Megőrizné dobogós helyét az 1. FCV
2019.07.19 | 21:51
Megőrizné dobogós helyét az 1. FCV Új vezetőedzője, Frank Tamás irányításával megkezdte a felkészülést a 2019/2020-as idényre az NB I-es veszprémi futsalcsapat. Az együttes magyar válogatottal, a stáb pedig egykori világválogatottal erősödött. A Március 15. utcai sportcsarnokban zajló parkettacsere miatt ideiglenes állomáshelyén, az egyetemi stadion munkacsarnokában kezdte meg felkészülését a következő idényre a Magyar Kupa-ezüstérmes, bajnoki harmadik helyezett 1. Futsal Club Veszprém. Az ezt megelőző, csütörtök délutáni sajtótájékoztatón bemutatkozott a gárda új vezetőedzője, és eddigi egyetlen érkezője is. – Történetünk legsikeresebb idényét zártuk, így nem lehetünk elégedetlenek, amikor visszatekintünk a mögöttünk hagyott időszakra. Ennek ellenére hat év után elköszöntünk Madarász Jánostól. Utódjával, Frank Tamással mindössze két-három tárgyalás után sikerült közös nevezőre jutnunk. Mostantól ő felel a szakmai munkáért, s az utánpótlás-válogatott élén is folytatja tevékenységét – fogalmazott Rajki Tamás.

Tatai József és Rajki Tamás

Tatai József és Rajki Tamás
Frank Tamás 2010 ősze és 2013 nyara között a magyar felnőtt férfi válogatottat is irányította. Klubjánál, a budaörsi Aramisnál pedig – játékosként, majd játékos-edzőként – tizenhat (!) évet húzott le. – Az Aramisnál töltött tizenhat évemből tizenhármat edzőként is dolgoztam. Nagyon nehezen szántam rá magam a változtatásra. Azonban egy olyan csapat keresett meg, amely szakmailag és klubként is folyamatosan fejlődött az elmúlt években. A vezetés nem egyik pillanatról a másikra akart mindent elérni, hanem megdolgozott a sikereiért. Ez nagyon szimpatikus számomra, ezért is hajlottam a váltásra – magyarázta döntését Frank, aki a vehirsport.hu kérdésére leszögezte: új állomáshelyén már csak edzőként kíván bizonyítani. – Megtiszteltetés számomra, hogy mostantól Veszprémben edzősködhetek. Remélem, hogy a játékosoknak és nekem is fejlődést fog hozni az előttünk álló időszak. Aki ismer, tudja, hogy minden meccset meg akarok nyerni. Bízom benne, hogy az idei bravúros eredményt meg tudjuk ismételni. Ehhez minőségi játékosokat szeretnénk igazolni, akik évekig erősségeink lehetnek – tette hozzá a szakember, aki kétéves szerződést írt alá a mieinkkel.

Frank Tamás és Miklós Tamás

Frank Tamás és Miklós Tamás
Az alakulat első nyári szerzeménye a magyar válogatottban 2018 októberében bemutatkozó Miklós Tamás, aki ez előző évet a román élvonalban szereplő Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön töltötte. – Úgy éreztem, hogy eljött az idő a váltásra. Ismertem a veszprémi csapatot, amely alapján tudom, hogy jó döntést hoztam. Abban is biztos vagyok, Frank Tamás kinevezésével jót húzott a klub. Próbálom a tudásom legjavát nyújtani. Remélem, hogy meg tudjuk ismételni, netán túlszárnyalni az előző idény sikereit – bizakodott a huszonhat esztendős futsalos. A lehetséges további érkezőkkel kapcsolatban Rajki Tamás megjegyezte: a sérülésveszély csökkentése érdekében olyan játékosokat szeretnének igazolni, aki csak a futsallal foglalkoznak, s nem nagypályáznak. – Beindult a játékosmozgás, de nagyon szűk a honi piac. Csak minőségi játékosokat vagyunk hajlandóak igazolni. Ha ez nem sikerül, akkor a rutinos játékosaink mellé fiatalokat hozunk fel, s velük kiegészülve küzdünk tovább a dobogóért. Ami a távozókat illeti, Márkus Gábor egy osztrák negyedosztályú nagypályás csapathoz, a válogatott Dávid Richárd pedig az ukrán futsalbajnokhoz igazolt.

Az együttes csapatkapitánya, Tatai József is optimistán tekint az augusztus 27-én rajtoló bajnokságra. – Nagyon vártam az első edzést, főként az új edzőnk érkezése miatt. Abszolút bizakodó vagyok, szerintem a tavalyinál is jobb szezon várhat ránk. A mai naptól gőzerővel készülünk a bajnokságra – nyomatékosította az NB I gólkirálya.

Változik a bajnokság lebonyolítása

A napokban hivatalossá vált, hogy a bennmaradást kivívó Szigetszentmiklós nem tudja vállalni az első osztályú szereplést. Ahogyan a feljutást kivívó győriek sem, így a nagy terveket szövögető Ferencváros mellett a Kecskemét lesz a tíz csapatos NB I másik újonca. A lebonyolítás is a változik az előzőhöz képest: a kétkörös alapszakasz után az első öt helyezett a felső-, a többiek pedig az alsóházban folytatják. Itt szintén kétszer mérkőznek meg egymással a felek, végül az felsőház első két helyezettje a bajnoki címért, a harmadik-negyedik pedig a bronzéremért csatázhat.  Forrás: vehírsport.hu    
Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink