MVFC-Berettyóújfalu - Vegakameratene 3-2
2014.10.03 | 00:00
MVFC-Berettyóújfalu - Vegakameratene 3-2
Izgalmas perceket éltünk meg a hajrában, de megvan a Mezei-Vill FC elsõ gyõzelme a z UEFA Futsal minitornán!

 

 

Úgy látszik sikerült eljuttatni a sportszeretõ emberekhez a futsal csoportkör hírét, ha az elsõ mérkõzésre nem is, de a hazaiak meccsére szinte teljesen megtelt a Rendezvénycsarnok lelátója.

Akik nem látták a szlovák bajnok ciprusiak ellen aratott gyõzelmét, azok igen sajnálhatják, mert egy pörgõs, remek találkozót hagytak ki. A nyitómérkõzésen mindkét csapat óriási elánnal vetette be magát a küzdelembe. Magyar bajnoki meccseken csak elvétve látható iramban folyt a játék. A gyengébbnek vélt ciprusiak mezõnyben teljesen egyenrangú ellenfelei voltak az északi szomszédjainknak. Amiben a Slov-Matic mégis lényeges jobbnak bizonyult, az a helyzetkihasználás. Az APOEL elõtt talán közel annyi lehetõség adódott, mint az ellenfelének, csakhogy míg õk kihagyták azokat, a fehérmezes szlovákok könyörtelenül értékesítették ziccereiket és Drahovsky, Mikita illetve Kozár révén a szünetre jelentõs, háromgólos elõnyre tettek szert (3-0).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második félidõben ott folytatták a csapatok, ahol elõtte abbahagyták. Cseppet sem csökkent az iram és az újabb Slov-Matic gólra sem kellett sokat várni. A 23. percben Drahovsky villant újra és már 4-0! Talán a biztos vezetés tudatában, de a gólt követõen a szlovákok mintha visszább vettek volna a tempóból - bár az így is elképesztõ sebességûnek tûnt. Sok volt a helyzet itt is, ott is, a levegõben lógott a ciprusiak szépítése, amit egy védelmi hibát követõen, a félidõ közepén Kouloumbris szerzett meg. Az amúgy is meglehetõsen heves vérmérséklettel játszó APOEL játékosokat még inkább feltüzelte a felzárkózás lehetõsége, de hiába dolgoztak ki több helyzetet is, mindet kihagyták. A szlovákok sem tétlenkedtek eközben, a kapu elõtti erõsen meglõtt keresztpasszaik, pontrúgásaik mind-mind állandó gólveszélyt jelentettek.

A mérkõzés utolsó percében végleg megpecsételõdött a szigetországiak sorsa. Egy kiugratást követõen a kapujából kifutó Evripidou a hatoson kívül kézzel mentett, amiért a játékvezetõk nem kegyelmeztek és tettét piros lappal „jutalmazták". A megítélt kisbüntetõt ugyan még sikerült kivédeniük, a rutinos szlovák gárda az emberelõnyös helyzetüket - egy másodperccel a lefújás elõtt - Brunovský szépségdíjas találatával gólra váltották (5-1).

Slov-Matic - APOEL 5-1 (3-0)

Pálffy István Rendezvénycsarnok - Berettyóújfalu

2014. október 2. - 17:00

Vezette: Sebastian Stawicki (POL), Maksim Dzeikala (BLR), Aleksandras Sliva (LTU)

Slov-Matic: Mário Gašparoviè  - Dušan Rafaj, Peter Kozár, Ladislav Mikita, Michal Seidler

Csere: Peter Brndiar (kapus), Gabriel Rick, Tomáš Drahovský, Matúš Kyjovský, Peter Ha¾ko, Anton Brunovský, Martin Rejžek, Marek Bahna, Gabriel Bartošek     

Edzõ: Ján Janik

APOEL: Chrysanthos Evripidou - Constantinos Kouloumbris, George Alexiou, Xuxa, Jonathan Carrasco

Csere: George Christofi, Kyriacos Leivadiodis, Giorgos Toumazis, Christos Stylianou, Savvas Omirou, Christos Christodoulou, Léo Feitoza, Christos Iaсovou, Nuninho

Edzõ: George Platis   

Gólszerzõk: Drahovský 4:12, 22:35, Mikita 6:44, Kozár 15:27, Brunovský 39:59 illetve Kouloumbris 30:37

Ahogy már kezdtük beszámolónkat, a Mezei-Vill FC találkozójára szépen megtelt a csarnok.

A hazai csapat a középkezdés után rögtön magához ragadta a meccs irányítását. Bár a tempó lényegesen elmaradt az elõzõ meccs iramától, a bajnoki meccseken megszokottól egyáltalán nem volt lassabb. A Turzó-gárda letámadásos taktikájára a norvégok villámgyors kontrákkal válaszoltak. A meccs elsõ nagy helyzete az északiak elõtt adódott, a 8. percben Moen 8 méterrõl tisztán lõhetett kapura, de Tihanyi remekül védett. Még a kimaradt ziccert emésztette a publikum, amikor egy remek összjátékot követõen Szabó megszerezte a Mezei-Vill-nek a vezetést (1-0). A bekapott gól érezhetõen megfogta a Vegakameratene játékosait és egy perccel késõbb Dávid növelhette volna az elõnyt, de kimaradt a helyzet. A mérkõzés irányítása ugyan továbbra is a fehérmezes Berettyónál maradt, ám Tihanyi sem pihenhetett, több vendégkontránál kellett védenie vagy tisztáznia. A félidõ utolsó percében a norvégok meleg pillanatokat teremtettek a hazai kapu elõtt, de egyenlíteniük nem sikerült.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második félidõben érezhetõen feljebb pörgött az iram, amit az okozott, hogy a vendégek taktikát váltottak és feljebb tolták a védekezésüket. Ezzel ugyan támadóbb, de védelemben némileg szellõsebb lett a norvég csapat, ami hamarosan Mezei helyzeteket eredményezett. Így elõbb Gál távoli kapuralövését kellett védenie Rakvaagnak, majd Dávid elõtt maradt ki egy remek helyzet. A 26. percben aztán Rábl kettõre, majd a 31. percben háromra növelte az MVFC elõnyét (3-0). A bekapott harmadik gólt követõen a vendég gárda öt a négy elleni játékra váltott. Kezdetben úgy tûnt, nem okoz problémát a váltás, sõt Lovas kis híján tovább növelte az elõnyt, de a harminc méterrõl az üres kapura ívelt labdája a kapufán csattant. Aztán az utolsó öt perc nem várt izgalmakat hozott. Elõbb Klaussen szépített, majd fél percre rá Norby is betalált a norvégoknál, így a magabiztos vezetésbõl szoros eredmény lett (3-2). Hogy tovább fokozódjanak az izgalmak a vendégek elkövették hatodik, majd hetedik szabálytalanságukat, így Nagy egymás után kétszer is kisbüntetõt rúghatott. Ám egyiket sem sikerült értékesíteni, az elsõt a kapufa, a másodikat Rakvaag védte. A 39. percben a továbbra is öt a négy elleni felállásban támadó norvégok újabb nagyon veszélyes akciót dolgoztak ki, ám vendég-gól helyett kapustámadásért ismét kisbüntetõ következett. A sorban harmadik tízméterest ezúttal Dávid hagyta ki. Az utolsó másodpercekre teljesen a kapuja elé szorult a Mezei-Vill. Húsz másodperccel a vége elõtt Tihanyinak a gyõzelemért még újabb bravúrt kellett bemutatnia, neki köszönhetõen így maradt a 3-2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MVFC-Berettyóújfalu - Vegakameratene 3-2 (1-0)

Pálffy István Rendezvénycsarnok - Berettyóújfalu

2014. október 2. - 19:30

Vezette: Francisco Diaz (ESP), Aleksandras Sliva (LTU), Maksim Dzeikala (BLR)

MVFC-Berettyóújfalu: Tihanyi - Trencsényi, Nagy, Lovas, Rábl

Csere: Mezei (kapus), Szabó, Komáromi, Dávid, Sánta, Birinyi, Fehér, Gál, Siska,

Edzõ: Turzó József

Vegakameratene: Rakvaag - Ravlo, Wiseth, Thomas Klaussen, Haugen

Csere: Flatabø (kapus), Høvik, Kristoffersen, Tor, Klaussen, Grimsø, Nordby, Moen, Ovesen, Fossli,

Edzõ: Kai Barda

Gólszerzõk: Szabó 09:07, Rábl 25:24, 30:18 illetve Thomas Klaussen 35:41, Nordby 36:15

Turzó József (MVFC): Nyertünk és nemzetközi szinten minden gyõzelem nagyon értékes. Fõleg számunkra, hiszen mi most léptünk ki újra nemzetközi porondra. Nagyon sok hibával játszottunk, ami talán annak róható fel, hogy kicsit „túlizgultuk" ezt a mérkõzést. Remélhetõleg holnap ennek a meccsnek a rutinjával, már kevesebbet rontunk, mert bizony a ciprusiak ellen ennél sokkal jobban kel játszanunk, ha partiban akarunk lenni.

 - Molnár Ákos, Berettyóhír.hu -

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink