Mezei József nem csökkenti a fizetéseket
2020.04.27 | 19:57
Mezei József nem csökkenti a fizetéseket
 Mezei József nyilatkozott a kialakult helyzetről a Hajdú Online portálnak, melyet változtatás nélkül adunk közre. Hajdú Online megkeres
A Mezei-Vill FC (MVFC) bajnokként és kupagyőztesként vágott neki a 19/20-as hazai futsalszezonnak, így a céljuk a címvédés volt mind a két sorozatban. Nyáron volt is némi változás a keretben, többen távoztak, de rutinos külföldi játékosok érkeztek a helyükre. Az eddig lejátszott idényről és a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről Mezei József, a klub elnöke beszélt a Hajdú-bihari Naplónak. – Az előző év kötelezett minket arra, hogy ebben az évben is esélyesként induljunk, mint mindenhol nálunk is kicsit módosult a keret. Megvívtuk a BL-meccseinket, ahol három csapatból kettő olyan ellenfelünk volt, amik azóta a Final Fourba bejutottak, ez az erejüket bizonyítja. Az alapszakaszt veretlenül megnyertük, a Haladást oda-vissza megvertük aztán a rájátszást félbeszakították – mondta az elnök. Az egyesület a Bajnokok Ligájában elnyerte a saját csoportküzdelmei lebonyolításának jogát, így 2019. október 8–11. között a hazaiakon kívül másik három sztárklub is Újfaluba látogatott. Itt volt előző kiírás döntőse a kazah Kairat Almaty, a spanyol ElPozo Murcia és az orosz KPRF. Mezei József megosztotta a rendezéssel kapcsolatos tapasztalatokat. – Nagyon nagy szervezést igényelt, sok ember munkája kellett hozzá. Az eseménnyel kapcsolatban a nézők biztonságáért feleltünk, a felügyelő szervekkel tartottuk a kapcsolatot, orvos, illetve mentő kellett, hogy a helyszínen legyen. Ezeken kívül a játékvezetőknek és a vendégcsapatoknak mi intéztük a szállását és itt a helyi utaztatását is. Fenséges érzés volt ilyen gárdák ellen játszani, még akkor is, ha kikaptunk, és csodálatos légkörben telt ház előtt zajlott mind a három nap, úgyhogy a nézők is jól érezték magukat.

Segítik a játékosokat

Jelenleg március közepe óta szünetel a futsal NB I. Az MVFC játékosai otthoni gyakorlatokat végeznek, hogy formában tartsák magukat amennyire lehet. A klub a saját konditerméből fitneszgépeket vitt ki sportolóinak, hogy ezzel is segítse a munkájukat. Az erősítés mellett futni és biciklizni tudnak a csapat tagjai, egyéni formában. Mezei József elárulta, hogy szeretné együtt tartani csapatát, és ezért mindent megtesz.

Nekik kell indulni

– Én egy lépéssel előre szeretnék gondolkodni, ezért nem csökkentettem le a fizetéseket a szezon végéig. Viszont ha még akkor is fennáll ez az állapot, mivel azt sem szeretném, hogy elmenjenek játékosok, ezért megkötünk egy jelen helyzetnek megfelelő megállapodást, arra az esetre, ha nem indulna el a következő bajnokság. Ez decemberig szólna, és lefektetnénk, hogy a különböző forgatókönyvek esetén mennyi jövedelem jár a fiúknak. Szeretném, hogy a pályán dőljön el a bajnokság, de ha ez nem lehetséges, akkor azt gondolom, hogy nekünk kellene a Bajnokok Ligájában indulnunk, ezért szeretném egyben tartani a keretet.

Megadná a lehetőséget a feljutóknak

Mezei József a jelenlegi befejezése helyett, már a következő szezon zavartalan lebonyolítására koncentrálna. – Szerintem az alapszakasz alapján, ebben az élet produkálta csonka bajnokságban is eredményt kellene hirdetni, mert nem tartom korrektnek, hogy más sportágakban eltörlik több hónap munkáját, de majd döntenek, akiknek ez a feladatuk. Viszont fontos beszélni arról, hogy a kiesőkkel és a feljutókkal mi a helyzet. Több alsóházi csapatnál, mint például a DEAC vagy a Kecskemét nagyon szimpatikus, hogy a klub vezetői milyen erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy jobbak legyenek, fejlődni tudjanak, de ugyanígy a másodosztályban az élen állók is. Ezért én most nem hirdetnék kiesőt, viszont a feljövőknek is megadnám a lehetőséget, így kibővítve tizenkét csapatosra az NB I.-et.    

Címkék

Hírdetés

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink