Nagy csatában legyőzte a ScoreGoal a DEAC-ot
2023.04.25 | 10:06
Nagy csatában legyőzte a ScoreGoal a DEAC-ot

A várakozásoknak megfelelően kiélezett csatát hozott a hétfő esti SG Kecskemét Futsal–DEAC bajnoki mérkőzés a férfi futsal felsőházi rájátszás 6. fordulójában. A hírös városiakat alaposan megizzasztották a vendégek, ám a végén itthon tudták tartani a három pontot a kecskemétiek, ami nagy lépést jelent a számukra céljaik elérése felé.

Egy kecskeméti védelmi hibát majdnem sikerült megbüntetnie a némileg tartalékos DEAC-nak mindjárt az összecsapás elején, ám Rigó javította a társai hibáját. A túloldalon Pál került lövőhelyzetbe egy szabadrúgás után, de a kísérlet végül nem talált kaput. Maico is próbára tette Krajcsit, a debreceni hálóőr magabiztosan hárított. A házigazda nagy nyomást helyezett az ellenfelére, sorra alakították ki a lehetőségeket, míg a DEAC kontrákból igyekezett eredményes lenni. A 7. percben megtört a jég. Mánya hozta helyzetbe Pál Patrikot, aki kíméletlenül lőtt közel tíz méterről a léc alá, 1–0. Nem tört meg a debreceni alakulat, igyekeztek egyenlíteni, de a befejezések pontatlanok voltak, vagy pedig Rigó védett. A félidő derekán Biró kétszer is közel állt ahhoz, hogy megduplázza az ScoreGoal Kecskemét Futsal előnyét, az eredmény azonban nem változott. Egy vendég időkérést követően újra felélénkült a DEAC, a kapuból Krajcsi egészen a félpályáig lépett fel, hogy támogassa a támadásokat. A másik térfélen is ígéretes lehetőségeket dolgoztak ki a kecskeméti futsalosok. Jó iramban, sok helyzettel kényeztették a kilátogató szurkolókat a gárdák. A szünet előtt három perccel időt kért a hazai szakmai stáb, és még feljebb tekerték a tempót, gól viszont nem esett, így 1–0-al zárult az első húsz perc. 

A 23. percben Maico volt szemfüles, és saját térfeléről ívelt Krajcsi feje fölött a hálóba, 2-0. A kétgólos differencia felpaprikázta a csapatokat. A rohanásból a DEAC jött ki jobban, Rácz szépített három perccel a kecskeméti gól után, 2–1. Nem sokkal később Dávidnak a gólvonalról kellett mentenie, nem sokon múlt, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe a vendég alakulat. A 28. percben viszont már 2–2 állt az eredményjelző táblán, miután Tóth Attila éles szögből vette be Rigó kapuját. Visszavette a kezdeményezést a Kecskemét, a mezőnyfölény viszont j darabig meddőnek bizonyult. Alaposan ráijesztett a Debrecen a hazai szurkolókra, ugyanis Sándor került ajtó-ablak helyzetbe, ám a kapufa kisegítette a hírös városiakat. Az ebből indított kontrát csak fault árán tudták megállítani, a szabadrúgást pedig Pál Patrik bombázta be, 3–2. Másfél perccel a vége előtt időt kért Elek Gergő vezetőedző, és átváltottak létszámfölényes taktikára. A legvégén kétszer is a kapufa mentette meg a teljesen kinyíló DEAC-ot az újabb góltól. A végeredmény 3-2 lett, amellyel a Scoregoal nagy lépést tett dobogós céljai felé. 

– Úgy gondolom, hogy az elejétől fogva mi irányítottuk a meccset, mi voltunk a jobb csapat, és megérdemelten nyertünk – értékelt Marko Gavrilovic, a kecskemétiek sportigazgatója. – A hosszabb bajnoki szünetek után rendre mindig nehézkesebb a játékunk, és ennek fényében azt kell mondjam, hogy ezúttal többet kaptam a csapattól, mint amit vártam. Győztes hangulatban mehetünk neki a folytatásnak, ami nagyon fontos, hiszen erőltetett lesz a menet, minden egyes sikernek, pontnak nagy jelentősége van a felsőházi rájátszás hajrájához közeledve.

ScoreGoal Kecskemét Futsal–DEAC 3–2 (1–0)
Kecskemét, 300 néző
Játékvezetők: Zimonyi Péter, Kiss Gergő, Kondákor Márk

Kecskemét: Rigó – Biró, Mánya, Pál, Maico.
Cserék: Nyerges – Bencsik, Kajtár, Ristic, Öreglaki, Dávid, Haász, Hadnagy
Vezetőedző: Soltész Levente.

DEAC: Krajcsi – Harmati, Szatmári, Deiby, Tóth A.
Cserék: Bazsányi – Tóth Benedek., Vass, Rácz, Sándor, Magyar, Győri, Szabó J., Tóth Barnabás
Vezetőedző: Elek Gergő.

Sárga lap: Dávid a 18., illetve Deiby a 18., Vass a 34. percben.

Gólszerzők: Pál a 7., 34., Maico a 23. illetve Rácz a 25., Tóth A. a 27. percben.

Forrás: baon.hu

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink