Nagy PEAC- és BAK-siker, nyert a Hali II és a Szigetszentmiklós is
2020.12.01 | 14:48
Nagy PEAC- és BAK-siker, nyert a Hali II és a Szigetszentmiklós is

Növelte az előnyét az NB II Nyugati csoportjában a listavezető Haladás II, magabiztosan győzte le a Tihanyt. Az egymáshoz közel álló csapatok meccsén szerzett fontos három pontot a PEAC és a Szigetszentmiklós, előbbit az ELTE, utóbbit az UTE bánta, míg a BAK bravúrgyőzelmet ért el a REAC otthonában.

ELTE-BEAC – PEAC 3-7 (1-3)
Gól:
Dunai, Spáth (2), ill. Vénosz, Kungl, Sónyák, Kőnig (2), Bartal, Reith

Ugyanúgy állt a két csapat a forduló előtt, így joggal számíthattunk szoros, izgalmas találkozóra. Ennek megfelelően sokáig nem találták a fogást egymáson a csapatok, csak a 13. percben került előnybe a Pécs Vénosz Soma góljával, utána viszont hamar jött két újabb találat Kungl Ádámtól és Sónyák Somától. A szünet előtt Dunai András szépített. A második félidő két gyors vendéggóllal indult, Kőnig Bálint duplázott, így néggyel elment a PEAC. Spáth Márton duplájával úgy tűnt, visszajön a meccsbe a hazai csapat, de Bartal Bence gyorsan válaszolt, majd a végén Reith Renátó is betalált. Magabiztos, 7-3-as sikert ért el a Pécs, és a negyedik helyre ugrott a tabellán (a harmadik REAC csak egy ponttal van előtte, de hárommal több meccset játszott), míg az ELTE így most a hetedik helyre csúszott, ráadásul rossz jel, hogy az elmúlt négy meccsén ez már a harmadik veresége volt, és legközelebb a listavezetővel játszik.

TIHANY – HALADÁS II 2-8 (0-3)
Gól
: Dévényi, Hoffer, ill. Papp (2), Kovács, Mézer (2), Nagy, Horváth B., Horváth Z.,

Ezen a meccsen sem esett gól sokáig, a 14. percig tudta tartani magát a Tihany, akkor Papp Zsombor betalált, majd a szünetig Kovács Máté és Mézer Viktor is eredményes volt, így megnyugtató előnnyel mentek pihenőre a vendégek. A második félidő elején Nagy Kevin és Papp eldöntötte a találkozót, Dévényi Márk és Hoffer Levente még szépített, de a Haladás újabb három góllal válaszolt, Horváth Bendegúz, Mézer és Horváth Zénó révén, így a listavezető meggyőző, 8-2-es sikert ért el a Balaton partján, és mivel a TF meccsét ismét elhalasztották, hétpontosra növelte előnyét a tabella élén. A Tihany egymás után harmadszor is kikapott, és maradt a kiesőzónában.

REAC-SISE – BAK 3-7 (2-2)
Gól
: Orosz, Kaszala, Sztojanovits, ill. Apatini (2), Temesi (3), Köntés, Lőrinczy

Mindkét csapatnak volt nagy hiányzója, az egyik oldalról Kollár Zsoltot, a másikról Karacs Dánielt emeljük ki, így az esélyek nagyban nem borultak, és hazai siker volt várható. A BAK szokásához híven remekül kezdett, Apatini Márk és Temesi Norbert is betalált, de a szünetig Orosz Ákos és Kaszala Patrik egyenlíteni tudott. Az újonc eddig nagyrészt olyan találkozókat játszott, hogy jól kezdett, de aztán visszaesett, ezúttal viszont más volt a forgatókönyv. Temesi duplájával visszavette a vezetést a vendégcsapat, majd Köntés Balázs is betalált, Apatini gólja pedig eldöntötte a találkozót. A végén még Lőrinczy Soma is eredményes tudott lenni, majd Sztojanovits Zoltán szépített, de az utolsó percekben már nem estek újabb gólok. A REAC az egyetlen csapat, amely lejátszotta mind a 11 meccsét az első kör végére, jelenleg a harmadik helyen áll, de a pótlások után biztosan visszább csúszik. A BAK-nak csak egy találkozója maradt el, éppen a sereghajtó Hidegkút ellen, most nyolcadik, így reálisan a középmezőny alján lenne akkor is, ha nem marad el ennyi meccs, mindenesetre most már négy meccse veretlen, így elkerült a kiesőzónától, ez újoncként nem rossz teljesítmény.

SZIGETSZENTMIKLÓS – UTE 6-5 (2-2)
Gól:
Nagy, Sztraka (2), Reznek, Tősér, Hamar, ill. Czerman, Ilyés, Gáspár, Zalatnai, Szűcs

Remek formában lévő együttesek csaptak össze Szigetszentmiklóson, ahol már az első percben előnybe került az UTE Czerman Márk révén. Hamar jött Nagy Rolandtól a válasz, utána viszont hosszú gólcsend, mielőtt Sztraka Kristóf betalált, de Ilyés Róbert egyenlített a szünet előtt. A második félidő is fordulatos volt, Reznek Donát juttatta előnyhöz a hazaiakat, ám Gáspár Bence és Zalatnai Dávid megfordította a meccset. Aztán Tősér Gábor egyenlített, majd Szűcs Attila révén ismét a vendégek kerültek előnybe, két perccel később azonban Sztraka egyenlített. Az utolsó hat percben mindkét csapat megszerezhette volna a három pontot, végül a hazaiak örülhettek, Hamar István lőtt győztes gólt az utolsó pillanatokban. A Szigetszentmiklós győzelmével a hatodik helyre lépett fel, az UTE maradt a tizedik.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink