Mourinho és Ancelotti is alkalmazta azt, amit Dárdai Pál és Kis János
2016.10.06 | 19:42
Mourinho és Ancelotti is alkalmazta azt, amit Dárdai Pál és Kis János Kis János csütörtökön megtartotta a második edzését is a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban második helyen álló Hertha BSC-nek. Az első tréninget követően folytatta a futsalos elemek megismertetését a berliniek játékosaival, akik közül kettőt (Fabian Lustenbergert és Salomon Kalout) kérdeztünk meg, hogy érezték magukat a vendégedző által vezetett foglalkozásokon.
Lustenberger (középen) nagyon ráérzett a futsalos edzésekre, jól láthatóan élvezte a gyakorlatokat (Fotó: Kántor Barnabás)
– Úgy tűnt, ön élvezi a legjobban a Kis János által tartott edzéseket. – Nagy élmény volt, mindig öröm újdonságokat tanulni, egyre több területét ismerhetem meg a labdarúgásnak – mondta Fabian Lustenberger a Nemzeti Sport Online-nak. – A szerdai tréning végén külön gratulált is önnek a magyar szakember. – Nagyon kedves volt tőle, jólesett! Tetszett mindkét edzés, kedvelem a futsalt, és úgy érzem, jót tesz a csapatnak, hogy alkalmazzuk.
 TÁMADÁSVEZETÉSI ÚJDONSÁGOK
 A csütörtöki edzésen a „hármas-nyolcas” forgás (mely során a három játékos úgy tartja a labdát, hogy közben folyamatos mozgásuk egy 8-ast ír le), a megtévesztő mozgások éstámadásban használt védővonal került elő.
        – Mit szólt, amikor Dárdai Pál először közölte önökkel, „Uraim, ma futsaledzés lesz!”? – Amikor ő lett a vezetőedző, rögtön jelezte nekünk, már a második edzésünkön voltak futsalos elemek. Folyamatosan láthatjuk, hogy mennyit segít rajtunk, a labdaszerzésben és a megtartásban is jobbak lettünk, gyorsabban gondolkodunk, játszunk. A kis pályán megtanuljuk kezelni azokat a helyzeteket, amikor kevesebb helyünk és időnk van, most már ezekből a szituációkból is többnyire mi jövünk ki nyertesen. – Az egyik gyakorlatnál volt egy kérdése Kis Jánosnak, ön volt az első, aki megmondta a helyes választ, úgy tűnt, tényleg nagyon rá tudta hangolni magát az újdonságra. – Erre van szükségem a pályán is! Minél gyorsabban felismerni a játékhelyzetet és meghozni a lehető legjobb döntést. A játékom alapja az, hogy sok labdát szerzek, majd gyorsan megjátszom. Ugyanakkor tudom, van hová fejlődnöm, igyekszem kihasználni a lehetőséget, ha újdonságot tanulhatok. – Már nem ön a csapatkapitánya az együttesnek... – Ne is folytassa, nem szeretnék erről beszélni! – Pedig nagyon úgy tűnik, mintha felszabadult volna a szalag nélkül! – Mindig élvezem a futballt, függetlenül attól, hogy kapitány vagyok-e vagy sem.
Kalounak (balra) nem újdonság a futsal, már a Chelsea-nél is játszott kis pályán (Fotó: kicker.de)
– A szerdai edzést még kihagyta, csütörtökön azonban ön is Kis János utasításait követte. Hogy tetszett? – Nagyszerű volt, egyértelműen segít a csapatunkon – válaszolt Salomon Kalou az NSO kérdésére. – Ma a helyezkedésről és a mozgásról is tanultunk. Amit a kisebb területen megmutatnak nekünk, azt igyekszünk megvalósítani a nagy pályán is. Sokszor előfordul, hogy kevés helyünk van befejezni a támadásokat, akkor rengeteget segítenek az ilyen gyakorlatok, területeket tudunk nyerni ezekkel a trükkökkel. – Ön mit gondolt, amikor Dárdai Pál először jelezte, futsalos elemekkel igyekszik javítani a játékukon? – A nagy edzők és a nagy klubok mind alkalmazzák a futsal elemeit. Az előnyeit az imént már elmondtam, a mai edzés valóban nagyszerű volt.  – Ha már nagy klubokról van szó, megfordult többen is, máshol is előfordult, hogy a futsal bekerült az edzésmenetbe? – Természetesen, még a Chelsea-nél is! Hollandiában ez nem is kérdés, hiszen mindenki imádja a futsalt, de még a londoni időszakom alatt is volt példa a használatára Carlo Ancelottinál és José Mourinhónál is. Forrás: nemzetisport.hu  
Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink