futsal mellett, így nem az erõnlétre kellett fókuszálnunk, hanem a taktikai elemekre. Nagyon kreatívak a játékosok, jól mûködik az elõrejáték, igazából itt a védekezés az, amit össze szeretnénk tenni. Kialakult az a 10-12 fõs keretünk, akikre számíthatunk. A Vác nagyon erõs csapat, NB-s játékosai vannak, mint például Vén Gábor, aki a Ferencvárosban is megfordult korábban. A rutint képviselték ezen a mérkõzésen, többnyire puhatolózással telt az elsõ félidõ, bár helyzetek tömkelegét dolgoztuk ki, de nem tudtuk ezeket értékesíteni. A félidõben annyit mondtam a srácoknak, hogy legyenek türelmesek, mert valószínûleg el fog fáradni az ellenfelünk, ez be is jött, fiatalos lendületünk megtörte a hazaiakat, és így alakult ki a 7-4-s gyõzelem. E mellett két kapufát is lõttünk, és kihagytunk néhány ziccert, így nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Effektíve mindenkit meg tudok dicsérni, jól álltak hozzá a mérkõzéshez, jól tették a dolgukat. Fontosnak tartjuk, hogy nem a Bajnokok Ligája döntõjét nyertük meg, mindössze annyit szeretnénk, hogy a nimbuszt visszaállítsuk, amit az egyetemi csapat képviselt, illetve rendszeres sportolási lehetõséget tudjunk biztosítani az egyetemi hallgatóknak. A bajnokság elsõ felét követõen, télen majd leülünk a vezetõkkel, és meglátjuk, hogy hova predesztinálhatjuk magunkat a bajnokság végére. " - nyilatkozta portálunknak Cserenkó Szabolcs, a csapat edzõje.

forrás: szegedma.hu

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink