Megússza-e a kiesést a Kistarcsa?
2023.05.28 | 08:34
Megússza-e a kiesést a Kistarcsa?

Keleten a legfontosabb kérdés már csütörtökön eldőlt, ahol nagy fordulatok után végül a Maglódé lett az aranyérem, miután a Csenger kikapott Dunakeszin, pedig két góllal is vezetett. Ami a felsőházat illeti, ott egyetlen mérkőzés akad, ahol a Kincsemé lehet a bronzérem. Az alsóházban viszont még nem dőlt el, hogy a Szeged mellett ki búcsúzik. Erre a legnagyobb esélye a tavaly még első osztályú Kistarcsának van.

A Kincsem számára egyszerű a képlet. Amennyiben nem kap ki 10 gólnál többel a Tiszaföldvár ellen, övék a harmadik hely. A Kincsem és a Dunakeszi azonos pontszámmal állnak a tabellán. Elsődlegesen a több győzelem számít az alapszakasszal együtt, de ez jelenleg egyforma, így a gólkülönbség következik, szintén az alapszakasszal együtt. Itt jelenleg a Kincsem áll jobban, 11 góllal jobb az övék. Így nagyobb csodának kellene történnie, hogy a meccs után ne akasszák a nyakukba bronzérmet. A Tiszaföldvár az alapszakasz után még a bajnoki cím egyik esélyese volt, de a rájátszásban teljesen visszaestek és első győzelmüket a legutóbbi fordulóban szerezték. Ezek ismeretében nem meglepő, hogy utolsók a felsőházban, amin egy győzelemmel egy helyet tudnának javítani, és a gyöngyösieket megelőznék. Persze a Kincsem is szeretné szépen ünnepelni a (valószínűsíthető) harmadik helyét.

KINCSEM FUTSAL - TISZAFÖLDVÁR SE

VS DUNAKESZI - CSENGER FUTSAL 6-5

MAGLÓDI TC - ENERGIA SC GYÖNGYÖS 12-2

 

Az alsóházban már csak egy nyitott kérdés maradt. Ki lesz a szegediek mellett a másik búcsúzó. A képlet itt is egyszerű, amennyiben nem kap ki a Gyulaháza, vagy nem nyer a Kistarcsa, utóbbi esik ki. A gyulaháziak a Nyírség vendégei lesznek és ha szereznek legalább egy pontot, akkor nem kell figyelniük a másik mérkőzésre. A Nyírség már megnyerte az alsóházat és kérdés, hogy mennyire lesz motivált, mennyire szeretne szépen búcsúzni a bajnokságtól hazai pályán. A vendégeknek annyival könnyebb a dolguk a Kistarcsához képest, hogy mire az ő meccsük kezdődik, tudnák fogják a másik meccs eredményét.

A Kistarcsa tavaly még NBI-es volt, és ma este akár kieshet a harmadosztályba is. Az alapszakasz hajrájában még esélye volt a felsőházra is, de lemaradt róla, majd a rájátszásban elég gyengén muzsikáltak, így a kiesés szélére kerültek. Az utolsó játéknapon nyerniük kellene a már kiesett Szeged otthonában, és közben a Gyulaházának ki kellene kapnia a Nyírség ellen. Előbbi sem tűnik könnyűnek az együttes jelenlegi formáját tekintve. A szegediek már kiestek, de vélhetően megpróbálnak szépen búcsúzni, így a Pest-megyei csapatnak nem lesz könnyű dolga. Nehéz helyzetben vannak a vendégek, kisebb csoda kell a bennmaradáshoz.

NYÍRSÉG FC - GYULAHÁZAI FUTSAL

DAFC SZEGED - KISTARCSA FUTSAL

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink