Nagyot fordítotak Dróth Zoliék Dunaújvárosban
2018.09.08 | 12:49
Nagyot fordítotak Dróth Zoliék Dunaújvárosban
Hiába vezetett az első félidő után, végül háromgólos vereséget szenvedett a Haladás elleni hazai bajnokin a Dunaferr FUE Dutrade FC futsal csapata.
A futsal NBI alapszakaszának 2. fordulójában a Dunaferr DUE Dutrade FC hazai pályán fogadta a Kútház Haladás VSE együttesét. Mivel a hazaiak az idei bajnokság első fordulóját sikerrel vették, a BME-t verték magabiztosan 6-1-re, így nyugodtan készülhettek a Kútház Haladás elleni rangadóra. Vetélytársuk a szezonnyitón hazai pályán hullajtott el pontokat a Csömör ellen, és a tavalyi bronzmeccs miatt a Dunaferrnek is volt elszámolni valója velük, így igen jó meccs elé néztünk. Mindkét együttes motiváltan, de a rangadónak megfelelő izgatottsággal kezdett. Hosszú Ádám lövése okozta az első izgalmat, mely mellé szállt, majd a hazaiak egész pályás letámadással hozták zavarba a tavalyi év bronzérmesét. A vezetést már a második percben sikerült megszerezni, amikor Klacsák Bence közelről pofozta be a labdát a vendégek kapujába (1-0). Ez még jobban felpörgette a meccs tempóját, amelyből a Haladás előtt adódott több helyzet, de azokat a hazai védelem szépen blokkolta. A folytatásban átvette az irányítást a Dunaferr, melyet Fekete Róbert kapufája jelzett. Reveland hárított bravúrral kétszer egymás után, majd a szombathelyiek okoztak zavart a hazai védelemben. A hullámzó játék során mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de egyik fél sem tudott a másik fölé kerekedni. Reveland közben nem unatkozott, akit alaposan próbára tettek a vendégek, míg a túloldalon Fekete dolgoztatta meg Sásdit. Egy perccel később azonban a Hali kapusa tehetetlennek bizonyult, amikor Fekete Róbert szép csel után növelte az előnyt (2-0). Dróth lábában maradt a szépítés, aki tiszta helyzetből gurított mellé, de a következő támadásból Vukanidovic már eredményes volt (2-1). A hazaiakat ez felpörgette, melynek Hosszú gólja lett a vége, aki a jobb alsót lőtte ki (3-1).

A gólgyártás ezzel nem állt le, mert ismét a szerb Vukadinovic labdája került a kapuba (3-2), amely a félidei állást jelentette. A második húsz perc elején nem sikerült azonnal felvenni a ritmust, miközben Vukadinovic ott folytatta, ahol az első játékrészben befejezte, ezúttal azonban a hazai kapufa mentett. Ezt nem tette meg egy perccel később, amely már az egyenlítést jelentette Simic jóvoltából (3-3). Pál Patrik lőtt szabadrúgásból zúgó kapufát, míg a túloldalon Horváth nem hibázott, mellyel fordított a Haladás (3-4). Ebből a hullámvölgyből kellett felállni, melyet meg is próbáltak a hazaiak, akik nagyobb sebességre kapcsoltak. Ezt a vendégek könyöklésekkel, alattomos ütésekkel állították meg, melyeket azonban a játékvezetők sehogyan sem akartak észrevenni. Ennek lett egyik áldozata Fridrich Dávid, akit hosszú percekig kellett ápolni. Dróth használta ki ezt a káoszt (3-5), melyre Hosszú szeretett volna azonnal válaszolni, lövése centikkel kerülte el a kaput. A kitámadó hazaiak mellől Simic lépett ki a 31. percben, aki hatalmas gólt ragasztott a Dunaferr kapujába (3-6). A kapuscserére jól reagáltak a vendégek, így ez előnyt nem jelentett. Négy perccel a vége előtt Fekete szerezte távolról a negyedik gólt (4-6), amely biztató jel volt a felzárkózásra, de az idő egyre fogyott. Ráadásul a vendégek begyűjtötték hatodik hibájukat is, hazai büntető, melyet Hosszú végzett el, de a kifutó Sásdi védeni tudott. A legvégén Dróth az üres kapuba talált, ezzel lezárva a rangadót (4-7). Dunaferr DUE Dutrade FC – Kútház Haladás VSE 4-7 (3-2) Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland Zoltán - Klacsák Bence 1, Pál Patrik Krisztián, Fekete Róbert 2, Hosszú Ádám 1. Cserék: Rigó László - Oroszi László Krisztián, Szabó Tibor, Németh Péter, Fridrich Dávid, Szeghy Szabolcs Géza, Szabó Kristóf, Kovács Krisztián, Csányi Dávid István. Vezetőedző: Fehér Zsolt. Kútház Haladás VSE: Sásdi Bálint – Melo José Michel, Vukadinovic Veroljub 2, Simic Milos 2, Dróth Zoltán 2. Cserék: Gyimesi Máté, Matyi Benjamin – Hajmási Milán, Horváth Péter 1, Sipos Gergő, Gerencsér Antal, Péter Ábrahám, Vas Ádám. Vezetőedző: Cvetlanovic Vladan. imagesFehér Zsolt:Ez egy nagy jó, és nagyon szép mérkőzés volt az első félidő végéig. A félidei szünetében hátradőltünk, és elfelejtettük azt, hogy van egy második félideje is a mérkőzésnek! Egészen addig amíg az első félidőben jól dolgoztunk, és agresszívan védekeztünk, addig az történt a pályán amit mi szerettünk volna, (bár volt a mérkőzésnek érdekes jelente, azt gondoltuk szabálymódosítás történt,amikor az ellenfél kapusa a hatoson kívül kézzel hárított egy gólba tartó labdát,minden következmény nélkül...)uraltuk és kontrolláltuk a játékot. Ennek volt eredménye az, hogy tudtunk vezetni az első félidőben. A második félidőben fordult a kocka, a Haladás gyorsabb játékot diktált, amibe mi egyénileg bele hibázgattunk, és az ellenfél megfordította az eredményt, így a Haladás megérdemelten vitte el a három pontot a második félidőben nyújtott teljesítménye alapján.

 

 
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink