NBII 18. forduló, BEHARANGOZÓ, péntek
2014.01.30 | 00:00
NBII 18. forduló, BEHARANGOZÓ, péntek


NYUGAT


FERENCVÁROS - CSÕ-MONTAGE BFC-ÚJBUDA
19.30, Budapesti Spartacus Sportcsarnok
Ha kedvezõen alakulnak a mérkõzések a Ferencváros számára, akár már két forduló múlva ünnepelheti a nyugati csoport megnyerését. Az edzõt váltó hazaiaknak ehhez otthon kell az õszihez hasonlóan ismét legyõzni az egyik üldözõt, a Csõ-Montage-t. A vendégek miután megkapták a Külker ellen a pályán elért három pontot, a harmadik helyre ugrottak vissza, most az egyik legnehezebb feladat következik számukra a listavezetõ otthonában. Meglepetés lenne, ha sikerülne pontot csenniük, ugyanakkor nagyon értékes lenne számukra. A rangadó elõreláthatólag sok érdeklõdõt vonz majd, várhatóan hazai sikerrel.
Õsszel: 4-2 a Fradinak.

KELEN SC - AC VILLÁM GEOBUSZ.HU
19.30, Budapest, Építõk Sportcsarnok
2013-ban három hónap alatt hét pontot szerzett a Kelen, míg az új évben már négy meccs után meglehet ugyanez a mennyiség. Ehhez mindössze annyi a teendõjük, hogy az utolsó helyezett Villámot legyõzzék otthon. A sereghajtó újabb nagy vereségbe szaladt bele hétfõn az Érd ellen, de a Kelen se lehet elégedett a múltkori produkciójával, amikor csak döntetlent ért el a Kormányõr ellen. A két csapat között a tabellán látottnál nagyobb különbség van, valószínûleg csak a gólarány lehet kérdéses.
Õsszel: 11-5 a Kelennek.

KÜLKER SC-DUPONT - KORMÁNYÕR SE
21.20, Solymár Sportcsarnok
Az eltiltásoktól sújtott Külker a Csõ-meccs óta az elsõ akadályt még szép létszámban és gyõzelemmel abszolválta, a másodikat azonban már nem sikerült. Fehérvárra mindössze öt mezõnyjátékossal utaztak le, és el is vesztették azt a mérkõzést, így pedig visszacsúsztak az ötödik helyre. A Kormányõr elsõ gyõzelme után elsõ döntetlenjét is megszerezte az NBII-ben, méghozzá a Kelen ellen. Szép eredmény volt, de ettõl függetlenül nem túl hasznos, hiszen hét pont választja el õket a tabellán való feljebb lépéstõl. Ha teljes létszámban tud kiállni a Dupont, nem jelenthet problémát számukra ez a mérkõzés.
Õsszel: 6-2 a Külkernek.

ASTERIX SC ÉRD  - BME DOCLER AKADÉMIA II.
21.20, Érd, Batthyány Tornacsarnok
Õsszel rendkívüli mérkõzést játszottak egymással a felek, a szünetben még 3-1-re vezetett a BME, ám 4-3-ra nyert végül az Érd. Az a vereség annyira felpörgette az egyetemistákat, hogy egészen a múlt hétig nem is kaptak ki, zsinórban nyolc mérkõzést nyertek meg, két hete azonban döntetlent játszottak a Fradival, a múlt héten pedig kikaptak otthon a (megerõsített) Gyõrtõl. Az Érd erõdemonstrációt tartott a Villám otthonában (18-4-renyertek), de volt olyan periódusa a találkozónak, amikor akadozott a játékuk. Egyik fél sem tud majd legjobb felállásában megjelenni a találkozóra, az egyetemisták elsõ csapatának Szegeden van jelenése, míg a hazaiaknál is lesznek hiányzók. Nagyon fontos találkozó lesz ez mindkét félnek, háromesélyes a találkozó, ahol tét a dobogó.
Õsszel: 4-3 az Asterixnek.

TÖRÖKBÁLINTI FSE - FEHÉRVÁR FUTSAL
20.30, Törökbálint, Bálint Márton Ált. Isk és Gimnázium
Idei teljesítménye miatt egyelõre kalapot emelhetünk a Fehérvár elõtt, azt hozzák, amit elsõ szezonjukban megszokhattunk tõlük, eddig három meccsen három gyõzelem a mérlegük, ebbõl ráadásul két olyan mérkõzést nyertek, ahol papíron nem õk voltak az esélyesek. A Törökbálint viszont pont fordítva produkált, még nem sikerült pontot szerezniük, és a megerõsödött fehérváriak ellen sem lesz könnyû. Ráadásul az új év elsõ meccsén attól a Kelentõl kaptak ki, akik már egy pontra ott vannak mögöttük, így ha csak nem borul a papírforma, helyet cserélnek a felek tabellán a forduló végére. Õsszel úgy nyert a Fehérvár, hogy akár fordított kimenet is lehetett volna, de hogy mit hoz a péntek este, azt egyelõre nem tudjuk.
Õsszel: 7-5 a Fehérvárnak.

KÖZÉP

PAFC - UTE
19.00, Piliscsaba, VM KASZK Szakképzõ Iskola
Mindkét csapatnak nagy szüksége van a három pontra, és az alsóházi rangadón most lesz is rá esélyük. Az UTE elvesztette az újpesti rangadót a múlthéten, elõtte azonban le tudta gyõzni a Garvitttaxot. A legutóbbi PAFC sikerig már messzebb kell visszamennünk, szeptember vége óta nem tudtak legyõzni senkit a piliscsabaiak. Emiatt úgy kell hozzáállniuk ehhez a találkozóhoz, hogy mikor, ha nem most? Ha nem sikerül, még a tízedik helynél is hátrébb végezhetnek, ahol most állnak, az UTE pedig közelebb lépne a hét ponttal elõttük álló Gödhöz.
Õsszel: 9-6 az Újpestnek.

ROMHÁNY SE - DUNATOURS VÁC FUTSAL SE
19.00, Kartal, Kovács László Sportcsarnok
A forduló rangadóját rendezik Kartalon, ahol a Romhány a Vácot fogadja. A közép csoport ellépõ ötösében a rangadókon eddig nem muzsikált túl jól a Romhány, bár az ELTE és a Dunakeszi ellen pontot szerzett, a többit elveszítette. Ugyanakkor a Tolna elleni vereségen kívül nem volt meglepõ zakója, így a negyedik helyrõl várja az alapszakasz végét. Ahhoz azonban, hogy a végelszámolásnál is ott legyenek az élbolyban, muszáj rangadót nyerniük. A Vácnak ugyanúgy égetõ szüksége van a három pontra, ha nem akar leszakadni a Dunaújvárostól. Az ilyen párharcokból szoktak nagyon jó ütközetek kialakulni... Háromesélyes a találkozó!
Õsszel: 6-4 a Vácnak.

ÚJPESTI FC-220 VOLT - ELTE-BEAC
20.20, Budapest, Halassy Olivér Sportközpont
Megerõsödött Újpest látogat a csúcsformáját elvesztõ ELTE-hez. Így lehetne egy mondatban összefoglalni a találkozót, de nézzük mi áll a tények mögött! Az Újpest a nem túl jól sikerült õsz után erõsítésbe fogott (errõl már legutóbb írtunk), ennek pedig meg is lett az eredménye a házi rangadón, ahol a másik Újpestet tudták kiütni 12-3-ra. Az ELTE a tabellára nézve továbbra is bánkódhat a Tolnán hagyott pontok miatt, de mivel az elõttük lévõ két csapat egymással játszik pénteken, ezért javíthatnak az ötödik helyen, és feljebb léphetnek. Meglepetés lenne, ha nem tennék, de oda kell figyelniük a lilák elleni találkozón.
Õsszel: 8-0 az ELTE-nek.

GARVITTAX - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL
20.30, Budapest, Vasas Sportcsarnok
A listavezetõ látogat a sereghajtóhoz, sok kérdés nincs így a találkozóval kapcsolatban. A Garvittax mutatott bíztató jeleket az õsszel, de mostanában nem igazán sikerül rátalálniuk a nyerõ megoldásra. Vitányi László mester igencsak bõ kerettel dolgozhat, legutóbb három sort tudott felállítani az ELTE ellen, de ez sem segített - bár az, hogy négy góllal kaptak csak ki végül, nem is rossz eredmény. A Dunakeszinél most külön napon játszik az egyes és a kettes csapat és bíznak benne, hogy a Fáy utcába is sok nézõ elkíséri õket. Megérné nekik, sok gólra és biztos három pontra számíthatnak, a Nagymaros célja csak a tisztes helytállás lehet.

DECATHLON TOLNA-MÖZS - DREAM TEAM FUTSAL
20.30 Tolna, Városi Sportcsarnok
Hajmeresztõ és (pozitív értelemben) meglepõ dolgokat egyaránt produkált a Tolna idén, ezekrõl fentebb már értekeztünk (legyõzték a Romhányt és az ELTE-t is korábban), ennek ellenére is csak a hatodikak, 13 pont hátránnyal. Innen feljebb lépni lassan már matematikailag sem lesz lehetséges, a Dream Team hazai pályán való legyõzése azonban mindenképpen kötelezõ feladat. A vendégek nagyon nehéz sorozatban vannak, egyik találkozójuk sem tartozik a nyerhetõ kategóriába mostanában, ám nemsokára jön a Garvittax elleni rangadó, arra érdemes már most fejben készülniük.
Õsszel: 7-4 a Tolnának.

KELET

MVFC BERETTYÓÚJFALU - SZTE EHÖK SE
19.30, Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok
Nagyon nehéz lesz sokkal feljebb végeznie mindkét csapatnak. A hazaiaknál maximum az ötödik hely lehet a cél, a Szegednél nem tudni, hogy van-e még motiváció. Tetemes a hátrányuk a többi csapattal szemben. Ha valamelyik meccset nyerhetik a hátralévõkbõl, akkor az talán ez, de idegenben nem lesz túl könnyû dolguk. Hazai siker várható.
Õsszel: 5-4 a Berettyóújfalunak.

Kántor Barnabás

 

 

 

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink