Nagy bravúr az ELTE-től, meglepetés-győzelem a Nyírségtől
2020.12.08 | 14:53
Nagy bravúr az ELTE-től, meglepetés-győzelem a Nyírségtől

A sokáig százszázalékos Haladás II elszenvedte második vereségét a szezonban, az ELTE bravúros győzelmet ért el a szombathelyiek ellen. A PEAC elhozta a három pontot az UTE otthonából, míg keleten a Nyírség az ELTE-hez hasonló meglepetéssikert ért el, így már közelít a középmezőnyhöz.

NYUGAT

ELTE-BEAC – HALADÁS II 5-4 (2-3)
Gól:
Tarpai, Appl, Gergály, Gémesi, Dunai, ill. Németh, Horváth (2), Sipos

A Haladás második csapata eddig csak a REAC-tól kapott ki, miközben behúzta az összes többi bajnokiját, de már a meccs előtt is jeleztük, nem szabad leírni az ELTE-t. A teljes történethez hozzátartozik, hogy a szombathelyiek igencsak tartalékosan utaztak fel Budapestre, csupán hat mezőnyjátékossal.  A góllövőlista első két helyezettje, Vatamaniuc-Bartha Dávid és Kovács Máté sem játszott, igaz, a csapatban ott volt Sipos Gergő, aki már Dróth Zoltánékkal játszik hétről hétre az NB I-ben. A Haladás kezdte jobban a meccset, Németh Benjamin egy, Horváth Norbert két találatával háromgólos előnyre tett szert tíz perc alatt, de a szünetig Tarpai Gyula és Appl Kristóf révén visszajött a meccsbe az ELTE. Sőt, a második félidőben meg is fordította a találkozót, Gergály Gyula, Gémesi Áron és Dunai András góljával 5-3-ra elment. Négy perccel a vége előtt Sipos szépített, az egyenlítésre azonban már nem futotta a vendégek erejéből. Az ELTE a győzelmével feljött az ötödik helyre, míg a kis Hali még így is hét pont előnnyel van a tabella élén, de most már vesztett pontok tekintetében nem az első.

UTE – PEAC 2-6 (2-1)
Gól:
Huszty, Genczler, ill. Kőnig, Bartal (2), Szentes, Farkas, Vénosz

Jó formában lévő UTE fogadta a pécsieket, és a hetedik percben Huszty Dániel révén előnybe is került. Három perccel később Kőnig Bálint szépített, de a szünetre hazai előnnyel mentek a felek, Genczler Kornél volt eredményes. A második félidő viszont már a vendégeké volt, Bartal Bence szinte azonnal egyenlített, majd Szentes Krisztián, Farkas Bence, Bartal még egyszer és Vénosz Soma is betalált. A PEAC így magabiztosan nyert, és újra dobogós, míg az UTE maradt az utolsó előtti.


KELET

NYÍRBÁTOR – NYÍRSÉG 3-6 (2-2)
Gól:
Pálvölgyi (2), Tóth, ill. Dukát (2), Szilágyi (2), Kiss, Gömze

A rossz formában, de jobb pozícióban lévő Nyírbátor fogadta a jobb passzban, de rosszabb pozícióban tartózkodó Nyírséget. A hazaiak Pálvölgyi Balázs és Tóth Béla révén is előnybe kerültek, de Dukát Péter, majd Szilágyi Ákos is egyenlíteni tudott. A Nyírség kettőse a második félidő elején is szerzett egy-egy gólt, majd Pálvölgyi révén még szépítettek a hazaiak, de a végén Kiss Tamás és Gömze Antal is betalált, így végül simán nyertek a vendégek. A szezon korábbi szakaszában a dobogóhoz is közelítő Nyírbátor most már négy vereséget szenvedett el egymás után, míg a Nyírség (miután kilenc meccsből csak egyet nyert meg) egymás után másodszor győzött, így közelít a középmezőnyhöz – igaz, ha a többi csapat pótolja az elmaradt meccseit, még így is nagy lehet a lemaradása.

A többi találkozót elhalasztották.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink