NBI 2. forduló, BEHARANGOZÓ
2014.08.31 | 00:00
NBI 2. forduló, BEHARANGOZÓ


ARAMIS SE - RUBEOLA FC CSÖMÖR
18:30 Budaörs, Városi Sportcsarnok
A második játéknapon végre teljes fordulót rendeznek, ami egy igazi presztízs rangadóval indul. A két tradicionális klub már több mint 20 éve küzd egymással az elsõ osztályban, és helyezéstõl függetlenül bármelyik csapat képes meglepni a másikat. A tavasz folyamán hiába küzdött az Aramis a dobogóért, a Rubi meg a kiesés ellen, épphogy nyerni tudott a Frank legénység Csömörön egy góllal. A vendégek jól kezdték az idényt. Legyõzték a Dunaújvárost, méghozzá kapott gól nélkül, ami kellõ önbizalmat adhat nekik. A Rubeolába több fiatal játékos érkezett, akikkel felgyorsult az együttes játéka. Érkezett Érsek és Mészáros Kátáról, míg Szûcs Gyõrbõl, és Keszirõl visszatért Varga. Könnyen lehet, hogy több év után nem a közvetlen kiesés ellen kell küzdenie a Tigriseknek. Ami a budaörsieket illeti, hozzájuk is többen jöttek a Kinizsitõl, egész pontosan egy komplett sor. Csopaki visszatért az Aramishoz és vele tartott Hosszú Ádám, illetve a Horváth ikrek, akikkel erõsödtek a hazaiak. A távozók oldalán akad egy nagyobb érvágás, Németh Péter Veszprémbe igazolt. Rajta kívül Frank mester még öccsére nem számíthat, akit a fegyelmi bizottság 3 hónapra tiltott el. Az Aramis egyébként nem lépett pályára a nyitó körben, így számukra most indul a bajnokság. Vajon lendületben marad a Rubeola, vagy jól rajtol az Aramis?

 

FUTSAL CLUB VESZPRÉM - PIONEERS VFC
18:30 Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok
Az elsõ csonka fordulóból mind a két fél kimaradt, így mind a két oldal most rajtol. A hazaiak tavalyi sikercsapatát sikerült együtt tartani, amelyhez több játékost is tudtak még igazolni. A fiatal Vas és Gulyás mellett a Rutinos Bánfalvit és Némethet. Utóbbit tartják a nyár egyik legjobb átigazolásának, de hogy ezt bizonyítja-e, arra még egyelõre várni kell, mivel az egykori válogatott játékosnál vakbélmûtétet hajtottak végre. Ennek ellenére roppant erõsnek tûnik a hazai alakulat, így nehéz elképzelni, hogy az újonc csabaiak meglephetik õket. A vendégekrõl a nyáron kevés hír látott napvilágot, így nem tudni milyenek lesznek a bajnokságban. Talán rájuk lehet mondani, hogy igazi sötét lónak számítanak. Ami biztos, ha a Madarász legénység felül szeretné múlni tavalyi eredményét, az ilyen meccseket hoznia kell.

 

ÚJSZEGEDI TORNA CLUB - RÁBA ETO
19:00 Szeged, Városi Sportcsarnok
A Szeged jelentõsen átalakult a nyáron, több kulcsjátékosát elveszítette, akiket nem lesz könnyû pótolnia. Ennek jelei mutatkoztak már az elsõ fordulóban. Az együttes Szombathelyen kezdte meg a pontvadászatot, de eredménytelenül, hiszen sima vereséget szenvedtek a Halitól. Vélhetõen hazai pályán acélosabb lesz az alakulat, de mostani ellenfelük ellen talán ez is kevésnek tûnik. A friss szuperkupa-gyõztes ETO remekül igazolt a nyáron. Több légióst is Gyõrbe csábítottak, akik úgy tûnik, jobbak, mint elõzõ idényben látott honfitársaik. Nem kérdés, hogy a vendégek a mérkõzés esélyesei. Nehezen elképzelhetõ, hogy Jordi Illa fiai nem gyûjtik be a három pontot.

 

DF RENALPIN FC - VASAS FUTSAL 
19:30 Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
Két újonc találkozik a második fordulóban egymással. Az újvárosiak most mutatkoznak be hazai pályán, hiszen az elsõ játéknapon idegenben kezdtek, méghozzá Csömörön. A Rubeola elleni nyitó meccs nem a legjobban sikerült, hiszen az együttes gólképtelennek bizonyult, mi több az elsõ félidõben igazi helyzetet sem sikerült kialakítani. A fordulás után jobban játszott az újvárosi alakulat, de nem tudtak betalálni, így nem lehetett más a vége, mint vereség. Most itt a lehetõség javítani az ellen a Vasas ellen, akik halasztottak az elsõ fordulóban, így még nem játszottak tétmérkõzést. A vendégek kerete elég késõn alakult ki. Nemrég derült ki, hogy a kispadon Sivák Péter fog irányítani játékos-edzõként. A keretben is történtek frissítések. A BME-tõl érkezett Sivákon kívül még Szeghy, míg a Fraditól Nagy és Molnári és Kovács Áron. Az egyetlen távozó Szente Tamás, aki pont mostani riválisuk kedvéért hagyta el a piros-kékeket. Az esélyeket nehéz megjósolni, hiszen nem tudni, hogy a vendégek milyen játékerõt képviselnek. Igazi három esélyes a találkozó. Ami biztos, hogy a Baranyai Pál vezette vendéglátóknak lényegesen jobb teljesítményre lesz szükségük, mint a Rubi ellen, ha szeretnék begyûjteni a három pontot.

 

MVFC-BERETTYÓÚJFALU - SWIETELSKY- HALADÁS VSE
19:30 Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok
Megkezdi a bajnokságot a címvédõ Berettyóújfalu is, amely a bajnokságot gyõzelemmel indító - és jelen pillanatban vezetõ - Haladást fogadja. A szombathelyiek az elsõ fordulóban magabiztosan, 8-2-re legyõzték az Újszegedet, az új igazolások jól váltak be, a válogatottba is behívott Öreglaki Norbert pl. duplázni tudott. Az MVFC már túl van a Szuperkupán, ahol kikapott a Gyõrtõl, majd két vereséget szenvedett Marosvásárhelyen, az Elnökök Kupáján is. Az MVFC ETO ellen nyújtott teljesítménye egyelõre távol volt a bajnoki címet szerzõ együttes produkciójától, a bíztatóan kezdõ Hali így nem teljesen reménytelenül utazhatja át az országot. A mérkõzés érdekessége még, hogy a két szakvezetõ, Turzó József, valamint Marcos Angulo remek viszonyt ápol egymással. Nemcsak ezért, de mindenképpen a játéknap egyik legérdekesebb találkozója lesz ez. A hazaiaknál Turzó mester nem számíthat Komáromira, akit még a tavalyi bajnoki fináléban állítottak ki és több meccses eltiltását tölti. A Mezeinél helyzetét még szintén nehezíti, hogy a csapat nagy része a válogatottban szerepelt a héten a székelyek ellen és így nem tudtak a többiekkel készülni. A kérdés, hogy a Hali túl tud e lépni a hosszú út okozta fáradságon és meglepi e a bajnokot vagy az MVFC hozza a papírformát, és megszerzi a három bajnoki pontot.

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink