Mire számítanak a férfi csapatok szakvezetői
2023.05.04 | 18:45
Mire számítanak a férfi csapatok szakvezetői

Szombat délután rendezik a két férfi elődöntőt, ahol a bajnokság első három helyezettje került be, míg melléjük még a Rubeola jutott el az elődöntőig. A Tigrisek számára a bajnokság elég rosszul zárul, de itt még tudnának vigasztalódni. A Haladás és a Mezei-Vill sokadik Final Fourja lesz az idei, de a Kecskemét fennállása óta először játszhat elődöntőt. Megkérdeztük a csapatok szakvezetőit, hogy látják az esélyeket és mit várnak a hétvégétől.

Juanra mester már többször is átélhette milyen megnyerni a magyar kupát, akár játékosként, akár edzőként, így számára nem lesz ismeretlen feladat, ahogy a csapata számára sem, mint címvédő. A Kecskemét számára viszont új lehetőség lesz, hiszen történetük során először jutottak a négy közé. Nem jutott számukra könnyű ellenfél, de mindent meg fognak tenni, hogy bravúrt érjenek el a Hali ellen.

Gavrilovic Marko, Kecskemét: - Boldog vagyok, mert a klub történetében először készülhetünk a kupában a Final Foura, de ez nem jelenti azt, hogy turistaként megyünk Debrecenbe. A Haladás és a Berettyóújfalu a szezon során megmutatta, hogy ők Magyarország legjobb csapatai, és megérdemelten játszanak majd bajnoki döntőt. Valószínűleg a szurkolók legnagyobb része azt várja, hogy a kupadöntőben is így lesz. A Haladás elképesztő formában van, és az elmúlt mérkőzéseken "elpusztították" ellenfeleiket. Kétségek nélkül ők a bajnokság és a kupa megnyerésének favoritjai. A Haladást és a Berettyóújfalut ebben a szezonban még nem sikerült legyőznünk, de az egész szezonban jó és szervezett futsalt játszunk, és az eredményekkel megmutatjuk, hogy van minőség bennünk, és hogy közel vagyunk hozzájuk. Ez az utolsó esélyünk ebben az évben, hogy megnyerjünk egy trófeát. Erre készülünk, és a legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy ez nagyon jó szezon legyen.

Calvo Rodriguez Juan Ramon, Haladás: - Nagyon várjuk már a hétvégét, azon belül is a szombati elődöntőt. Tisztában vagyunk vele, hogy a Kecskemét az egyik legerősebb csapat Magyarországon. Nagyon jó és kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanunk, ha döntőt akarunk játszani. Jól tudjunk, hogy kupában nem számít milyen pozícióban vagy a bajnokságban, bármi előfordulhat. Motiváltak leszünk és bízok benne, hogy jobban akarjuk majd a győzelmet, mint ellenfelünk. Hajrá Hali! Hajrá Magyar futsal!

 

Az előző idényben is ott volt az elődöntőben a Rubi, másodosztályú együttesként, de a DEAC megállította őket. Viszont a Berettyóújfalu a 16 között búcsúzott, miután őket is a DEAC búcsúztatta büntetőkkel. A bajnokságban a Mezei már döntőbe jutott, a kérdés, hogy a papírformát érvényesítve itt bejut-e. A sárga-feketék amennyiben túl tudták tenni magukat a kiesésen, képesek lehetnek egy jó meccsre.

Trencsényi János, MVFC: - Nagyon örülök, hogy idén bejutottunk a legjobb négy közé a kupában, sajnos ez a tavalyi évben nem sikerült. Ha már itt vagyunk, szeretnénk mindenképpen döntőt játszani. A kecskeméti győztes meccs után (amivel bejutottunk a bajnokság döntőjébe), azt gondolom, hogy jó hangulat van a csapat háza táján. Az külön motiváció, hogy mindezt Debrecenben majdnem "hazai pályán" harcolhatjuk ki. Remélem rengeteg Mezei-Vill szurkoló kilátogat ki majd a csarnokba, mert nagyon nagy szükségünk lesz rájuk!

Jenei Ottó, Rubeola: - Örömteli, hogy a legutóbbi hat kiírásban harmadik alkalommal szerepelhetünk a négyes döntőben, de mindez nem feledteti a bajnokság kudarcát. A kiesés ellenére tisztességesen felkészülünk az elődöntőre, a szezon hátralévő részében az önbecsülésünkért fogunk játszani. Tisztában vagyunk az esélyekkel, szeretnénk megnehezíteni a Berettyóújfalu dolgát. A sportág egyik legnagyobb hazai rendezvénye következik, fiatal csapatunknak hatalmas élmény lesz az élcsapatok között szerepelni!

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink