Nagy csatában gyűrte le a Veszprémet a Haladás
2023.02.24 | 14:30
Nagy csatában gyűrte le a Veszprémet a Haladás

A nagy rivális Veszprém elleni küzdelmes 1-0-s győzelemmel nyitotta a felsőházi rájátszást a Haladás VSE NB I.-es futsalcsapata.

A bajnoki címvédő Haladás megnyerte az alapszakaszat, így az első helyről, pontelőnyből futott neki a felsőházi rájátszásnak. Első ellenfele a roppant veszélyes Veszprém volt. Az alapszakaszban idegenben 7-3-ra kapott ki nagy riválisától a Haladás, Szombathelyen azonban 5-0-ra elverte. A két csapat végig nagy harcban állt az alapszakasz-elsőségért, a Veszprém a hajrában bukta el a versenyfutást, végül "csak" a negyedik helyen zárta az alapszakaszt.

Haladás VSE - Veszprém Futsal 1-0 (0-0)
Szombathely, 450 néző,
Vezette: Wittner, Kubicsek, Imrő

HVSE: Alasztics - Nagy K., Dróth, Cassemiro, Vas.
Csere: Gyimesi, Kovács M., Knizs, Hajmási, Henrique, Sipos, Vatamiuc-Bartha, Rutai.
Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Veszprém: Spandler - Fridrich, Dorogi, Gavrilovic, Gerencsér.
Csere: Soós, Tatai, Molnár, Boromisza, Bognár, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M.
Edző: Fehér Zsolt.

Gólszerző: Dróth (25.).

A rangadót nagy iramban kezdték a felek - a vendég nem állt be védekezni. Az első helyzetek a veszprémi kapu előtt adódtak, sőt, a percek múlásával egyértelműen átvette az irányítást, beszorította ellenfelét a Haladás. Nagy Kevin és Rutai is komoly lehetőséget puskázott el. De összességében jól védekezett a Veszprém, valaki mindig belelépett a hazai lövésekbe. Csak nem akart góllá érni a szombathelyi mezőnyfölény - pedig alig, alig birtokolta a labdát a vendég. Hajmási nagy helyzeténél is védett Spandler kapus, Nagy Kevin éles szögből elengedett bombájánál pedig szerencséje volt, beszorult a labda a teste és a kapufa közé. A vendég távoli lövésekkel tesztelte Alaszticsot. Öt perccel a félidő vége előtt Dróth játszotta tisztára magát ügyes cselekkel, lapos lövése azonban a jobb kapufa tövén csattant. Gólnélküli döntetlennél következett a szünet.

Fordulás után sem változott a játék képe: a Haladás nyomott, próbálta feltörni a reteszt, míg a vendég szervezetten védekezett, és várt ellenfele hibájára. Cassemiro egy szögletvariáció végén került helyzetbe, de rontott. A brazil légiós közelről is próbálkozott, de Spandler kapus nagy napot fogott ki. Nyomasztó volt a hazai mezőnyfölény - ami nem párosult gólokkal, eredménnyel. Henrique emelése centikkel pattogott el a labda a jobb kapufa mellett - a szerencse is a vendégekkel volt. Végül Dróth törte meg a jeget: egy szabadrúgást ágyúzott messziről a veszprémi kapuba (1-0)! 
Próbált támadóbb szellemű játékra váltani a Veszprém - a Haladást pedig közben jól megszórták faultokkal a játékvezetők. Ekkor már akadtak helyzetek a vendégek előtt is. Rutai szenvedett bokasérülést, hosszú perceket állt a játék, amíg el tudta hagyni a pályát - segítséggel, nagy fájdalmak közepette. Fogyott az idő, egyre több kockázatot vállalt fel, és egyre veszélyesebb volt kapura a hátrányban lévő Veszprém. A hajrára teljesen beszorult a Haladás, Bognár fejesét például a gólvonalról kellett menteni. Végül kicsikarta a győzelmet a Haladás.

Alaposan megszenvedett a három pontért a HVSE - és elképzelhető, hogy elveszítette a megsérülő Rutai Balázst.

Forrás: Tóth Gábor, vaol.hu
Fotók: Cseh Gábor

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink