Megszerezte első győzelmét a Villám!
2014.03.19 | 00:00
Megszerezte első győzelmét a Villám!

A csoport (feljutásért)

DUNATOURS VÁC FUTSAL SE - VASAS FUTSAL 3-3 (2-1)
Vác, 150 nézõ
Játékvezetõk:
Solymosi, Czene-Joó, Pápai

VÁC: Bohony - Bartal, Hirt, Benkó, Hiebsch
Cserék: Szabados, Halász, Mészáros, Styevkó, Burzi
Vezetõedzõ: Herédi Attila

VASAS: Gál - Molnár, Szalay, Deák, Mezõfalvi
Cserék: Sajben, Veres, Farkas, Smiri, Solti, Szente, Ruzicska
Vezetõedzõ: Szente Tamás

Gólszerzõk: Halász (3", 20"), Burzi (23") ill. Szalay (16"), Szente (28", 38")

Sárga lap: Mészáros (8"), Szabados (40") ill. Molnár (8"), Szente (40")

Piros lap: Bartal (36") ill. Solti (36"), Ruzicska (36")

Az A csoport, feljutásért folyó küzdelmeiben egy találkozó maradt hétfõre, a keleti csoport gyõztese, a Vasas játszott, a közép csoportból bekerülõ Váccal. A hazaiak indították jobban a találkozót, Halász Bence góljával szerezték meg a vezetést a 3. percben (1-0). Ezt követõen sokáig csak keresték a fogást egymáson a csapatok, mígnem a 16. percben Szalay Gábor egyenlített (1-1). Úgy tûnt, hogy a szünetre döntetlennel mennek a felek, Halász Bence azonban azt mondta, hogy nincsen jól ez így, ezért a félidõ elõtt megszerezte saját maga és csapata második gólját (2-1).
A második játékrész elején eldöntötte volna a találkozót a Vác, a 23. percben Burzi Attila góljával kettõre nõtt elõnyük (3-1). Öt percet kellett várnunk a válaszra, amikor Szente Tamás szépített (3-2). A hátralévõ idõszak sokkal inkább a színes lapokról szólt, mint a játékról, és a 36. perc aztán három piros lapot hozott, egyet hazai, kettõt vendég oldalon. A két mezõnyjátékosát elvesztõ vendégek azonban nem omlottak össze ettõl, két perccel késõbb ismét Szente Tamás köszönt be, kialakítva a 3-3-as végeredményt. A döntetlennek leginkább a Fradi és a Békéscsaba örül, míg az elsõ forduló (egyetlen és legnagyobb) nyertese a Dunaújváros, akik máris megléptek egy kicsit a riválisoktól.

Gál József, a Vasas kapusa: - Az egész mérkõzésen nagyon rosszúl lassan ,pontatlanul az edzõi utasítésokat nem betartva játszottunk.Három gólt kaptunk pontrúgásból ,melybõl kettõ az én figyelmetlenségem miatt lett gól. .Sajnos ezen az estén a szezon egyik legroszabb teljesítményét nyújtottuk de  szerintem döntetlenre igazságos eredmény.Sokat kell javulnunk hogy behozzuk ezt a ponrvesztést és esélyünk legyen odaérni az 1-2 helyre.

"B" csoport

MONORI SE - ELTE-BEAC 5-5 (1-2)

A keleti csoport harmadikja játszott a közép csoport negyedikjével. A vendégeknek indult jobban a találkozó, akik öt perc alatt kétgólos elõnybe kerültek. Két perccel késõbb azonban szépíteni tudott a Monor, és bár gólzáporral indult a mérkõzés, a szünetig több találatot már nem láthattunk. A második játékrész elején megfordította a meccset a hazai csapat, ráadásul a 31. percre már kettõ volt az elõnyük. Nem ez volt az utolsó fordulat azonban ezen a napon. Az ELTE öt perc alatt egyenlíteni tudott. A 36. minutum mindkét oldalon egy-egy gólt hozott, ami a meccs végére pont ugyanennyi pontot is jelentett a feleknek, 5-5 lett a végeredmény. A találkozó legeredményesebb játékosa a háromgólos Árendás Tamás lett.

KÜLKER SC-DUPONT - ROMHÁNY SE 3-3 (0-0)
Rutinos csapatok találkoztak Romhányon péntek este. Ezt nem csak a nevek alapján mondhatjuk el, hanem azért is, mert egyik fél sem jelent meg túl nagy létszámban (nyolc-nyolc név szerepelt a jegyzõkönyvben mindkét oldalon), valamint hogy a szünetig nem nagyon kapkodtak, ugyanis 0-0-t mutatott a félidõben az eredményjelzõ. A második játékrész már érdekesebbre sikeredett, négy perc alatt két gólt szerzett a Külker, de a Romhány nyolc perc alatt egyenlíteni tudott. A mérkõzés vége felé jártunk már, amikor ismét vezetést szerzett a hazai csapat, egy perccel késõbb azonban Nagy Zsolt Attila - ezen a mérkõzésen már harmadszor - betalált, kialakítva ezzel a 3-3-as végeredményt.

ÓZD VÁROSI SE  - CSÕ-MONTAGE BFC-ÚJBUDA 1-10 (1-4)
Hamar kiderült, hogy melyik csapat számára fontosabb ez a találkozó, mégis meglepetésre a nagy vendégfölény ellenére is az Ózd szerezte meg a vezetést a hatodik percben. A félidõ közepe felé aztán gólra is tudta váltani helyzeteit a Csõ-Montage és a szünetre már háromgólos elõnnyel mentek. A második félidõre hitét vesztette a hazai csapat, amit a budapesti fiatalok remekül használtak ki. Szabó Dávid volt a vendégek vezére. A húsz éves támadó a 21. percben kétszer is betalált (eddigre már négynél járt), majd a mérkõzés folyamán még újabb két találattal hívta fel magára a figyelmet. Mesterhatosának, és a társak két újabb góljának köszönhetõen meggyõzõ, 10-1-es sikert aratott idegenben a Csõ-Montage. A "B" csoportban a tabella egy gyõzelem és két döntetlen után ugyanúgy néz ki, mint az "A"-ban, a Monti máris meglépett egy kicsit, és üldözötté vált.

"C" Csoport

DEACTHLON TOLNA-MÖZS - ENERGIA SC GYÖNGYÖS 5-7 (3-3)

Mindkét csapat javuló tendenciát mutatott az alapszakasz végére, ezért érdekes találkozónak ígérkezett a Gyöngyös tolnai vendégjátéka. A harmadik perc gólváltást hozott, majd a félidõ közepe is, de akkor mindkét csapat kétszer talált be, így alakult ki a 3-3-as félidei eredmény. A második játékrész hosszú gólcsenddel indult, a 32. percben azonban vezetést szerzett a Tolna, majd hamar kettõre növelte elõnyét. Talán már a zsebükben érezhették a gyõzelmet, a Gyöngyös azonban nem volt hajlandó pont nélkül távozni. Két perc alatt egyenlítettek, aztán pedig két újabb góllal a gyõzelmet is megszerezték.

ASTERIX SC ÉRD  - GÖCSEJ SPORT KLUB 3-7 (1-2)
Két nyugatról érkezõ csapat csatázott nem sokkal azután, hogy fordított pályaválasztással még az alapszakaszban összecsaptak egymással. A hazaiaknál rengeteg hiányzó volt, így - már nem elõször ugyan, de - a vezetõedzõ, Lengyel Béla is átöltözött. Hazai góllal indult a találkozó, az Asterix gólfelelõse, Simon Péter talált be. Tíz percen keresztül õrizte elõnyét a hazai csapat, amikor egyenlíteni tudott a Göcsej, és úgy nézett ki, hogy döntetlen lesz a szünetben, a félidõ elõtt azonban vezetést szerzett a Zalaegerszeg. A vendégek a második játékrészben nem is engedték ki kezükbõl a meccset, amíg a hazaiak többnyire csak helyzetekig, addig õk gólokig jutottak. A hazaiak öt a négyes játéka aztán mindkét oldalon hozott gólokat, a végeredmény így sima, 3-7-es vendég sikert hozott. A mérkõzés krónikájához tartozik még, hogy a vendégek ismét piros lapokkal távoztak Érdrõl, a másodikat begyûjtõ Sümegi István kedden három mérkõzéses eltiltásban részesült, miután megütötte ellenfelét.

GÖDI SE FUTSAL - BÁBOLNA NATURAL MEAT FC 5-8 (2-5)
A "C" csoport kakukktojása a Göd, akik már készültek volna a "D" csoportra, amikor az Újpesttõl levontak pontokat, így eggyel feljebb versenghettek. A Bábolna helyzete pont fordított, õsszel még a feljutásért küzdöttek, aztán végül itt kötöttek ki. Ezt a mérkõzést azonban idegenben is õk kezdték jobban, a hetedik percben vezetést szereztek. Ezt követõen öt perc alatt fordítani a Göd, de nem sokkal késõbb már megint a Bábolna került elõnybe, a szünetre pedig 2-5 volt az állás. A második félidõben is folytatódott a gólszerzés mindkét oldalon, de a hazaiak többnyire csak az eredmény után futottak, így 5-8-ra nyert a vendég Törökszentmiklós.

"D" csoport

ÚJPESTI FC-220 VOLT - UTE 5-6 (1-2)

A "D" csoport pénteken a két Újpest összecsapásával indult (rendhagyó helyszínen, Dunakeszin), ahol az esélyes a "hazai" csapat volt, miután õket csak a levont pontjaik miatt sorolták ebbe a csoportba. A vendégeknél a nagypályás U21-es csapatot is erõsítõ Dobos Dániel gyakorlatilag egyedül verte meg a hazaiakat öt góljával. A szünetre kettõnél járt, a hazaiak csak szépítettek, így 1-2-vel fordultak a felek. A második játékrész is az imént említett fiatalemberrõl szólt, a félidõ közepén lõtt három újabb góljával gyakorlatilag eldöntötte a találkozót, bár a végére szorosabbá tették a hazaiak a mérkõzést, végül meglepetésre 5-6-ra nyert az UTE.

RÁBA ETO - FÉHÉRVÁR FUTSAL 1-5 (0-1)
Hiába produkált remek tavaszt a Fehérvár, az utolsó fordulóban elszenvedett veresége miatt ebbe a csoportba került. Ennek ellenére szép számban utaztak Gyõrbe, ahol sokáig nem született gól, de a szünet elõtt megszerezték a vezetést a vendégek. A második játékrész elején kettõre növelte elõnyét a Fehérvár, amit rögtön követett a szépítõ találat az ETO-tól. Innentõl kezdve azonban már csak a vendégek találtak be, az utolsó öt percben háromszor is, így 5-1-es gyõzelmükkel elhozták a három pontot a Rába partjáról.

MVFC BERETTYÓÚJFALU - SALGÓTARJÁNI VSE 12-3 (4-1)
Keletrõl került mindkét csapat ebbe a csoportba, és ott is a Berettyóújfalu végzett elõrébb (kétszer annyi pontot szerzett, mint a Salgótarján), így teljesen egyértelmûen õk voltak a találkozó esélyesei. Amikor pedig kiderült, hogy a jegyzõkönyvbe mindössze hat vendég játékos neve került, már gyakorlatilag el is dõlt a találkozó. Ténylegesen pedig bõ negyedóra után, amikor már négygólos volt a hazaiak elõnye, a szünetre pedig 4-1. A második félidõben tovább folytatta a gólgyártást és simán nyert a Beri. Érdekesség, hogy a tizenkét hazai gól ellenére mesterhármast nem szerzett senki, de duplázásig négyen is eljutottak a 12-3-as gyõzelem alkalmával.

"E" csoport

TÖRÖKBÁLINTI FSE - DREAM TEAM FUTSAL 10-7 (5-4)

A mérkõzés elõtt két dologra számíthattunk. Egyrészt hazai gyõzelemre, a két csapat eddig mutatott teljesítménye alapján. Másrészt rengeteg gólra, hiszen míg a Törökbálint meccsein az alapszakaszban 296 gól született (110-186 felosztásban), addig a Dream Team találkozóin 234 (51-183). Az is jól látható ez alapján, hogy ez inkább a lazább védekezésnek, mintsem a kitûnõ támadójátéknak volt köszönhetõ. Már a szünetig kilenc gólt lõttek a felek 5-4-es elosztásban. A második játékrész elején hat perc alatt eldöntötte a mérkõzést a Törökbálint, amikor négyszer is ellenfele kapujába talált, a végére már csak szorosabbá tudta tenni a meccset a DT, de végül sima hazai siker született. A hazaiak legjobbja a mesterhármast szerzõ Fehér Gábor volt, míg a vendégeké a négyig jutó Kovács Krisztián.

GARVITTAX - MMSZ SE 10-8 (3-4)
A mérkõzés esélyese egyértelmûen a tavasszal remek formát mutató MMSZ volt, a Garvittax azonban rácáfolt az elõzetes esélyekre bátor támadójátékával. A szünetig nem nézett úgy ki a helyzet, hogy bajban lehet a Monor, mert 3-4-es elõnnyel pihentek. A második játékrész elsõ tizenegy percében azonban leblokkoltak, hat gólt kaptak úgy, hogy egyet sem lõttek, így végül 10-8-as Nagymaros siker született.

SZTE EHÖK SE - KELEN SC 4-6 (3-4)
Egyetlen találkozó maradt ebben a csoportban hétfõre, ahol a Kelen Szegedre (pontosabban Deszkre) látogatott. Mindössze hat mezõnyjátékossal utaztak el, azonban ez is bõven elég volt. Pláne, hogy a nyugat válogatottjába is behívott és mesterhármast szerzõ Soóky Norbert vezetésével a szünetre 4-3-as elõnyhöz jutottak. A második félidõben sokáig nem láthattunk gólt, a negyedóra hálórezgetés nélküli idõszakot a Kelen zárta le, és ezzel eldöntötte a találkozót. Egy-egy gól még született a végén, de végül 4-6-ra nyert a Kelen.

"F" csoport

KORMÁNYÕR SE - AC VILLÁM GEOBUSZ.HU2-3 (0-0)

Az "F" csoport egyetlen találkozóján ismerõsök találkoztak egymással, az alapszakaszban a Kormányõr már kétszer is legyõzte a Villámot. A vendégek a 2013/14-es szezonban még nem tudtak pontot szerezni, a rájátszást azonban rögtön gyõzelemmel indították. 0-0-s félidõ után a második játékrész elején vezetést szerzett a Villám, fordított azonban a Kormányõr, de nem ez volt az utolsó váratlan esemény, a meccs végére ugyanis már 2-3-mal álltak a felek, a hazaiaknál már csak piros lap villant, így nyert a Villám.

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink