Nagyot küzdöttek a lányok!
2022.07.02 | 08:00
Nagyot küzdöttek a lányok!

Női futsalválogatottunk dicséretesen helytállt a világ egyik legjobbja ellen, de végül 6-0-s vereséggel zárta a házigazda portugálok elleni Európa-bajnoki elődöntőt Gondomarban. Vasárnap a bronzéremért lép pályára a csapat az ukránok ellen.

Női futsalosainkra a legutóbbi Eb-ezüstérmes portugál válogatott várt az Európa-bajnoki elődöntőben péntek este. A házigazda portugálok a három évvel ezelőtti, az UEFA által első alkalommal megrendezett Európa-bajnokság ezüstérmesei, míg a magyar csapat először vesz részt a négyes döntőben, ahová az orosz válogatott kizárása után kapott meghívást az európai szövetségtől.

Ahogyan arra számítani lehetett, a portugálok az első másodperctől kezdve nagy fölényben fociztak a közel telt házas Gondomar Arénában, a mieink erejéből szinte kizárólag a védekezésre futotta, ebben viszont igazán jól teljesítettek a lányok: nagyot küzdve, önfeláldozóan, nagy szívvel játszva állták a hazaiak rohamait.

A sorozatos portugál helyzeteket nem tudtuk megakadályozni, azt viszont igen, hogy a félidő első felében bevegye a kapunkat a hazai csapat. Ebben nagy szerepe volt Torma Lillának is, aki több látványos védéssel segítette az együttest. A 13. percig bírtuk a nyomást, ekkor Pisko góljával vezetést szereztek a portugálok, majd a 17. percben Pedreira, a 18. percben Fifo volt eredményes, a három gólból kettőt is pontrúgás után értek el a házigazdák.

A fordulás után is hősiesen védekezett a magyar csapat, de a 23. percben egy öngóllal tovább növelték az előnyt a portugálok, ezután viszont Torma Lilla lehúzta a rolót, mindent védett, ami kapura ment. Magyar oldalról a legnagyobb lehetőség Tóth Nóra előtt adódott, egy kontra végén a kapufát találta el.

A 35. percben egy távoli lövésből növelte előnyét ellenfelünk, Torma rajta volt a labdán, ám az megpattant egy játékoson, ezzel irányt változtatott és a kapu bal oldalába vágódott (5-0). A hazai rohamok a hátralévő időben sem csendesedtek, a 37. percben Maria talált a hajrára beállt Hargas Annamária kapujába (6-0). A félidő második felében több kockázatot vállaltunk, többször próbáltunk odaérni a portugál kapu elé, a 38. percben ismét közel jártunk a szépítéshez, Fábián Rebeka lövését bravúrral védte a kapus, majd az utolsó percben Krascsenics Csilla szerezhetett volna gólt, de lövése célt tévesztett. Az eredmény a meccs végéig nem változott, válogatottunk a hatgólos vereség ellenére minden dicséretet megérdemel, végig nagyszerű hozzáállással játszott, és egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet a jelenleg a játék minden elemében előttünk járó portugál csapat ellen.

A másik elődöntőben a spanyolok 9-0-ra legyőzték az ukránokat, így vasárnap portugál-spanyol döntőt és magyar-ukrán bronzmérkőzést rendeznek majd.

– Jelenleg az a realitás, hogy ekkora a különbség a két csapat között. Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a lányokra, mert végig hősiesen küzdöttek, mindent kiadtak magukból. A mérkőzésen szinte végig védekezésre kényszerültünk, egy picit bosszant, hogy pontrúgásokból, öngóllal és megpattanó lövésből szerzett gólt az ellenfelünk. Bízom benne, hogy ki tudjuk javítani a hibáinkat, és egy jó meccset tudunk játszani az ukránok ellen a harmadik helyért – mondta Frank Tamás a mérkőzés után.

Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE - SG Kecskemét Futsal
2022.08.15 | 14:55

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.07.07 | 18:54
2022.07.04 | 16:30
2022.07.03 | 09:39
Női válogatott
2022.07.02 | 08:00
2022.07.01 | 08:25
2022.06.30 | 07:59
Támogatóink

Partnereink