Nagyon megverte a Berettyóújfalu a Rába ETO-t
2016.10.22 | 17:02
Nagyon megverte a Berettyóújfalu a Rába ETO-t Az utóbbi évtizedben klasszikus párosítássá nőtte ki magát az MVFC-ETO párharc, mindig kiemelt jelentőségű találkozóról beszélhettünk, ha ez a két csapat mérkőzött.
MVFC - BERETTYÓÚJFALU - RÁBA ETO 5-1 (3-1)  Berettyóújfalu, Vezette: Gál P.-Zimonyi P, Deme R. MVFC: Tihanyi – Gál I, Rábl, Nagy I, Szabó P Csere: Mezei, Kovács I, Nagy D, Vékei, Kondás, Harmati Edző: Turzó József Rába ETO: Tóth Gy – Seidler, Moura, Drahovsky, Alex Csere: Matkovics, Juanra, Harnisch, Dávid, Vas Á, Bognár B, Sáhó, Alasztics, Jaison Edző: Marcos Angulo
Gólszerzők: Rábl (3, 4), Nagy I. (13), Gál (25, 40), Illetve Seidler (16).
Kiállítva: Alex
Sárgalap: Drahovsky, Rábl
Turzó József: - Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, ember feletti módon küzdöttek. Csúsztak másztak a sikerért. És ennek köszönhetően a szerencse is mellénk állt. Ahogy az elmúlt mérkőzések elején kimaradtak a helyzeteink, most a kevésből is gólokat szereztünk. Ez megalapozta a mérkőzést, és jól gazdálkodtunk erőforrásainkkal amit megfelelő taktikai érettséggel tettük. Sokat elmond az érzelmi magaslatokról, hogy hat év után először sétáltam körbe pacsizni a csodálatos közönségünk előtt, pedig át éltünk már több kisebb nagyobb sikert. Gratulálok a CSAPATOMNAK, akik egymásra találtak lelkes közönségünkkel!
 
Az előjelek egyik oldalon sem voltak biztatóak, hiszen hazai részről Turzó József nem számíthatott Trencsényi János játékára és többen is sérüléssel bajlódtak a bihari gárdánál valamint az MVFC trénere egy új csapat felépítésén munkálkodik és az út elején járva egy tisztes eredmény elérését és a tapasztalatszerzést tűzte ki célul. A vendégeknél legfőképp Juanra hiánya okozhatott problémát, a spanyol klasszis játékintelligenciáját és higgadságát nehéz pótolni, de Marcos Angulo ennek ellenére magabiztosan nyilatkozott, bár hozzátette, hogy a nemzetközi szereplés és a Bőny elleni találkozó után csapata fizikálisan és mentálisan is a fáradtság jeleit mutatja. DSC_2996 A találkozót, ahogyan az várható is volt, az ETO szerette volna irányítani, az első percekben a hazaiaknál voltak bizonytalankodások. Voltak győri kapuralövések, ám azt lehetrett érezni, hogy a vendégek kicsit tompábbak a szokásosnál, a befejezéseknél nem összpontosítanak teljes mértékben. A harmadik percben aztán Rábl gólja megadta a találkozó alaphangját, tizenkét méterről talált be Tóth Gyula kapujába, majd nem sokkal később ugyanő duplázott, és ekkor már tudatosulhatott a vendéglátókban, hogy ezen a mérkőzésen is lehet keresnivalójuk az előzetes esélyek ellenére is. Az ETO próbált magasabb sebességi fokozatba kapcsolni, rengeteg helyzetet alakítottak ki, sok lövési lehetőséghez jutottak, de az MVFC játékosai szinte minden próbálkozásba beleléptek, blokkolták a lövéseket és Tihanyi Csaba is szenzációs napot kifogva mindent hárított. DSC_3013 Angulo mester az időkérésnél próbálta felrázni csapatát, de Nagy István újból betalált hazai oldalon egy szép támadást követően, majd vendég részről Seidler szépített. A szünet előtt Constantino kapott piros lapot, emberelőnyben támadhatott a Mezei-Vill, de sem az első félidő lefújása előtt, sem a második játékrész nyitányán, az áthozott létszámfölényt nem tudták gólra váltani. DSC_3019 A koreográfia hasonló volt, mint addig, az MVFC nagy alázattal, higgadtan védekezett, kontrákból veszályesek is voltak és Gál István góljával újra három gólos különbség volt a két csapat köött. Az ETO támadott, többet birtokolták a labdát és lövéseik vagy a blokkban haltak el vagy Tihanyi Csabában, aki továbbra is remekül teljesített a kapuban. A kapufát kétszer is eltalálták a vendégek, a vészkapus játékot is bevetették, de ezt eredménytelenül tették. Az utolsó percben aztán Gál István állította be a végeredményt. vereseg-berettyon_2016-10-22 Megérdemelten tartotta otthon a három pontot az előzetesen esélytelenebbnek tartott MVFC, nagy alázattal játszva egy remek ellenfél ellen.
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink