Mumusa ellen tartaná meg első helyét az ELTE
2022.04.04 | 11:19
Mumusa ellen tartaná meg első helyét az ELTE

A férfi futsal NB II Nyugati csoportjának rájátszása meglepetéssel kezdődött, hiszen az UTE rögtön elvesztette az első helyét, az élre az ELTE állt. Az egyetemisták hétfő este a mumusuk, a REAC ellen tartanák meg vezető pozíciójukat, de érdekes meccsek jönnek az alsóházban is.

FELSŐHÁZ

Már pénteken elkezdődött a rájátszás második fordulója, a remekül rajtoló MFA Szombathelyre látogatott. Az ellenben rosszul kezdő Haladás II ezúttal viszont jobban játszott, már a szünetre kétszer előnybe került, a második félidőben pedig újabb két találattal eldöntötte a találkozót, ezzel megelőzte a Tihanyt, míg a vendégek elszalasztották az esélyüket, hogy az élre álljanak.

A rájátszást egyaránt vereséggel kezdő UTE és a Tihany egymással találkozik hétfő este. Az első fordulós zakó a liláknak volt a fájóbb, mert bár a Balaton-partiak is a dobogót célozták meg, az újpestiek egyértelműen a bajnoki címet. Bár elvesztették első számú gólvágójukat, Huszty Dánielt, a keretük így is alkalmas lehet az első helyre, ehhez azonban sokkal jobb teljesítmény kell a múlt hetinél. Február végén összecsaptak egymással ugyanitt a felek, akkor nagyon simán, 8–1-re nyertek a hazaiak, most pedig muszáj lesz megismételniük azt a győztes produkciót, különben lépéshátrányba kerülhetnek.

Merthogy az ELTE a múlt héten „szépen, csendben” az élre állt, a BEAC-nál olyannyira nem terveztek a bajnoki cím lehetőségével, hogy a múlt heti sikerüket sem verték nagy dobra, a pénteken kirakott beszámolójukban meg sem említik, hogy az NB II élére álltak. Ahhoz, hogy ott maradjanak, most le kell győzniük a mumusuknak számító REAC-ot – igaz, ez nem is olyan régen, az alapszakasz végén már sikerült nekik, még ha ősszel nyertek is a rákospalotaiak, akik egy hétfői győzelemmel be is fognák a riválisukat a tabellán.

ALSÓHÁZ

A BAK kihasználta a múlt héten a rájátszás szisztémáját, és az alapszakaszban összeszedett jelentős hátrányt elfelejtve csupán egy győzelemmel bennmaradó helyre került. Ezúttal Dunaújvárosba látogat, ez a párharc már a vendégek erősítései nélkül is szoros volt, így abszolút reális lehet a kék-feketék pontszerzési vágya, igaz, a sereghajtó helyre csúszó hazaiaknak is nagyon kellene a három pont – érdekes találkozó lesz.

Ahogy a Sárvár pécsi vendégjátéka is, az alapszakasz és a rájátszás rajtja alapján úgy tűnik, ennek a két csapatnak lesz a legkevesebb fejfájása a bennmaradás kiharcolását illetően, és inkább az a kérdés, melyikük végez az alsóház élén. A PEAC-ot nagyban segítheti a hazai pálya, de a vendégek is motiváltak lesznek, hogy a lényegi kérdéseket minél előbb eldöntve elhúzzanak az üldözőktől.

Nagy a tét Nagykanizsán is, ahová a szintén vereséggel rajtoló Szigetszentmiklós látogat. Mindkét csapatnak nagyon kell a három pont, de a Kanizsa Arénában egyértelműen Várhidi Péter együttesén van a nagyobb nyomás, a szurkolók is egyre elégedetlenebbek csapatuk teljesítményével, amely nemrég még a dobogóért küzdött – most már a kiesés ellen.

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS 2. FORDULÓ
FELSŐHÁZ

Pénteken játszották: Haladás II –Magyar Futsal Akadémia 4–1 (Fehér, Kiss, Volner, Knizs, ill. Módly D.)

20:30 UTE – Tihany
21:30 ELTE-BEAC – REAC

ALSÓHÁZ

19:00 Dunaújváros – BAK
20:00
PTE PEAC-B Build&Trade – Sárvár  
20:00 Nagykanizsa – Kisép Szigetszentmiklós

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink