MVFC - Csömör 7-3 (1-1)
2008.05.26 | 00:00
MVFC - Csömör 7-3 (1-1) MVFC Berettyóújfalu -Goldball RFC Csömör 7-3 (1-1)

Az elsõ félidõben talán a Mezei-Vill volt a kezdeményezõbb, mégis a Csömör szerzett gólt Nyáry révén. A szünet elõtt Nagy Tamásnak sikerült egyenlítenie egy szép sarokkal szerzett góllal.

Angyalos gólja a huszonhatodik percben a hazaiak vezetését jelentette, majd Gál volt eredményes. Kovacsics szépített, ám Sáfár ismét kettõre növelte az elõnyt. A végén Nagy István, Ughy és Trencsényi kétszer voltak eredményesek, így megérdemelten nyerte meg a bajnokságot a Mezei-Vill.

Hazai öröm

MVFC BERETTYÓÚJFALU - GOLDBALL RFC CSÖMÖR 7-3 (1-1)
Berettyóújfalu, Kabos Endre Sportcsarnok, 800 nézõ
jv: Iványi Zoltán, Albert István, Viczián Mátyás

MVFC: Pallai - Trencsényi, Angyalos, Tamás, Gál cs: Nagy István, Nagy Tamás, Sáfár, Lovas, Turzó, Moga, Szitkó játékos-edzõ: Szitkó Róbert

Csömör: Balázs - Jávor, Kovacsics, Ughy, Nyáry cs: Gyõrfi, Pelles, Simon, Nagy Z., Somogyi, Kollár, Weisz játékos-edzõ: Somogyi Krisztián

Gólszerzõk: Nyáry 9. perc 0-1, Nagy Tamás 18. perc 1-1, Angyalos 26. perc 2-1, Gál 32. perc 3-1, Kovacsics 33. perc 3-2, Sáfár 34. perc 4-2, Nagy István 38. perc 5-2, Ughy 38. perc 5-3, Trencsényi 39. perc 6-3, Trencsényi 40. perc 7-3

Sárga lap: Gyõrfi, Ughy, Nagy Z.

Kiállítva: Kovacsics 39. perc

Kígyózó sorok a pénztár elõtt, tömött lelátó, a magyar futsal prominens szereplõi, egyszóval Berettyóújfaluban ünnepre készültek. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodni akaró Csömör azonban szerette volna késõbbre tolni a fiesztát, ami persze nem Mezei-Vill sikerrel párosul.

Nagyon bekezdtek a hazaiak. Sorban alakították ki a helyzetekez a Mezei-Vill játékosai, nyomás alatt tartották a vendégek kapuját. Különösen Trencsényi János volt nagyon aktív ebben az idõszakban, remekül mozgatta a csapatot, és maga is helyzetbe került jónéhányszor. Persze a túloldalon is akadtak lehetõségek, a legnagyobbakat Gyõrfi és Kollár hagyták ki.

Ahogyan az ilyenkor általában lenni szokott, a mezõnyfölényben játszó együttes kapott gólt. Kilenc perc elteltével Kovacsics passzolt Nyáryhoz, aki a hosszú sarokba lõtt. Az addig hangos szurkolóhad egy pillanat alatt elcsendesedett.

Kis zavar keletkezett hazai oldalon, ideges játék volt jellemzõ rájuk ekkor, s a vendégeket teljesen természetes módon felélesztette a vezetés. Gyors egymásutánban jöttek a Rubeola helyzetek, ám ezek mind kihasználatlanul maradtak többek között Pallai Gábor remek védéseinek köszönhetõen.

A félidõ vége felé járva egyre feszültebb lett a hangulat, s az MVFC újra átvette az irányítást. Két perc volt hátra, amikor egyenlített a hazai alakulat. Egy kapuskidobást követõen Lovas kezelte le a labdát az ellenfél büntetõterületénél, majd az érkezõ Nagy Tamáshoz továbbított, aki parádés mozdulattal, sarokkal juttatta Balázs hálójába a labdát.

Rögtön a második játékrész elején Gál kapufát rúgott, majd a székely fiú újabb helyzeteinek tapsolhatott a publikum. Remek volt az iram továbbra is, nyílt a játék, döntõhöz illõ színvonalon küzdöttek a felek.

Hat perc telt el, amikor megszerezte a vezetést a hazai csapat. Trencsényi szögletére Angyalos érkezett, s négy méterrõl a kapuba továbbította a játékszert.

A hazaiak tartani próbálták a labdát, ellenfelük kijjebb merészkedett. Nem lankadhatott a figyelem egyik oldalon sem, hiszen egy apró koncentrációs hiba is gondot jelentett volna. A harminckettedik percben Gál István egy oldalberúgást követõen már kettõre növelte az elõnyt, majd nem sokkal késõbb Kovacsics ismét szorossá tette a találkozót, hiszen befordulása után már 3-2 állt az eredményjelzõn.

Újabb egy minutum telt csak el, amikor Sáfár húzott jobbról befelé, s kilenc méterrõl a hálóba bombázott. Vészkapust vetett be Jávor személyében a Csömör, õk is birtokolták a labdát, ám a hazaiak is helyzetbe kerültek nemegyszer. Nagy István labdaszerzése gólt eredményezett, amire Ughy válaszolt rögtön, de Trencsényi két távoli találata biztossá tette a hazai sikert.

A mérkõzés krónikájához még hozzátartozik, hogy Kovacsics Károlyt beszédért kiállította a játékvezetõ az utolsó elõtti percben.

Történetében elõször lett magyar bajnok a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu.

Szitkó Róbert:
Nagyon örülök, hogy sikerült megnyerni a bajnokságot! Azt hiszem, hogy ez a siker nem a véletlen mûve. A döntõben egyértelmûen mi voltunk a jobbak, megmutattuk azt, hogy háromszor is le tudjuk gyõzni a Csömör gárdáját. A kételkedõk is megbizonyosodhattak arról, hogy nem érdemtelenül akasztották nyakunba az aranyérmeket. Azzal pedig, hogy a Csömör miért veszítette el a bajnokságot foglalkozzanak õk, biztos vagyok benne, hogy ki tudják magyarázni. Megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat. Örülünk annak, hogy a bajnokok ligájában indulhatunk, s hogy idén sikerült megszerezni az elsõ helyet. Gratulálok a fiúknak, ilyen hozzáállás kell a jövõben is és persze szeretném megköszönni a közönségünk fergeteges buzdítását is. Biztos vagyok abban, hogy ez a gyõzelem nem az utolsó siker volt a Mezei-Vill életében!

Somogyi Krisztián:
Véleményem szerint a Mezei-Vill hasonló habitussal robbant be a futsal világába, mint jó tíz évvel ezelõtt a Csömör gárdája, azzal a különbséggel, hogy akkor nem kaptunk ekkora segítséget, mint most az MVFC. Mi egy tradicionális egyesület vagyunk, és ahhoz, hogy a futsal megfelelõ szinten mûködjön tovább, az ilyen egyleteket meg kellene becsülni. Gondolok itt arra, hogy a Berettyóújfalu egy kitûnõ csapat, nem érdemtelenül nyerték meg a bajnokságot, de azért az egyenlõ feltételeket illett volna megteremteni. Hasonló súlyú vétségekért nálunk dupla annyi büntetéseket kaptak a játékosaink illetve szakvezetõink, valamint Nagy Istvánt is felmentették és három góllal járult csapata sikeréhez a második meccsen. A váratlan sérüléshullámunk is befolyásolta a munkánkat, és döntõ szituációkban a játékvezetõi döntések sem kedveztek számunkra. Igazából az fáj, hogy csak magunkra számíthatunk, s azért vagyok csalódott, mert szerettünk volna széllel szemben is bajnoki címet szerezni. Nem rossz az ezüstérem, de hendikeppel indulva mindig az az ember érzése, hogy mi lett volna ha... Ezeket a mondatokat nem szereti az ember. Nyilván az elhangzott mondataimért a Fegyelmi Bizottság újra maga elé idéz, de én nagyon szívesen elbeszélgetek velük, és nem biztos, hogy az elég, hogy csak a Mezei-Vill lesz ebben a bajnokságban.



Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink