Megvan a Nyírgyulaj első győzelme
2020.12.20 | 14:45
Megvan a Nyírgyulaj első győzelme

A Nyírgyulaj elleni hazai összecsapással folytatta a bajnoki küzdelmeket pénteken este hét órától a DUE Dutrade FC futsal csapata. A két gárda rövid időn belül másodszor mérte össze egymással erejét, ugyanis bő egy hónappal ezelőtt a Magyar Kupában is találkoztak a felek, s akkor a vendégek örülhettek az 5-1-es győzelemnek, illetve az ezzel jár továbbjutásnak. A hazaiak célja természetesen az volt, hogy ezúttal lényegesen nagyobb küzdelemre késztessék vetélytársukat, ám ehhez a játék minden elemében javulnia kellett volna Facskó József tanítványainak a legutóbbi, kecskeméti bajnokihoz képest.

A dunaújvárosi fiatalok komolyan is gondolták a pontszerzést, nagyon szervezetten védekezve kezdték a mérkőzést, így a vendégek egyáltalán nem tudtak fogást találni rajtuk. A Facskó-csapat foglalkozott azért a támadásokkal is, ám két-három komolyabbnak ígérkező kontra is az utolsó passzoknál halt el, így váratott magára a remélt vezető gól megszerzése. Viszont a Nyírgyulaj sem tudott élni ritka lehetőségeivel, mert vagy náluk is az utolsó passzokba csúszott hiba, vagy Cseresnyés védett biztosan, így egészen az utolsó pillanatokig úgy tűnt, hogy gól nélküli állással vonulnak pihenőre a felek. A véghajrá azonban nagyon rosszul alakulat a hazaiak számára, mert pár másodperccel a lefújás előtt szöglethez jutott a vendégcsapat, s a kapu elé belőtt labdába Csányi nyúlt bele úgy, hogy a labda Cseresnyés kezei mellett a kapuba csorgott, így hátrányból kellett megkezdeniük a második felvonást (0-1).

A térfélcsere után hamar egalizálhatott volna a Facskó csapat, ám előbb Németh, majd Dorogi szerezhetett volna gólt, s bár ez nekik még nem jött össze, Boldizsárnak már igen, aki Cseresnyés remek passza után lőtte ki tíz méterről a bal alsót (1-1). Nem sokáig örülhettek azonban egy egyenlítésnek, mert szinte a középkezdés után visszavette a vezetést a Nyírgyulaj, miután Phrakonkham lépett bele gólt érően egy kapu elé lőtt labdába (1-2). Ismét a hazaiaknak kellett tehát kezdeményezni, ám a vendégek is bizonyították, hogy tudnak védekezni, ha kell sőt, ellentámadásaiknál többször is Cseresnyésnek kellett bravúrt bemutatnia. Az utolsó három percre átállt öt a négy elleni játékra az Újváros,é s Dorogi kapufájánál közel is járt második góljához, de ennél tovább nem jutott, így a Nyírgyulaj megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Nyírgyulaj KSE 1-2 (0-1)
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros
Vezette: Czene.Joó - Sipos - Muhari

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Csányi, Boldizsár, Dorogi, Németh. Csere: Perjési, Schnierer J., Kürti, Szili, Szabó, Csala, Slett, Bartha.
Edző: Facskó József.

Nyírgyulaj KSE: Opre, Vass, Orosz, Nagy, Harmati.
Csere: Phrakonkham, Szabó, Fekete, Hajdu, Haburcsák, Domokos.
Edző: Lovas Norbert.

Gólszerzők: Boldizsár, illetve: Csányi (öngól), Phrakonkham

forrás: dunaújváros online
Végh Zoltán felvételei

 

 

Hírdetés

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink