Nagy pofont kapott a Kecskemét a Nyírgyulajtól!
2021.12.07 | 09:51
Nagy pofont kapott a Kecskemét a Nyírgyulajtól!

Álomszerű kezdés után rémálommá vált a Nyírgyulaj elleni bajnoki találkozó. 

Fél perc kellett várnia csak a kecskeméti közönségnek, hogy csapatuk megszerezze a vezetést. Mánya szépen cselezte magát végig a bal szélen, s lőtt a hosszúba a kapus mellett, 1-0. A nyírségiek ébresztőt fújtak, majd egy védelmi megingást kihasználva Tifán révén egalizáltak a 4. percben, 1-1. Vérszemet kaptak a vendégek, és Halmavánszkinak kellett több védést is bemutatnia, hogy ne változzon az eredmény. Inkább a küzdelem dominált a folytatásban, mintsem a pengés megoldások, kisebb helyzeteket jegyezhettünk csak fel a kezdeti izgalmak után. Időt kért Koós Károly, és ez jót tett a kecskemétieknek, ugyanis Bencsik révén ismét vezetéshez jutottak a 13. percben, 2-1. Nem sokáig maradt a hazai előny, Matheus kontrából lógott meg a labdával, és nagy erővel lőtte ki a kapu jobb oldalát, 2-2. Közel volt az első etap hajrájában a gólszerzéshez az SG Kecskemét Futsal, ám vagy a védők lábán, vagy a kapusban halt el a kísérlet, így döntetlennel mehettek szünetre a felek.

Hasonló volt a forgatókönyv fordulást követően is, a mélyen védekező Nyírgyulaj ellen nagy erőket mozgósítottak a hírös városiak, ám a harmadik találat nem akart megszületni. Akadt aztán lehetőség a túloldalon is. A 23. percben egy feldobott labdát jól tartott meg Tifán, majd fordulásból a felsőlécet találta telibe. Mánya csúszott be, ám a kezét érte a labda, így büntetőt lőhetett a vendég együttes. Matheus kísérletét Halmavánszki bravúrral védte, maradt a 2-2. A lélektani előny így a Scoregoalhoz került, és ezt sikerült gólra váltani: Bencsik centerezésére Sallai érkezett jó ütemben a 28. minutumban, 3-2. Most sem tartott sokáig a hazai öröm, Krajnyák két percen belül egyenlített, 3-3. Hiába a hazai helyzetek mégis a Nyírgyulaj örülhetett ismét, sőt kétszer egymást követően. Előbb Vlasovych lövése jutott szerencsével a kapuba, majd labdavesztés után, kontrából Matheus is betalált, 3-5. Elszabadultak az indulatok, Mánya a kiállítás sorsára jutott, két percig emberelőnyben játszhatott a nyírségi gárda. Sikerült kivédekezni ezt az időszakot, majd időkérés után létszámfölényes játékra váltott az SG Kecskemét. Az üresen tátongó kapura aztán Matheus meglőtte harmadik gólját (3-6), így fájó vereséget szenvedtek a kék oroszlánok, és megnehezítették saját dolgukat a szombati, Újpest elleni mérkőzés előtt.

FOTÓGALÉRIA

Koós Károly: - Ma jobban akarta a győzelmet a Nyírgyulaj, mint mi. Egy az egyben megvertek minket, és kihasználták maximálisan a helyzeteiket. Kaptunk egy gyomrost, ebből kell most felállni. Ha megint hittel és alázattal, egymásért küzdve tudunk kiállni a pályára, akkor lehetünk ismét sikeresek.

SG Kecskemét Futsal – Nyírgyulaj KSE 3-6 (2-2)
Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Borbás-Bottyán – Kakuk - Minda

Kecskemét: halmavánszki – Aleksic, Bíró, Ristic, Mánya
Csere: Klacsák, Bencsik, öreglaki, Hadnagy, Sallai, Kovács
Edző: Koós Károly

Nyíryulaj: Opre – Szőcs, Vlasovich, Tifán, Matheus
Csere: Petró, Szabó, Orosz, Krajnyák, Tóth E, Domokos, Tamás

Góllövők: Mánya 1’, Bencsik 13’, Sallai 28’ illetve Tifán 4’, Matheus 15’, 32’, 39’, Krajnyák 30’, Vlasovych 31’

Kiállítva: Mánya 33’

Forrás: scoregoal.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE - SG Kecskemét Futsal
2022.08.15 | 14:55

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.07.07 | 18:54
2022.07.04 | 16:30
2022.07.03 | 09:39
Női válogatott
2022.07.02 | 08:00
2022.07.01 | 08:25
2022.06.30 | 07:59
Támogatóink

Partnereink