Mozgalmas volt az idei szezon a Haladásnál
2017.06.23 | 07:12
Mozgalmas volt az idei szezon a Haladásnál Mozgalmas, eredmények tekintetében pedig felemás szezont tudhat maga mögött a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata.
A HVSE előző két évben bronzérmes csapata Lódi Tamás irányításával komoly tervekkel futott neki a 2016/2017-es szezonnak. Az eredmények azonban nem jöttek. Olyannyira nem, hogy a sportág egyik honi legendájaként számontartott tréner távozott is a szombathelyi kispadról - ekkor a csapat már nem a felsőházért, hanem a bentmaradásért küzdött. A klubvezetés nagyot húzott, az egyik legnevesebb, legsikeresebb futsaledzőt csábította a vasi megyeszékhelyre az ország másik feléből, Berettyóújfaluból. A váltás bejött. A Haladás megtáltosodott, sorra nyerte a meccseit, szemre is tetszetősen játszott, biztosan jutott be a felsőházba, és közben összejött egy Magyar Kupa-ezüstérem is. A felsőházben azonban - teljesen váratlanul - megtört a lendület, sokáig bukdácsolt a csapat. Végül nem is sikerült előrébb lépni a felsőház utolsó helyét jelentő hatodik pozícióból.

Turzó József szebb eredményben bízott - Bánfalvi Zsolt (balról) távozott Fotó: Unger Tamás

- Nem volt egyszerű feladat átvenni a Haladást, kellett kis idő az ismerkedésre a játékosokkal, fel kellett mérnem a keretben rejlő lehetőségeket, ehhez kellett igazítanom a taktikát, a játékstílusunkat - jelezte Turzó József. - És természetesen nekem is szoknom kellett az új közeget. Sokat dolgoztunk, sok meccset játszottunk, hiszen a kupában is a döntőbe jutottunk - az ezüst igazán szép eredmény a fiúktól. És végül is az alapcélt a bajnokságban is teljesítettük, hiszen bejutottunk a felsőházba. De már a sikeres időszakban is éreztem, hogy szűk a keret, egy sérülés, formahanyatlás komoly következményekkel járhat. És ne feledjük, a játékosok zöme nagypályán is futballozik, a kettős terhelés bizony fásultságot, fáradtságot okozhat. Így is történt, a felsőházi rájátszásban minden negatív hatás elért minket, gödörbe kerültünk. Személy szerint nekem is nehéz volt megélnem, hogy hat vereséggel kezdtünk, így elszálltak az esélyeink a jó eredményre - és sajnos kényszerűségből fel kellet cserénünk a pályaválasztói jogot a rájátszás elején, így a sorsolásunk sem volt kedvező. A végére azért rendeztük a sorainkat, ismét jelezve, hogy van bennünk tartás, erő. De nem tagadom, csalódott vagyok a hatodik helyezésünkkel. - Halmos Máté befejezte a futsalt, mindenki más viszont marad, ami jó hír - folytatta Turzó József. - Ugyanakkor ha előrébb akarunk lépni, márpedig én előrébb akarok lépni, akkor erősíteni, bővíteni kell a keretet. A vezetőséggel egyeztetve kettős irányba indultunk el. Egyrészt megpróbálunk néhány saját nevelésű, tehetséges fiatalt beépíteni a keretbe, ahogyan eddig is tettük, másrészt szükségünk van néhény rutinos, extra képességű igazolásra is. Előbbi a hosszú távú terveinket szolgálja, utóbbira az eredményesség miatt van szükség. Nagy örömömre van esély az igazolásokra. Bizakodó vagyok a jövőt illetően, most én kezdhetem meg a csapattal a felkészülést, én alakítom ki a keretet - ráadásul már nem kell ismerkedni senkivel, semmivel. Biztos vagyok benne, hogy jövőre jobb eredményekért harcolhatunk A kispadon már biztosan lesz változás, ugyanis Bánfalvi Zsolt másodedző az NB II-es - nagypályás - Sopron szakmai stábjában folytatja edzői pályafutását. Tóth Gábor  
Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink