Menekül a Dunaújváros is; élen marad az MFA?
2022.05.16 | 10:37
Menekül a Dunaújváros is; élen marad az MFA?

A férfi futsal NB II Nyugati csoportjában újabb izgalmas forduló jön a rájátszásban, hiszen nemcsak az első helyért, a kiesés ellen is óriási a küzdelem – ráadásul ez már pénteken megkezdődött. Lássuk, mi vár ránk a 7. fordulóban!

 

FELSŐHÁZ

Az ELTE-nél mindig is mumusként tekintettek a REAC-ra, valamiért sosem ment igazán jól a játék az egyetemistáknak a rákospalotaiak ellen. Mostanra ugyanakkor két szezon alatt immár nyolcadik alkalommal találkoznak a bajnokságban egymással a felek, ebben az idényben viszont már jobb az ELTE mérlege, a háromból két mérkőzést behúzott a párharcban. Ha ma meglesz a harmadik is, Dunai Andrásék versenyben maradnak a bajnoki címért, és erre jó esélyt látunk, pláne, hogy a REAC-nak már nem lehetnek vérmes reményei a felsőházban.

Miután az MFA oda-vissza megverte az UTE-t, a múlt héten a tabella élére állt. Innen várja most a Haladás II elleni mérkőzést, a szombathelyiek pedig kulcsszerepet játszanak az NB II felsőházában, hiszen mindig nagy kérdés, milyen összeállításban lépnek pályára. Ha sok a visszajátszó, bárkit képesek megverni, ha kevesebb, akkor könnyebb az ellenfelek feladata. A legutóbb, otthon nyerni tudott a kis Hali ebben a párharcban, most azonban van NB I-es forduló, így valószínűbbnek látjuk a hazai sikert, és az újonc élen maradását.

Különösen, hogy az UTE-re sem vár könnyű feladat. A bajnokaspiráns Tihanyra látogat, és bár ebben a párharcban született már nagy különbségű lila siker a szezonban, a hazaiak jó formában vannak, négy forduló óta veretlenek. Most egy bravúros eredménnyel nagy szívességet tennének az újpestiek riválisainak, és még egy utolsó hajrát indíthatnának a dobogó felé. Ettől függetlenül, papíron természetesen az újpestiek az esélyesebbek.

 

ALSÓHÁZ

A rájátszást parádésan kezdő BAK a múlt héten eldönthette volna a bennmaradási kérdéseit, ám a nagykanizsai vereséget követően ezúttal egy újabb kulcsmeccsen nem sikerült a pontszerzés. Bár hét percet követően még magabiztosan, 2–0-ra vezetett a Dunaújváros ellen, a vendégek már a szünetre fordítottak, majd a második félidőben hengereltek, és összesen kilenc gólt vágva elvitték a három pontot. Ezzel beérték a szintén 11 pontos Nagykanizsát, és két pontra feljöttek a pénteki riválisukra.

A PEAC már a múlt héten biztosította a bennmaradását, így teljesen nyugodtan utazhat ma Sárvárra. A hazaiaknak sem kell túlzottan izgulniuk, hat pontra vannak a kieső zónától, egy hazai siker után nekik is gyakorlatilag biztos lenne az NB II-es folytatás. Mivel a vendégek számára (az alsóház első helyén kívül) nincs tétje a túrának, erre jó esély van, persze ehhez a hazaiaknak kevésbé kellene tartalékosan felállniuk, mint az előző hetekben.

A magát összekapó Nagykanizsa most újabb nagy esély előtt áll, hogy közelebb lépjen a bennmaradáshoz. A kulcsjátékosaival megegyező együttes a sereghajtó Szigetszentmiklóshoz látogat, ahonnan kötelező elhoznia a három pontot, mivel a Dunaújváros pénteken megelőzte, így a kieső zónába csúszott. A hazaiak viszont az utolsó sanszuk előtt állnak, ha ma sem nyernek, gyakorlatilag végleg lemondhatnak a bennmaradásról.

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS 7. FORDULÓ
FELSŐHÁZ

19.30 REAC – ELTE-BEAC
19:30 Magyar Futsal Akadémia – Haladás II
19:30 Tihany – UTE

ALSÓHÁZ

Pénteken játszották: BAK – Dunaújváros 2–9 (Bita 2, ill. Csányi 3, Kovács, Tóth, Godslove 2, Ivacs, Cseresnyés)

20:00 Sárvár –PTE PEAC-B Build&Trade
20:30 Kisép Szigetszentmiklós – Nagykanizsa

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink