Megvan az első győzelem
2012.09.17 | 00:00
Megvan az első győzelem

 

Szombathely - Harmadik meccsén megszerezte idei elsõ gyõzelmét az Admirál-Haladás VSE. A zöld-fehérek az újonc Veszprémet gyõzték le nagy csatában.


A házigazdánál a vádlijával bajlódó Németh Péter még nem tudta vállalni a játékot. Bogyó Károly pedig autóbalesetet szenvedett a napokban, agyrázkódással került kórházba, rá sem számíthattak a zöld-fehérek. És a remek formában lévõ Németh Krisztián személyében volt még egy nagy hiányzójuk a hazaiaknak: a kapust az elõzõ játéknapon kiállították. Bekerült viszont a keretbe a kéztörése után lábadozó Koronczai Roland. A vendégek teljes csapattal érkeztek, igaz, Finta Péter kisebb sérüléssel vállalta a játékot. A felek egyébként jó ismerõsként üdvözölhették egymást, hiszen a nyáron két edzõmeccset is játszottak - mindkétszer az újonc Veszprém nyert. Sõt, a veszprémiek tavaly, még NB II-esként búcsúztatták a kupától a szombathelyieket. Mint a hazaiak trénere, Horváth Levente fogalmazott a meccs elõtt: szeretnének már elégtételt venni a sok sérelemért. A Veszprém mestere, Németh Gábor viszont nem titkolta, ismét gyõzelemre készülnek a vasiak ellen.

Admirál-Haladás VSE - 1. FC Veszprém 6-4 (4-3).
Szombathely, 500 nézõ, NB I-es futsalmérkõzés, vezette: Ábrahám, Csirke (Czinder).
HVSE: Sipos - KOTTÁN, CZEGLÉDI, Halmos, HORVÁTH P. Csere: Egle, Bánfalvi B., JÁGER, Bagó, Joó, Koronczai. Edzõ: Horváth Levente.
Veszprém: Sárdi -  BÉNYI, Finta, Bakay, SZABADFI. Csere: TAR, Pálfi, Hazuga, Vas, Kasza (kapus), Weisz, Farkas. Edzõ: Németh Gábor.
Gólszezõk: Jáger 3 (5., 36., 40), Horváth P. (8.), Czeglédi (12.), Kottán (19.), ill. Szabadfi (10.), Finta (11.), Vas 2 (15., 22.).
Kiállítva: Kasza (17.), Finta (38.).

A vendégek fõként a biztonságot szem elõtt tartva kezdték a meccset. A labda jobbára a szombathelyieknél volt, aki tornáztatták szorgalmasan Sárdi kapust. Aztán az 5. percben Jáger zárt le góllal egy remek kontrát (1-0). Gyorsan jött is az újabb Admirál-gól: Horváth Péter közelrõl, pimaszul pörgette át a labdát a kivetõdõ kapus felett (2-0). A HVSE egyre felszabadultabb játékkal rukkolt elõ. Mégis egy kapu elõtti kavarodásból váratlanul a Veszprém szépített (2-1). Felbátorodtak a vendégek, és egyenlítettek is: a (nagypályás) Haladásban is megfordult Finta Péter varrta be a jobbról, messzirõl a jobb felsõbe a labdát (2-2). Potyogtak a gólok. Egy szögletvariácó végén Czeglédi ismét elõnyhöz jutatta az Admirált (3-2). De ismét - kis szerencsével  válaszolt a Veszprém. Egy elõrevágott labdát a menteni igyekvõ Sipos kapus Vasba bombázott, akirõl a kapuba csorgott a játékszer (3-3). Fokozódtak az izgalmak: a 17. percben Kasza kapus (aki a megsérülõ Sárdit váltotta) a hatoson kívül kézzel állított meg egy hazai kontrát, amiért egybõl kiállították. A két percet nem tudta kivédekezni a Veszprém, az emberelõnyt Kottán váltotta gólra (4-3).

Fordulás után a Haladás ziccereket hibázott, míg a másik oldalon Vas ismét jókor volt jó helyen, egy kapufáról lecsorgó labdát kotort Sipos kapujába (4-4). Vérszemet kaptak a vendégek, teljesen nyílt volt a meccs, mindkét fél a gyõzelemért harcolt. Az embert próbáló rohanás közben Jáger ugrasztotta talpra a szombathelyi drukkereket, amikor 4 perccel a vége elõtt a kapuba zúdított egy szabadrúgást (5-4). Az utolsó percek feszült hangulatban Finta és Német Gábor edzõ a kispadról lett kiállítva, hullottak a sárga lapok , de csak leperegtek, hiába rohamozott vészkapussal a Veszprém. Sõt, 17. másodperccel a vége elõtt Jáger labdát lopott, és messzirõl gurított az üres kapuba (6-4).
Nagyot küzdöttek a felek, a helyzetek száma alapján a szombathelyiek megérdemelten szerezték meg szezonbeli elsõ gyõzelmüket.

Horváth Levente: Nagyon görcsösen játszottunk, nyomasztotta a fiúkat a nyeretlenség. Egyébként a szezon leggyengébb játékával szereztük meg az elsõ gyõzelmünket. De a lényeg, hogy megvan a három pont!
Németh Gábor:  Hasonló képességû csapatok vívtak egy küzdelmes meccset. Kis szerencsével felénk is billenhetett volna a mérleg nyelve. De összességében a hazaiak talán megérdemelték a gyõzelmet.

 - Tóth Gábor -

 

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink