Megszenvedett a Hali a pontokért Budaörsön
2022.12.20 | 19:56
Megszenvedett a Hali a pontokért Budaörsön

Akadtak hiányzók mind a két oldalon, de a hazaiaknál hosszabb volt a maródiak listája. Több válogatott játékos sem tudott pályára lépni, hiszen Komáromi, Büki Baltazár, Fekete Márk, és Horváth Norbert sem állhatott csapata rendelkezésére. A vendégeknél ezzel szemben Dróth Zoli volt a legnagyobb hiányzó, aki nem léphetett pályára sérülés miatt, mert néhány napja szenvedett komolyabbnak tűnő bokasérülést.

Ahogy várható volt, a Haladás volt a kezdeményezőbb, és ők irányították a játékot. Legtöbbször Luiggi próbálkozott egy az egy ellen, de remekül zárt a hazai védelem. Ahogy telt az idő, a budaörsiek is több veszélyes támadást vezettek, így előttük is ott volt a lehetőség a vezetés megszerzésére. Az első gól nem sokkal a félidő közepe után érkezett, ekkor Rutai lőtt kissé éles szögből, és a lövése egy hazai védő lábán megpattanva a kapuba kötött ki, így a Hali került előnybe. A vendéglátók válasza nem váratott sokáig, egy távoli szabadrúgást lőtt Bognár kapura, ami utat talált a kapuba, így kezdődhetett minden elölről. A játékrész hajrájában próbálta visszavenni a vezetést a szombathelyi együttes, de nem sikerült, így döntetlennel mentek szünetre a csapatok.

A fordulás után is a Haladás dominált, de a hazaiak előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, de Alasztics remekül védett. Ekkor a hazaiak már Horváth Szabolcs nélkül játszottak, ami még az első félidőben sérült meg és nem tudta folytatni a játékot. A vendégek első nagy helyzetüket kihasználták. Egy lecsorgó labdára Kovács csapott le a hazai kapu előtt, ami után Hajmásit hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A folytatásban a hazai fiatalok bátran próbáltak támadni, helyzetekig is eljutottak, de gólt nem tudtak szerezni. A hajrához érve eldőlni látszott a mérkőzés, mivel a címvédő egy perc alatt két gólt szerzett. Előbb Sipos érkezett remekül a hosszú kapufánál, majd Henrique passzolt okosan a hosszú alsóba takarásból. A vendéglátók természetesen megpróbálkoztak a vészkapus játékkal, amiből egy szerencsés gólt szereztek Vattamány révén. A végén Luiggi visszaállíthatta volna a három gólos különbséget, de hatméteres büntetőjét Molnár kapus kivédte, de ez már nem befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.

A hazai fiatalok jó teljesítményt nyújtottak és második félidőben megvoltak a lehetőségeik, hogy ők vezessenek, és akkor talán máshogy alakul a vége. A szombathelyiek Dróth nélkül nem tudták azt az átütőerőt mutatni támadásban, mint amit megszoktunk tőlük, de rutinjukkal így is hozták a három pontot, ha a vártnál nehezebben is. A Hali már lejátszotta utolsó idei bajnokiját, így nekik ez volt az utolsó bajnokijuk erre az évre, amit az élen zárnak. Az Aramis a Rubeola vendégeként fejezi be az évet csütörtök este.

ARAMIS SE - HALADÁS VSE 2-4 (1-1)
Budaörs, 300 néző
Játékvezetők: Borbás-Bottyán, Czene-Joó, Bereczki

Aramis: Molnár - Bognár, Horváth, Lux, Sámson
Cserék: Kövesdi, Vattamány, Bélavári, Juhász, Moga, Fekete O., Szűcs, Lévai, Korompay
Vezetőedző: Moga Lorant

Haladás: Alasztics - Kovács, Hajmási, Henrique, Sipos
Cserék: Gyimesi - Szalmás, Luiggi, Kinizsi, Nagy, Vatamaniuc, Fehér, Vas, Rutai
Vezetőedző: Juanra Calvo

Sárga lap: Sámson, Bognár, Vattamány, Moga illetve Kovács

Gólszerzők: Bognár, Vattamány illetve Rutai, Hajmási, Sipos, Henrique

Fotók: Haladás VSE Facebook

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink