Megszenvedett az Aramis Újpesten a győzelemért
2022.11.15 | 19:08
Megszenvedett az Aramis Újpesten a győzelemért

Jó meccsre volt kilátás Újpesten, ahova az Aramis látogatott. Az elmúlt években feszült, szoros meccseket játszottak a felek, helyezéstől függetlenül, és ez ezúttal sem volt másképp. Mind a két oldalon akadtak hiányzók szép számmal, de így minden adott volt egy jó és izgalmas találkozóhoz.

A hazaiak kezdtek jobban és előttük adódtak az első lehetőségek és hamar meg is szerezték a vezetést. Lipl egy szép egyéni akció végén okosan lőtte ki a hosszú sarkot, így náluk volt az előny. Az Aramis nem igazán találta a ritmust, rengeteg hiba csúszott a játékukba, sok volt az eladott labda és a pontatlanság. A félidő közepére aztán kezdtek belerázódni és némi szerencsével az egyenlítés is összejött. Egy visszagurított szögletet Bognár küldött kapura, ami Szeghyről irányt változtatva a kapuba vágódott. A találat után a budaörsiek kissé felszabadultak és egyre több helyzetet alakítottak ki, de Vámosi remekelt a kapuban. A szünetig újabb gól már nem esett, és mivel a házigazda sem tudott élni lehetőségeivel, így döntetlennel ért véget az első játékrész.

Fordulás után is az Aramis játszott fölényben, de ennek eredménye nem igazán volt, ám öt perc után nagy lehetőséghez jutottak. Szeghy kapta meg második sárgáját egy keményebb szabálytalanság után. Az újpestiek nehezményezték az ítéletet, főleg, hogy a kettes számú játékvezető le sem fújta az esetet, de ettől függetlenül jogosnak tűnt a sárga lap. Az emberelőnyt a vendégek szinte azonnal kihasználták Fekete Olivér révén, aki hét méterről lőtt a kapuba, megszerezve a vezetést. Ekkor kevesen gondolták, hogy két perc múlva már hátrányban is lesznek, pedig ez történt. Kissé váratlanul egyenlített az Újpest. A vendég védők bealudtak, amit Klacsák használt ki remekül és pörgetett a az Aramis hálójába. Az egyenlítő találat épphogy kikerült az eredményjelzőre, és már a liláknál volt az előny. Sámson révén a budaörsiek elvesztették a labdát a saját hatosukon belül, és csak szabálytalankodni tudtak, így jöhetett a jogos hatméteres. A labda mögé Harnisch állt, aki magabiztos végrehajtónak bizonyult.

A Moga legénység ezután hatalmas erőket mozgósított és beszorította ellenfelét. Ahogy telt az idő, egyre jobban fáradtak a hazaiak, ami nem is volt csoda, hiszen Szeghy kiesésével mindössze öt mezőnyjátékost forgatott Németh mester. Állandósult az Aramis fölény és csak Vámosi bravúrjainak volt köszönhető, hogy nem jött össze az egyenlítés. Az újpestiek hősiesen védekeztek, de négy perccel a vége előtt góllá érett a vendégek nyomása, és Horváth Norbert egy pontos lövéssel egalizált. Itt a lila-fehérek joggal reklamáltak, mert egy szabálytalannak tűnő szerelésből szerzett labdát az Aramis a találat előtt. Talán még ezzel foglalkoztak a vendéglátók, és nem koncentráltak eléggé, és máris jött az újabb vendég gól, ezúttal Büki köszönt be, megszerezve a vezetést. A hátralévő időre jött a liláknál a vészkapus, de már nem volt meg a kellő frissesség és erő bennük, hogy gólt tudjanak szerezni, így végül ha nehezen is, de nyert az Aramis.

A hazaiak nagyot küzdöttek, és Vámosi bravúrjaival közel voltak legalább az egy ponthoz, de végül az erővel jobban bíró vendégek begyűjtötték a nagyon fontos három pontot. Az Aramis ezzel a sikerrel visszalépett a dobogóra.

Németh Péter, Újpest: - Nagyon sajnálom a csapatomat, mert hősiesen küzdöttünk a mai napon, de nüanszok végül az Aramis javára döntöttek. Dolgozunk tovább, hogy a top csapatok ellen is tudjunk pontot, pontokat szerezni.

Moga Lorant, Aramis: - Az első félidőben nem játszottunk jól, de fordulás után szerencsére feljavultunk és ha jobban koncentrálunk, akkor könnyebb győzelmet is arathattunk volna. Rengeteg helyzetünk volt, de szerencsére a sok kihagyott ellenére is nyerni tudtunk. Igazi rangadó volt, kiváló játékvezetés mellett.


ÚJPEST FC-220 VOLT - ARAMIS SE 3-4 (1-1)
Újpest, 200 néző
Játékvezetők: Vass, Kiss, Horváth

Újpest: Vámosi - Szeghy, Suscsák, Harnisch, Lipl
Cserék: Kinics, Zsolnai,Tyukász, Balogh, Klacsák, Szabó, Östör, Dunai, Horváth
Vezetőedző: Németh Péter

Aramis: Molnár - Horváth N., Horváth Sz., Bognár, Büki
Cserék: Jeney - Kövesdi, Vattamány, Bélavári, Fekete O., Fekete M., Lux, Lévai, Sámson
Vezetőedző: Moga Lorant

Sárga lap: Vámosi, Kincs, Harnisch illetve Vattamány, Fekete O.

Piros lap: Szeghy

Gólszerzők: Lipl, Klacsák, Harnisch illetve Szeghy (öngól), Fekete M, Horváth N., Büki

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink