Nagykanizsán biztosította be az ELTE a felsőházat!
2024.02.07 | 00:05
Nagykanizsán biztosította be az ELTE a felsőházat!

Az utolsó előtti fordulóban eldőlt a legfontosabb kérdés, azaz kié lesz az ötödik hely. Az ELTE idegenbeli győzelmével megőrizte négy pontos előnyét a Dunaújvárossal szemben, így behozhatatlan előnyre tett szert egy meccsel a vége előtt, így ők készülhetnek a felsőházra. A többi találkozón, ha szoros küzdelemben is, de érvényesült a papírforma.

NBII Nyugati csoport, 17. forduló:

NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB ELTE-BEAC 2-4 (0-2)
Fontos meccsre került sor Nagykanizsán, hiszen a hazaiak a harmadik helyért küzdenek, míg az egyetemisták a felsőházért. A vendégek úgy léptek pályára, hogy amennyiben nyernek, az utolsó játéknaptól függetlenül a felsőházban kezdhetik a rájátszást, ráadásul utolérik pontszámban mostani riválisukat. Ennek megfelelően kezdtek a fővárosiak és gyorsan megszerezték a vezetést. A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de újabb gólt ismét az egyetemisták szereztek a félidő hajrájában, így 0-2 volt szünetben. A fordulás után ugyan szépített a vendéglátó, de a továbbiakban az ELTE akarata érvényesült, ami újabb gólokban mutatkozott meg. A játékrész derekán kétszer is beköszöntek, így eldöntötték a meccset, amivel elérték legfőbb céljukat Béni Zoltán fiai. A Kanizsa ezzel a vereséggel ugyan lépéshátrányba került a dobogó harmadik fokáért folytatott harcban, de ha az utolsó körben legyőzik két góllal a Halit, akkor megvan a harmadik hely.

 

TIHANYI FC - UTE 1-4 (1-2)
Igazi tétje csak a vendégek számára volt, akik még nem tettek le az alapszakasz elsőségről, amihez mindenképpen nyerniük kellett, hogy tartsák a lépést a listavezetővel. Ez előzetesen nem is tűnt nehéz feladatnak, de némi meglepetésre az első 10 percben csak a hazaik szereztek gólt, így a Tihany állt jobban. A fővárosiak ezután jobban sáfárkodtak a helyzeteikkel és előbb egalizáltak, majd a szünet előtt a vezetést is megszerezték. A térfélcserét követően viszont már csak az UTE szerzett gólt, szám szerint kettőt, amivel végül magabiztosan nyerte a találkozót. Ezzel a sikerrel egy pont a hátrányuk az utolsó meccs előtt, így csak abban az esetben van esélyük megelőzni a TF együttesét, ha riválisuk nem nyer az ELTE otthonában.

 

MAD DOGS-VIADUKT SE - HALADÁS VSE II 0-3 (0-0)
Mivel az előző meccsen elbukott a Mad Dogs, számukra nem sok téttel bírt ez a találkozó, viszont a vendégek versenyben voltak a dobogóért. A Halinál mindössze egy visszajátszó volt, a sok fiatal mellett, így bizakodhattak a vendéglátók. Az első felvonás nem hozott gólt, így a második játékrészre maradt a döntés. A hazaiaknak viszont ekkor sem sikerült egyetlen helyzetet sem kihasználni, így nehéz meccset nyerni. Viszont a szombathelyiek háromszor is beköszöntek, ami három pontot ért, és mivel a Kanizsa kikapott otthon, nagy lépést tettek a dobogós helyezésért. A Mad Dogs elmúlt két meccsén egyetlen gólt sem tudott szerezni, ami rámutat, hogy talán miért sem volt esélye a felsőházra.

 

ASTERIX SC ÉRD - DUNAÚJVÁROS FUTSAL 4-5 (1-2)
Az érdiek is úgy vághattak neki a meccsnek, hogy nem sok esélye van ellépni az utolsó előtti helyről. Viszont az újvárosiak úgy érkeztek a meccsre, hogy számukra még él a remény a felsőházat illetően, igaz nem saját kezükben volt a sorsuk. Aztán mire elkezdődött a találkozó, tisztában voltak vele, hogy az ELTE kanizsai sikerét követően be kell érniük az alsóház első helyével, így végül tétnélküli lett a meccs az ő számukra is. A találkozó fordulatos izgalmas meccset hozott, ahol felváltva estek a gólok és úgy tűnt, az érdiek meglephetik ellenfelüket. A hazaiak Szarvas triplájának köszönhetően az utolsó előtti percben még vezettek, de az újvárosiak kétszer is betaláltak az utolsó percben, így megfordították a mérkőzést, és begyűjtötték a három pontot. A Dunaújváros a hatodik, míg az Asterix a kilencedik helyen zár az utolsó fordulótól függetlenül.

 

Pénteken játszották:

TFSE-11TEAMSPORTS - WPC MEISTER-ÉRD-SZISE 11-1 (4-0)
A listavezető fogadta a sereghajtót. Az ilyen meccseken ritkán fordul elő meglepetés, és ezúttal sem történt. Igazából már a találkozó elején látszott, hogy csak a különbség lesz a kérdés. A Szent István csak az első 8-10 percben tudta tartani a lépést, ezután beindult a hazai gólgyártás. A szünetig négy gólt szereztek az egyetemisták, de fordulás után ahogy fáradt ellenfelük, úgy érkezetek az újabb gólok, és egy híján egy tucatig jutottak. A vendégcsapattól mindössze egy becsületgólra futotta az utolsó percekben. Az érdiek ezzel biztosan utolsóként zárnak, míg a TF egyetlen lépésre van, hogy megnyerje az alapszakaszt.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink