Melyik másodosztályú csapat jut a négy közé?
2022.04.05 | 19:26
Melyik másodosztályú csapat jut a négy közé?

A hétfői bajnoki fordulót követően nincs pihenés, szerdán a magyar kupa negyeddöntő első felvonásaival folytatódnak a küzdelmek, a válogatott szünet előtt. A múlt héten már egy mérkőzést lejátszottak, ahol a Haladás nem tudott előnyt kiharcolni hazai pályán az Aramis ellen. Előzetesen pedig ezt tűnt a legegyértelműbb párosításnak, míg a másik háromnál nagyjából azonosak az esélyek. Ami biztos, hogy az idei final fourban lesz NBII-es csapat, hiszen a Rubi és az UTE egymás ellen játszik. A Kecskemét a kupában próbálja megmenteni a szezonját, de nehéz dolga lesz a címvédő Veszprém ellen. A DEAC és az Újpest továbbjutója megjósolhatatlan jelen pillanatban, főleg a hétfői bajnokijukat nézve.

 

Magyar kupa negyeddöntők, 1. mérkőzés:

VESZPRÉM FUTSAL – SG KECSKEMÉT FUTSAL
18:30 Veszprém, Március 15 Sportcsarnok

Nehéz mérkőzés vár a címvédőre. A hazaiaknak hétfőn este még a bajnok Haladás otthonában kellett helytállnia, és mindössze egy nap pihenőt követően már a Kecskemétet fogadja a kupában. Azt a Kecskemétet, akik a bajnokságban szabadnaposak voltak a mostani játéknapon, így kipihenve, frissen várhatják a találkozót. A vendégek a pontvadászatban csalódást keltően szerepelnek, hiszen lemaradtak a felsőházról, majd a rájátszásban is több váratlan vereséget szenvedtek, ami Koós Károly állásába került. Az előző héten a Nyírgyulaj elleni vereséget követően elköszöntek a vezetőedzőtől, így már nem ő irányítja a kékeket. Hogy ki lesz az utódja, azt egyelőre nem közölte a klub, de nehéz feladat vár rá, hiszen a Hírös városban a cél a négybe kerülés, ami azért is különösen fontos nekik, mert Kecskemét ad otthont a négyesdöntőnek. Hogy mennyi esélyük van a továbbjutásra, azt nehéz megítélni. A bajnokságban a Veszprém ellen mind a két mérkőzés döntetlenre végződött, így mondhatni, hogy nyílt a párharc, viszont Tataiék a bajnokságban a hétfői minimális vereség ellenére megmutatták, hogy jó formában vannak. Ráadásul a felsőházban magasabb hőfokú, színvonalasabb meccseket játszanak, ami feléjük billentheti a mérleget. A Veszprém tűnik az esélyesebbnek, de nem valószínű, hogy ez a párharc már most az odavágón el fog dőlni.

 

RUBEOLA FC - UTE
20:00 Kistarcsa, Városi Sportközpont

A sorsolást követően nagy lehetőséget kapott mind a két csapat, hogy másodosztályúként ott legyen az elődöntőben. Az idei sorozatban egyik félnek sem lehet panasza a sorsolásra, szinte minden körben a legkönnyebb ellenfelet kapták. A bajnoki rájátszásban ellentétes utat járnak be a csapatok. A Rubi előbb nagy csatában győzött Csengerben, majd hétfőn magabiztosan nyert a Nyíregyháza elleni rangadón, és átvették a vezetést keleten. Ami az UTE együttesét illeti, nagy pofonnal kezdték a rájátszást. Listavezetőként érkeztek az MFA-hoz, ahol kiütéses vereséget szenvedtek, majd a mostani játéknapon nagy nehézségek után, egy utolsó percben szerzett góllal tudták csak legyőzni a Tihanyt. Ami jó hír, hogy hiányzójuk visszatért, köztük a góllövőlistát vezető Huszty is. Rájuk nagy szükség van a liláknak, akikre nehéz mérkőzés vár Kistarcsán. A Rubi szurkolók biztosan megtöltik a sportcsarnokot, és igazi oroszlánbarlangot varázsolnak majd. Mindig nagy kérdés, hogy a másodosztályban a keleti vagy a nyugati csoport az erősebb, de talán ez a párharc majd választ ad. A Rubeola már többször eljutott a final fourba, legutóbb is NBII-es csapatként és most is mindent meg fognak tenni érte. A rutin mindenképpen mellettük szól.

 

ÚJPEST FC-220 VOLT – DEAC
20:45 Budapest, UTE labdarúgó Akadémia

Nem kell egymásnak bemutatni a feleket, hiszen hétfőn este is találkoztak a bajnokságban, csak akkor Debrecenben került sor az ütközetre. Az Újpest igen foghíjasan utazott a Cívisvárosba, de így is volt reális esélye a pontszerzésre. A fővárosiaknak nem sikerült betalálni, így az egyetemistáknak elegendő volt egyetlen találat a három pont megszerzéséhez. A DEAC nem nyújtott meggyőző teljesítményt, talán a kissé tartalékos lilák ellen fölényesebb győzelmet kellett volna aratni, de jelen helyzetükben csak a siker számított, hiszen ezzel feljebb léptek a tabellán, megelőzve mostani riválisukat. A kérdés, hogy ebből az összecsapásból lehet-e levonni következtetést a kettejük kupatalálkozójára. Nagyjából hasonló játékerőt képvisel a két együttes, de eddig a lila-fehérek nem tudták legyőzni a Debrecent az idei négy egymás elleni mérkőzésen. Két DEAC siker, és két döntetlen a mérleg. Most a fővárosban találkoznak, ahol Németh Péter együttesében lehetnek visszatérők a hétfőhöz képest, amivel erősödhet a keret. Azt, hogy megszakítja a nyeretlenségét az Újpest a Debrecen ellen, azt nehéz lenne megjósolni, de az szinte biztos, hogy nyílt marad a párharc az első felvonást követően. Szoros, izgalmas meccsre van kilátás.

 

Korábban játszották:

HALADÁS VSE – ARAMIS SE 1-1 (1-1)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink