Nagyon nehezen nyert a Hali a Bőny ellen
2018.05.08 | 10:17
Nagyon nehezen nyert a Hali a Bőny ellen
Győzelemmel folytatta az NB I-es futsalbajnokság rájátszását a Swietelsky-Haladás VSE, a sereghajtó Bőnyt verte kiélezett, nagy csatában.
A Haladásból Bencsik, Michel, Dróth, Sásdi, Öreglaki és Horváth Péter is sérüléssel bajlódva vállalta a játékot – a kötelező győzelemért lépett pályára a házigazda. Swietelsky-Haladás VSE -Bőny-Szavill Consulting 2-1 (0-0). Szombathely, 500 néző Vezette.: Zimonyi P., Futó T. Urgyán A.. HVSE: Sásdi – Sipos G., Horváth P., Dróth, Bencsik. Csere: Matyi (kapus), Öreglaki, Németh P., Santos, Márkus, Hajmási M., Michel, Szakasics, Vidák. Edző: Turzó József. Bőny: Balikó – Harnisch, Zobák, Bieder, Peczár. Csere: Kovács (kapus), Pinczés, Rajzinger, Nyíregyházky, Vas, Hajmási R., Bogyó, Kis. Edző: Máté Szilárd. Góllövők: Vidák (25.), Michel (34.), ill Bogyó (35). Kiállítva: Balikó (a mérkőzés után). Az elején mindkét csapat nagy hangsúlyt helyezett a védekezésre, ennek megfelelően kevés volt az igazán nagy helyzet. Aztán a Haladás ragadta magához az irányítást, beszorult a Bőny, nagyokat kellett védenie Balikónak. Érett, nagyon érett a hazai gól. Igaz, a Bőny kontráiban is rejlett azért veszély. Akart, hajtott a Haladás, de nem tudta feltörni a reteszt. Így 0-0-ás állásnál vonultak szünetre a felek. Fordulás után ott folytatta a Haladás, ahol az első félidőben abbahagyta, nagy rohamokat vezényelt. Dróth bombájánál például a kapufa segítette ki a Bőnyt. Végül csak megtört a jég: Dróth parádés cselsorozata után Vidák talált be közelről (1-0). A folytatásban ki kellett támadnia a hátrányba került vendégcsapatnak, ennek köszönhetően egyre több helyzetet dolgozott ki a zöld-fehér gárda. De a lehetőségeit bőkezűen eltékozolta. Így meccsben maradt a nagyot harcoló ellenfél, amely azért néha-néha odaért Sárdi kapuja elé. Volt izgalom a mérkőzésben. A játékvezetők nehezen követték az eseményeket, szórták a sárgákat, a Haladásnak pedig a 32. percben összejött az 5. csapatfault. A 34. percben pedig máris kisbüntetőhöz jutott a Bőny. Ám Sásdi védett! Sőt, egy kontra végén Michel megszerezte a második hazai gólt. Amit nehezen viselt a vendégek edzője – a lelátóra küldték. Ám a volt Haladás-játékos, Bogyó szépített a Bőnynek (35. perc: 2-1). Minden mindegy alapon rohamozott a lelkes vendég, vészkapusra váltott. A Haladás azonban önfeláldozóan harcolt, és kivédekezte a hajrát – alaposan megküzdött a nagyon fontos három pontért.

Turzó-haladásTurzó József: - Mérkőzés előtt azt nyilatkoztam, hogy nem fogunk szépen játszani, csak a győzelem a fontos. Győztünk és nem volt szép a játék. De mégis nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy két ilyen mérkőzés után egyetlen egy kapott góllal, tele sérülttel ilyet küzdöttek. Emiatt megérdemelten győztünk, és köszönjük szurkolóinknak akik kitartanak mellettünk. mate-szilard_2017-03-01Máté Szilárd: - Gratulálok az ellenfélnek, ma csúsztak, másztak minden labdáért és nem tartalékoltak a következő hétre. Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen győzni jöttünk Szombathelyre. A mérkőzés fordulópontjait tekintve nem mi jöttünk ki jól belőle, gondolok itt 0-1 nél a kimaradt büntetőre, az ellenfél második gólja előtti szabálytalanságra és, hogy a hazaiak csodával határos módon az utolsó 6 percet fault nélkül "lehozták". Nagyot küzdöttünk, 5 percet leszámítva partiban voltunk, sőt többször domináltunk is. A rögzített szituációkban viszont mindenképpen kell javulnunk. Sajnálom a srácokat, legalább egy pontra rászolgáltunk volna, ha jobban koncentrálunk és egyenlő bánásmódban részesülhetett volna minden játékos. Nem hiszem hogy kérdésért és mosolyért ki kellene állítani valakit, partnerként kellene kezelni a sportág szereplőinek egymást, és ha a kommunikáció jobban működne, az is szolgálhatná a futsal fejlődését. Így összességében csalódottak vagyunk, és jövő héten Győrben sem mi leszünk a favoritok, de nem adjuk fel!
 - Tóth Gábor -
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

U19 futsal felkészülési mérkőzés: Magyarország - Ukrajna
2024.04.20 | 06:28
Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink