Megőrzi-e előnyét a Tiszaföldvár?
2024.02.26 | 10:08
Megőrzi-e előnyét a Tiszaföldvár?

Ma este megkezdődik az NBII rájátszása is, ahol igen nagy izgalmakra lehet számítani, főleg keleten. Idén már csak 10 csapatos az NBII, így a rájátszásban is eggyel kevesebb együttes szerepel, hat helyett öt, így csak nyolc mérkőzés van, kevesebb a hibázási lehetőség.

Ha egy csapat mindössze egyetlen vereséget szenved, azt is a nyitófordulóban és azóta 17 meccsen veretlen marad és utcahosszal nyeri az alapszakaszt, mindenképp az elsőszámú esélyesnek tartható. Így van ez a Tiszaföldvárral, akik első helyen fordulnak, de tavaly is jó pozícióból kezdték a rájátszást és végül 7 vereséget szenvedtek és mindössze az utolsó előtti helyen zárták. Vélhetően idén nem esik meg ez a blama, de biztosra nem mehetnek, hiszen mind a négy üldözője szeretné beérni. Sokat számíthat idén is, hogyan bírják majd a nagypályával a kettős terhelést.
Második helyről a Kincsem folytathatja a küzdelmeket, akik remekül hajráztak és utolsó négy meccsüket behúzták. Az ő nevükhöz fűződik a Tiszaföldvár egyetlen veresége, akiket a rajton legyőztek idegenben. Vörös Péterék bárki ellen képesek a győzelemre, így őket is komolyan kell venni a bajnoki címet illetően.
Ugyan úgy, ahogy a Csengert. A szabolcsi együttes tavaly megnyerte az alapszakaszt és csak az utolsó fordulóban veszítette el a bajnoki címet. Most is sokáig versenyben voltak az elsőségért, de a hajrában becsúszott két hiba, ami az első két helyükbe került. Ennek ellenére nincs veszve semmi, hiszen egy jó rajttal rögtön csökkenthető a hátrány. Tavaly is a Tiszaföldvár ellen kezdtek, ahol sikerült nyerni, és most is őket fogadják. Amennyiben a történelem ismétlő önmagát, élni fog a remény a folytatásra. Amiben bízhatnak még Mándi Lászlóék, hogy tavaly a Maglód is a harmadik helyről szerezte meg az aranyérmet.
Negyedikként fordult a Rubeola, akik szintén a bajnoki címről álmodnak, amihez szinte hibátlan szereplés kellene a folytatásban. Ehhez próbáltak igazolni, megszerezték Dunakesziről Temesit és Gémesit Kesziről. A kérdés, hogy velük sikerül-e ledolgozni a hátrányt, ami jelenleg elég tetemes. A Tigrisek számára egy hiba is végzetes lehet.
Az ötödik helyen az Airnergy kezd, akik végezhettek volna előrébb, de egy ki nem állás és egy váratlan vereség a legvégén sokba került. Pedig a Gabura legénység lehetett volna a csoport titkos favoritja. Amennyiben teljes a keretük, győzelmi eséllyel lépnek pályára bárki ellen. Jelentős a hátrányuk, így az aranyéremre kevés az esélyük, de jó szerepléssel akár egy érem meglehet, ami újoncként igen jónak mondható.

Ami az alsóházat illeti, itt is nagy lesz a versengés, vélhetően nem szeretne senki kiesni. Idén még élesebb lesz a küzdelem, mivel tavaly hatból esett ki kettő, viszont idén már csak öt együttesből kerül ki a két búcsúzó.
A Nyírség fordulhat az élen, akik az ősszel még versenyben voltak a felsőházért is, de aztán kissé visszaestek. Amennyiben hozzák a valós tudásukat, nem lehetnek kiesési gondjaik. Az együttes hazai pályán kifejezetten erős, ha már ott hozzák a kötelezőket, nagy baj nem érheti őket.
A Miskolc is felsőházról álmodott a szezon kezdetén, és úgy tűnt, versenyben is lehetnek, de az alapszakasz utolsó hét meccsét vereséggel zárták, így esélyük sem maradt, mi több visszacsúsztak a hetedik helyre. Ha nem tudják megállítani ezt a lejtmenetet, akkor még nagyobb bajba is kerülhetnek. Ha összekapják magukat a miskolciak, akkor nem kell aggódniuk, de ellenkező esetben erősen kell hátrafelé tekinteniük.
A Dunakeszi a harmadik helyen kezd, ami a szezon kezdetéhez képest kifejezetten jónak mondható. Sokáig az utolsó két helyen kullogott a Keszi, de az edzőváltást követően új erőre kapott az együttes és majdnem még előrébb végzett. Távozott Temesi és Gémesi, de úgy tűnik a helyükre érkezőkkel is stabil lesz az együttes és nem lesznek kiesési gondjai Lámpi Tibor fiainak.
Utolsó előttiként a Gyulaháza fordul, akik tavaly is hasonló helyzetben voltak és végül kiharcolták a bennmaradást. Most idén is bravúrokra lesz szükségük, ha jövőre is másodosztályúnak akarják vallani magukat. Az alapszakaszban volt hasonlóra példa, így nem reménytelen a helyzetük.
Utolsóként a szebb napokat is megélt Gyöngyös végzett. A Berkes legénység ennél jóval többre képes, amit az utolsó meccseken meg is mutatott. Amennyiben azt folytatják, ledolgozhatják a hátrányukat, és megőrizhetik NBII-es tagságukat.

 

CSENGER FUTSAL - TISZAFÖLDVÁR SE
A hazaiak számára nem kérdés, hogy csak a győzelem az elfogadható, amennyiben bele akarnak szólni a bajnoki címbe. Ez hazai pályán meg lehet, még akkor is, ha csapatuk egyik legjobbja, Mándi eltiltását tölti. A két együttes egymás ellen zárta az alapszakaszt, ahol a Tiszaföldvár diadalmaskodott. Akkor eléggé paprikás lett a vége, kijött a feszültség, és most is valami hasonlóra lehet számítani. Feszült izgalmas összecsapás lesz, ahol a vendégek számítanak az esélyesebbnek, de hazai pályán a Csenger képes lehet a három pont begyűjtésére. Érdemes lesz kilátogatni a csarnokba.

KINCSEM LOVASPARK FUTSAL - RUBEOLA FC
A Kincsem kiváló formában van, nem véletlenül értek oda a második helyre. Amennyiben marad a jó játék, újra legyőzhetik a Rubeolát, ahogy tették ezt az alapszakaszban is hazai környezetben. A Tigrisek számára nem kérdés, hogy csak a győzelem lehet elfogadható, ha versenyben akarnak maradni. Nehéz dolguk lesz, de egy rájátszásban kellenek a bravúrok a jó eredményekhez. Izgalmas 40 percre van kilátás.

NYÍRSÉG FC - MEAFC-MISKOLC
A Nyírség hazai pályán kezdhet és egy győzelemmel rögtön kedvező helyzetbe kerülhet és nagy lépést tehet a bennmaradás felé. A kérdés, hogy a vendégek mikor tudják lezárni negatív sorozatukat, mert december eleje óta nem szereztek pontot. Meglepetés lenne, ha elmaradna a hazai siker.

ENERGIA SC GYÖNGYÖS - GYULAHÁZAI FUTSAL
A két kiesés ellen menekülő csapat egymás elleni eredménye hatványozottan fontos, így igazi hatpontos meccsre készülhetnek a felek. Amennyiben a gyöngyösieknél teljes lesz a keret, és a hajrában látott formát mutatják, otthon tarthatják a pontokat. Ellenkező esetben bizakodhat a Gyulaháza is.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink