Nagy csata után előnyben a Kinizsi
2014.03.15 | 00:00
Nagy csata után előnyben a Kinizsi Dunakeszi Kinizsi Futsal - Aramis SE 4-3 (0-2)
Dunakeszi, 600 nézõ
Játékvezetõk:
Farkas, Antal, Czene-Joó

Dunakeszi: Tóth Gy. - Kun, Temesi, Tony, Csopaki
Cserék: Hegedûs, Jordi, Horváth N., Horváth Sz., Varga, Hosszú, Kovács
Vezetõedzõ: Fehér Zsolt

Aramis: Sikur - Németh P., Frank P., Frank T., Roni
Cserék: Birinyi, Gorjánácz, Takács, Tóth Sz., Szimcsák, Bálint, Sámson, Korozmán, Soós
Vezetõedzõ: Frank Tamás

Gólszerzõk: Temesi (23", 28"), Varga (30"), Horváth Sz. (32") ill. Frank T. (5"), Frank P. (14"), Németh P. (34")

Sárga lap: Jordi (14"), Tony (18") ill. Sámson (12"), Gorjánácz (28")


A budaörsiek Dunakeszis vendégjátékával megkezdõdött az NBI felsõházi rájátszása, ahol az elõzetes esélyek a hazaiak mellett szóltak, ha az alapszakasz egymás elleni eredményeit, illetve végsõ helyezést vesszük figyelemben. Ehhez képest az elsõ félidõ nem ezt hozta.
A Kinizsi lépett fel támadólag, õk irányították a mérkõzést, de a gólokat a jól kontrázó vendégek szerezték. Az ötödik percben Frank Tamás iramodott meg a bal oldalon, és lõtte ki a hosszú alsó sarkot, megszerezve a vezetést. A Kinizsi tovább rohamozott, de nem találták a góllövõ cipõjüket, így elmaradt a várva várt egyenlítés, majd jött a 14. perc és egy okos szabadrúgás kombináció végén az ifjabbik Frank testvér is betalált, így némi meglepetésre két gólos Aramis elõnnyel mehettek a felek szünetre.
A második félidõ kezdetén az volt a kérdés, hogy egy esetleges újabb vendég gól eldönti a találkozót, vagy a hazaiak egy szépítõ találattal visszajönnek a mérkõzésbe. Mint kiderült, utóbbi következett be. 3 perc telt el mindössze a második játékrészbõl, amikor Temesi váratlanul lövésre szánta el magát, ami utat talált Sikur kapujába, így már csak egy volt a hátrányuk. A folytatásban továbbra is támadásban maradt a Kinizsi, és az Aramishoz hasonlóan, egy szabadrúgást követõen megszerezték második találatukat. Egy legurítást Kun rúgott kapura, ami kissé megpattanva a kapuba került, így kezdõdhetett minden elölrõl. A gól kissé megfogta a vendégeket, és egy nagy egyéni hiba után újra Kinizsi gólnak örülhetett a szép számú közönség, mindössze két perc elteltével. Tóth Gyula ívelt fel egy labdát az Aramis kapuja elé, ahol a védõ alászaladt és az üresen maradt Varga átvette és fordulásból a kapuba passzolt, így már a Keszinél volt az elõny. Németh Péterék szinte fel sem dolgozták, hogy hátrányba kerültek, újabb gólnak örülhettek a hazaiak. Kun ívelt fel keresztbe egy oldalberúgást, ahol az érkezõ Horváth Szabolcs remekül kilõtte a hosszú alsót. Már-már kezdtek megnyugodni Fehér Zsolt fiai, de két perc múlva szépített a budaörsi alakulat. Németh került helyzetbe, és lövésébe a becsúszó Sáfár olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a saját kapujába vágódott a labda. Próbálkozott az egyenlítéssel a vendégcsapat, de nem tudtak igazi helyzetbe kerülni. A hajrára a vendéglátók nehéz helyzetbe kerültek, mivel elvesztették mesterüket. Farkas sporttárs úgy ítélte meg, túl sokat, és túl hevesen reklamál Fehér Zsolt, így a lelátóra számûzte. Ahogy az várható volt a hátrány tudatában, az utolsó két percben vészkapus játékra váltott a Frank legénység, de igazi lövõhelyzetig sem sikerült eljutniuk, így elmaradt az egyenlítés. A két gyõzelemig tartó párharcban 1-0 a Kinizsi javára egy parázs mérkõzést követõen, ahol rengeteg érdekes bírói ítélet borzolta a kedélyeket, az amúgy is felfokozott hangulatban.  Folytatás egy hét múlva, Budaörsön, ahol hasonlóan nagy izgalmakra lehet számítani.

Csopaki István: - Egy nagyon élvezetes, fordulatos mérkõzésen véleményem szerint, gyõzött a jobb csapat! Végig a mi akaratunk érvényesült a meccsen, igaz az Aramis szerzett vezetést, de ez nem gátolt minket semmiben, mert csak idõ kérdése volt, hogy mikor fordítjuk meg az eredményt! Kemény mérkõzés volt, parázs párharcokkal, de szerencsére Kun Gabinak csak a sípcsontvédõje tört el, és nem a lába, amikor Roni „agyonrúgta"! Nagyon remélem, hogy a következõ meccsem eldöntjük a továbbjutás kérdését! Ha nem, úgy a kis Kinizsi családnak szerzünk egy hazai mérkõzéssel örömet.

Sámson Zoltán: - Úgy gondolom, hogy a játék összképét nézve a két csapat közül mi érdemeltünk volna gyõzelmet, de sajnos az ilyen egyéni hibákból kapott gólokat nem engedhetjük meg, ha be szeretnénk jutni a final-fourba. Budaörsön mindenféleképpen gyõzelemre fogunk játszani, mint ahogy most is szerettünk volna. Sokat dolgoztunk az év alatt, aminek most kellene kijönnie. Reméljük, a visszavágón kikerülünk a völgybõl, amibe belekerültünk. Már éppen idõszerû lenne...

 














Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink