Nagykanizsa - ELTE rangadó nyugaton
2024.02.04 | 16:54
Nagykanizsa - ELTE rangadó nyugaton

Már csak két forduló van hátra a másodosztály alapszakaszából, így fokozódik az izgalom. Kelettel ellentétben nyugaton még nem alakult ki, hogy ki szerepelhet a felső, illetve alsóházban. A legjobbak között még egy hely kiad, amire az ELTE és a Dunaújváros pályázik. Az egyetemisták előnye négy pont, de sokkal nehezebb a sorsolása, mint az újvárosiaké. A listavezető TF már pénteken letudta soros bajnokiját, ahol könnyedén nyert, így egy lépésre van az alapszakasz-győzelemtől.

NBII Nyugati csoport, 17. forduló:

NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB - ELTE-BEAC
19:00 Nagykanizsa, Kanizsa Aréna
A forduló rangadójára kerül sor Kanizsán, ahol mind a két fél számára létfontosságú a találkozó. A hazaiak remek tavaszt futnak és már harmadik helyen állnak, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően megelőzve a Haladást. Ha szeretnék ezt a helyet megőrizni, akkor mindenképpen nyerniük kell. Ehhez az ELTE együttesét kell legyőzni, akik szintén győzelmi reményekkel utaznak. Az egyetemisták jelenleg négy ponttal előzik meg az Újvárost, de nem dőlhetnek hátra, mert egy vereség esetén egy pontra olvadhat az előnyük, és mivel az utolsó fordulóban a listavezetővel találkoznak, nehéz helyzetbe kerülhetnek. Szóval a fővárosiaknak fontos lenne a bravúr, ráadásul ha sikerülne nyerni, beérnék pontszámban mostani riválisukat. Az ősszel fordulatos, izgalmas meccset játszott a két csapat a fővárosban, ahol az egyetemisták nyertek. A vendégek jól erősítettek a télen és ha teljes kerettel utaznak, akkor lehet esélyük a pontszerzésre, de a hazai pálya mindenképp Gyurcsányiék mellett szól, főleg ha ők is jó kerettel tudnak kiállni.

 

TIHANYI FC - UTE
19:45 Tihany, Városi Sportcsarnok
A hazaiak nincsenek a legjobb formában, elmúlt három meccsüket elbukták, így legjobb esetben is a nyolcadik helyen zárnak. Most egy újabb nehéz feladat vár rájuk, az UTE együttesét látják vendégül, akik számára kötelező a győzelem, mert még van esélyük beérni a listavezető TF-t. Mivel riválisuk pénteken könnyedén nyert, így győzelmi kényszerben vannak. Persze ha meg akarják nyerni az alapszakaszt, nem okozhat gondot a Tihany legyőzése. A lila-fehérek legutóbbi hat meccsüket megnyerték és nem valószínű, hogy most szakadna meg a jó sorozatuk. Ahogy ősszel is vélhetően most is magabiztosan legyőzik a tihanyiakat.

 

MAD DOGS VIADUKT SE - HALADÁS VSE II
20:00 Biatorbágy, Innovatív Technikum és Gimnázium Sportcsarnoka
A hazaiak múlt héten az ELTE ellen nem csak a három pontot, de az esélyét is elveszítették a felsőházba kerülésnek. Szinte biztosan a hetedik helyen zárnak a biatorbágyiak, így számukra nincs túl nagy tétje az összecsapásnak. Viszont a szombathelyieknek igen, mert versenyben vannak a dobogóért, mert ugyan annyi ponttal állnak a tabellán, mint a Kanizsa és csak két góllal rosszabb a gólkülönbségük. A kérdés, hogy motiválja-e őket, hogy a harmadik helyen fordulhatnak és ennek megfelelő kerettel utaznak el a mérkőzésre. NBI-es bajnokit nem rendeznek, így akár igen erős csapattal is ki tudnának állni, ami befolyásolhatja az esélyeket.

 

ASTERIX SC ÉRD - DUNAÚJVÁROS FUTSAL
21:00 Érd, Batthyány Általános Iskola Sportcsarnoka
Az érdiek számára nagy tétje nincs a találkozónak, mert a mögöttük álló Szent István már nem érheti utol őket, míg előre már nem nagyon tudnak lépni a tabellán. Viszont a Dunaújváros számára még él a remény a felsőházat illetően, így győzelmi kényszerrel lépnek pályára. Négy pont a hátrányuk a felsőházat jelentő egyetemistákkal szemben, így csak győzelemmel marad esélyük az előzésre. Persze ehhez kell, hogy az ELTE ne nyerjen Kanizsán, de a legfontosabb, hogy az újvárosiak begyűjtsék az Érd vendégeként a pontokat. A formák és a helyezések alapján ez reálisnak tűnik a vendégek részéről, de vigyázniuk kell, mert az Asterix okozott már fejtörést több élcsapatnak is.

Pénteken játszották:

TFSE-11TEAMSPORTS - WPC MEISTER-ÉRD-SZISE 11-1 (4-0)
A listavezető fogadta a sereghajtót. Az ilyen meccseken ritkán fordul elő meglepetés, és ezúttal sem történt. Igazából már a találkozó elején látszott, hogy csak a különbség lesz a kérdés. A Szent István csak az első 8-10 percben tudta tartani a lépést, ezután beindult a hazai gólgyártás. A szünetig négy gólt szereztek az egyetemisták, de fordulás után ahogy fáradt ellenfelük, úgy érkezetek az újabb gólok, és egy híján egy tucatig jutottak. A vendégcsapattól mindössze egy becsületgólra futotta az utolsó percekben. Az érdiek ezzel biztosan utolsóként zárnak, míg a TF egyetlen lépésre van, hogy megnyerje az alapszakaszt.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink