Nagyot küzdött, de kikapott a Dunaferr
2019.02.16 | 09:56
Nagyot küzdött, de kikapott a Dunaferr
Nagy csatában maradt alul a listavezető Berettyóújfalu elleni hazai mérkőzésen a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.
A futsal NBI alapszakaszát negyedik helyen záró Dunaferr DUE Dutrade FC már a rájátszás első mérkőzését játszotta újonnan kialakított ötcsapatos csoportjában. Ráadásul a legerősebb ellenféllel, a Berettyóújfaluval szemben lépett pályára Fehér Zsolt együttese, akiktől, az alapszakaszból hozott pontszámok miatt kettő ponttal le voltak maradva. És mivel a kiírás úgy szól, hogy a csoportok első két helyezettjei játsszák a bajnoki finálét, ezért mindenképpen győzelmi kényszerrel lépett pályára a Dunaferr. Azonnal a kezdőben mutatkozott be Öreglaki Norbert, mivel kiesett az idei sorozatból a hazai gólzsák Fekete Róbert, akire térdműtét vár. Úgy tűnt, hogy a hazaiak voltak az elején az idegesebbek, amely a tét rovására volt írható, ennek ellenére a ők szereztek vezetést. Pál tette nagy erővel középre a labdát, melyre Hosszú startolt a hosszú oldalról, és az ő, valamint a védő érintésével jutott a labda a vendégek kapujába (1-0). Egy perc múlva Rábl mentett hatalmasat a Dunaferr helyzetnél, majd öt a négy elleni játékra álltak rá, a hazaiak. Miután ez nem hozott sikert visszaállt a rend. Sáhó lövését védte az ötödik perc végén Tihanyi, majd Klacsák lapos labdája ment centikkel mellé. Fölényben játszott ekkor Fehér Zsolt csapata, így váratlanul érkezett Takács egyenlítése a nyolcadik perc végén (1-1). Válaszként Pál egy oldalberúgás után eresztett el bombát, majd megint váratlanul jött az MVFC találata, amely Németh lábáról vágódott a kapuba (1-2). Ettől viszont a vendégek paprikázódtak fel, és hirtelen döntésre szerették volna vinni a meccset, így nagyon kellett a védekezésben a koncentráció. Rigó védett kapujából kifutva a hatos vonalon, de fél perc múlva azonban már tehetetlen volt Nagy Imre tíz méterről leadott lövésénél (1-3), vagyis az első percekhez képest nagyot változott a játék képe. Öt perccel a vége előtt Klacsák egy remek akció végén lőtt kapufát, majd a kipattanót Hosszú tűzte rá, azt azonban Tihanyi védte. Megint át álltak a hazaiak a vészkapusos rendszerre, melyből Pálnak, majd Öreglakinak volt lövése. A második játékrészt Cseresnyés kezdte a hazai kapuban, akinek a védőket is ki kellett segítenie a 22. perc végén. Fél perccel később azonban a hazaiak örülhettek. Hosszút még szabálytalanul sem tudták megállítani a vendég védők, aki a kilencesről lőtt bomba gólt (2-3). Ezután azonban gyorsan betalált az MVFC. Egy vitatható vendég kezezés után elmaradt a büntető, az ellenakcióból pedig a kezező Amilcar talált a hálóba. (Így lett 3-3 helyett 2-4).

 Hazai részről megint jött a taktikai váltás az öt a négy elleni játékban, de a labdatartásnál előrébb nem jutottak ezzel. A labdajáratás azonban mégis bejött, hiszen egy körben eltett labdát Németh a kapufa segítségével juttatott a kapuba (3-4). Hosszú egy előretörést követően centikkel tekert a bal kapufa mellé, majd Pál kapott piros lapot, ezzel két perces emberhátrányba kerültek a hazaiak. Ezt hősies védekezéssel sikerült megoldani, viszont az idő közben vészesen fogyott. Cseresnyés a meccs védést mutatta be Rábl tekerésekor, majd megint meg kellett húzni a vészkapusos felállást. Ez azonban most sikert hozott, hiszen Hosszú egyenlített, aki hajszálpontosan lőtte ki a bal alsót (4-4). A középkezdés után azonban egy ritkán látható gól született. Cseresnyés próbálta kirúgni a labdát, amely az ott álló Javier lábáról pattant vissza a saját kapujába (4-5). A kegyelemdöfést Javier adta meg, aki saját térfeléről emelt az üres hazai kapuba, ezzel végleg eld0öntve a találkozót (4-6). Sáhó találata csak szépségtapasz volt (5-6), de így is nagy dicséretet érdemel a hatalmasat küzdő Dunaferr. Dunaferr DUE Dutrade FC – MVFC Berettyóújfalu 5-6 (1-3) Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó László - Öreglaki Norbert László, Németh Péter, Klacsák Bence. Hosszú Ádám. Cserék: Cseresnyés Alex - Fridrich Dávid, Szeghy Szabolcs Géza, Pál Patrik Krisztián, Sáhó Kristóf, Móra Viktor, Csányi Dávid István, Kovács Krisztián, Németh László. Vezetőedző: Fehér Zsolt. MVFC Berettyóújfalu: Tihanyi Csaba - Sanchez Barrena Francisco Javier, Rábl János, Da Silva Gomes Ricardo Amílcar, Henrique Da Silva Rafael. Cserék: Mezei Dávid, Nagy Sándor Tamás, Nagy Imre, Daróczi Dávid, Gál István, Harmati Tamás, Trencsényi János, Takács Zoltán, Loch Sergio. Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio. Góllövők: Hosszú 2, Németh, Sáhó, Rafinha öngól, illetve Javi Sanches 2, Amilcar, Nagy I, Takács, Németh öngól Fehér Zsolt: - Egy kiélezett jó mérkőzés volt, ahol megpecsételték sorsunkat az egyéni hibáink! Minden játékosom az utolsó pillanatig küzdött méltó ellenfelei voltunk a Berettyóújfalunak! Sergio Mullor Cabrera: - Nagyon fontos mérkőzést nyertünk, és nagy lépést tettünk a harcunkban, hogy bejussunk a döntőbe. Ez egy kemény mérkőzés volt, jóval jobbak voltunk az első félidőben, de a másodikban a Dunaferr nagy nyomás alá helyezett bennünket, és fölénybe is kerültek. Ez egy nagyon kemény csapat, amely nem adja fel soha a küzdelmet, nincs náluk elveszett labda. Nagyon örülök , hogy a játékosok nap mint nap nagyon keményen dolgoznak, és a mai napig élvezzük is a futsal. Most gyorsan regenerálódnunk kell, és mostantól fejben már a Final Fourra kell gondolnunk.    
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink