Nagyot küzdött a Haladás a BL címvédő ellen
2023.10.27 | 11:32
Nagyot küzdött a Haladás a BL címvédő ellen

Ahogy a beharangozóban írtuk, a lehető legnehezebb ellenfél ellen kezd a magyar bajnok a bajnokok ligájában, hiszen a címvédő ellen kellett pályára lépnie. Ráadásul a BL győztes a csoport házigazdája, így hazai pályán játszhattak. A mallorcai sportcsarnok szinte megtelt, így igen komoly hangulat várt a Halira.

Ahogy várható volt, a spanyol együttes nagy nyomás alá helyezte a Halit és irányította a meccset. Keveset volt a labda a szombathelyieknél, de így is többször eljutottak ellenfelük kapujához, mit több a vezetést is meg tudta szerezni. Sipos fordult le emberéről és bombázott a Palma kapujába, szépségdíjas gólt szerezve. A találat után próbálta fokozni az iramot a Palma Futsal, de hiába jutott el helyzetekig, nem tudtak betalálni. Ahogy telt az idő, gyűltek a szabálytalanságok és a játékrész hajrájára összegyűlt sajnos a hat, így jöhetett a 10 méteres büntető, amit magabiztosan értékesített Fabinho., így döntetlennel mehettek szünetre a csapatok.

A fordulás után is inkább a spanyolok domináltak, de a Haladás is bátran támadott, így többször volt lehetősége újra megszerezni a vezetést, de ez nem sikerült. Sajnos a játékrész derekán egy szép egyéni villanás után Chaguinha juttatta előnyhöz a címvédőt, így Halinak kellett menni az eredmény után. Meg is tett mindent az egyenlítésért a magyar bajnok, de újabb gólt ellenfelük szerzett, amivel el is dőlt a találkozó. Ezúttal Bruno Gomes volt eredményes egy lefordulást követően. Természetesen a Haladás megpróbálkozott az öt a néggyel is, de ez nem hozott eredményt, így végül két gólos vereség lett a vége.

Mindent elmond a Hali teljesítményéről, hogy a BL címvédő csak a hajrában tudta bebiztosítani győzelmét, egy magas színvonalú, jó iramú mérkőzést követően. A legfontosabb jelenleg a regeneráció, hiszen pihenő nap nélkül, ma következik egy újabb nehéz mérkőzés, a Kairat Almaty ellen, 17 órától.

Felipe Conde vezetőedző: „Szerintem jó meccset játszottunk, a srácok mindent megcsináltak, amit megbeszéltünk. A világ egyik legjobb csapata ellen mérkőztünk, és a végéig versenyben tudtunk lenni. Nagyon büszke vagyok erre a párharcra. Az első félidőben talán játszhattunk volna kicsit jobban, de az első meccs nem könnyű, nagyon vártuk ezt az összecsapást. Nem birtokoltuk eleget a labdát, a védekezésünk működött, de rengeteg helyzete volt a Palmának, ez persze érthető, hiszen nagyon jó csapat. A második játékrészben sokkal jobban játszottunk, helyzeteket teremtettünk, sajnos azonban az egygólos hátrányunknál nem használtuk ki ezeket. Egy ilyen csapat ellen, ha van lehetőséged, azt ki kell használnod, ha nem teszed, akkor ők megteszik. Összességében nagyon jó meccset játszottunk, ahogy azt már mondtam az elején is. Néhány dolgot javítanunk kell, és regenerálódnunk, holnap újabb csata vár ránk, de nagyon boldog vagyok a fiúk mai teljesítménye miatt!”

 

FÉRFI FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA FŐ FORDULÓ „A-ÁG” 3. CSOPORT 1. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE – MALLORCA PALMA FUTSAL 1-3 (1-1)

Haladás: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Arnon Cassemiro
Cserék: Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Rutai Balázs
Vezetőedző: Felipe Conde

Palma Futsal: Luan Muller - Chaguinha, Mario Rivillos, Hossein Tayebi, Rómulo, Jaume Bauzá,
Cserék: Vilian Lourenco, Cleber, Moslem Oledghobad, Bruno Gomes, Fabinho, Jesús Gordillo, Marcelo Dos Santos, Salar Aghapour
Vezetőedző: Antonio Vadillo Sanchez

Gólszerzők: Sipos Gergő (3’), ill. Fabinho (14’), Chaguinha (31’), Bruno Gomes (36’)

Sárga lap: Vas Ádám (3’), ill. Bruno Gomes (16’), Cleber (20’)

Fotók és forrás: Haladás Futsal

A csoport másik mérkőzésén:

Kairat Almaty - FC Differdange 4-2

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink