Megnyerte a bronzcsatát, negyedszer állt dobogóra az FK Udvarhely.
2022.05.11 | 16:07
Megnyerte a bronzcsatát, negyedszer állt dobogóra az FK Udvarhely.

Gyorsan ledolgozta hátrányát az FK Székelyudvarhely a teremlabdarúgó élvonal kisdöntőjében a Temesvári CFR ellen. Nagy csatában dőlt el, kié lesz a bronzérem.

Kedden délután a városi sportcsarnokban rendezték a teremlabdarúgó 1. Liga bronzmérkőzésének második felvonását. A Temesvári CFR úgy utazott az FK Székelyudvarhely otthonába, hogy az odavágón 4–2-re nyert.

Ennek tudatában a hazaiaknak hárommal kellett nyerniük, hogy megszerezzék ebben az idényben a harmadik helyet, miután az összesített eredmények számítanak itt, nem pedig a megnyert párharcok. A Grigoraș – Miklós, Kanyó, Bálint, Kedei ötössel indítottak, a találkozó során pályára lépett még: Tankó, Csomor, Balázsi, Kerestély

Már a 4. percben eltörölte hátrányát a Jakab Zoltán által felkészített együttes. Egy szögletet követően Kanyó tízről, kapásból bombázott a bal alsóba, aztán a gólszerző remekül szolgálta ki Kedeit, akinek nem volt túl nehéz dolga, a kapu torkából lőtte a léc alá (2–0). A román ifjúsági válogatottat az U19-es Európa-bajnokságra kivezető, a felnőtteket is irányító, most pedig edző-játékos szerepet betöltő Robert Lupu rögtön időt kért, hogy rendet rakjon tanítványai fejében. Nem volt nagyon sikeres ez, Bálint került ziccerbe, a kimozduló kapus mellett elgurította a játékszert, kicsivel mellé ment. Az első nagy helyzetet a 7. percben hozta össze a bánsági alakulat, az utolsó pillanatban tisztázott a védelem. Továbbra is az udvarhelyiek voltak veszélyesebbek, Kerestély és Balázsi előtt adódott gólszerzési lehetőség. A 12. percben mezőnyjátékosra cserélte kapusát a vendégcsapat, a húzás nem jött be, Miklós csípett el egy átadást, saját térfeléről az üres kapuba gurította. 3–0, ennél az állásnál már az FK összesítésben átvette a vezetést. A pihenő előtti percek a temesváriaké volt, három ízben is közel voltak, hogy megzörgessék ellenlábasuk hálóját – a felső kapufát is telibe találták, de megmaradt a háromgólos hátrányuk az eredményjelzőn.
A második felvonás elején fennebb tolta sorait a temesvári csapat, a 25. percben Kanyó óriási hibája kellett, hogy szépítsenek az álláson, ezzel pedig kiegyenlítsék az összetettbeli állást. Az FK játékosa kilencről, senkitől sem zavartatva hazapasszolta, a kimozduló Grigoraș azt még elérte, hogy ne legyen öngól, de kipöccintett labdájára lecsapott Lupu, majd a hálóba juttatta a játékszert (3–1). Gyorsan jött rá a válasz: Miklós labdaszerzését követően a félpályáról indította a remek ütemben érkező Csomort, a fiatal játékos könnyed bokamozdulattal járt túl a kapus eszén (4–1). Két percig emberelőnyben játszhatott az FK, Fernandez kapta meg a 29. minutumban a második sárga lapos figyelmeztetését, így kiállították. Nem éltek vele, Kedei a kapussal szemben nem értékesítette a ziccert.

A 33. percben több próbálkozást követően négyre növelte előnyét az udvarhelyi csapat, ehhez Tankó hidegvérűsége kellett, a végletekig kivárt, amikor mindenki arra számított, hogy passzolni fog, spiccel kapura lőtte, a bal alsóban kötött ki lökete (5–1). Ez volt az összecsapás kulcsmomentuma. Innen már kockáztatnia kellett a vendégeknek, ami nem jött be. Bálint üreskapus találata végleg lezárta a küzdelmet.

A diadal után a talpon álló közönség és a csapattagok együtt énekelték a székely himnuszt, majd jött a díjátadás, az eltiltott Szécsi emelte magasba a kupát, amely aztán hosszú útra indult a csapattagok között, mindenki készített közös fotót vele. Szép volt fiúk!

A Futsal Klub Székelyudvarhely 2013 és 2021 után fennállása harmadik bronzérmét szerezte meg, ezen kívül még egy ezüstérem van a vitrinjükben (2015).

Teremlabdarúgó 1. Liga, bronzmérkőzés, visszavágó:

Futsal Klub Székelyudvarhely–Temesvári CFR 6–1 (3–0). Összesítésben: 8–5.
Gólszerzők: Kanyó Szilárd (3.), Kedei Barna (4.), Miklós Tamás (12.), Csomor Máté (28.), Tankó Levente (33.), Bálint Andor (35.), illetve Robert Lupu (25.).

forrás: szekelyhon.ro

 

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink