Meglepte az Aramis a Debrecent
2023.04.06 | 12:45
Meglepte az Aramis a Debrecent

Nagy lehetőség előtt állt a DEAC, hiszen győzelmük esetén már harmadik helyre léphettek volna a tabellán, megelőzve a Kecskemétet és öt pontra lerázták volna magukról a Veszprémet. Ami nehezítette a helyzetüket, hogy a műtéten átesett Nagy Bence és az eltiltott Deiby nem állhatott a csapat rendelkezésére. Az Aramisnál sokkal nagyobb volt a hiányzók listája. Ahogy a beharangozóba írtuk, hat válogatott játékosuk is hiányzott, akik mellé hétfőre a két UP válogatott, Lux és Lévai is feliratkozott betegség miatt.

A vendégek számítottak a mérkőzés esélyesének, de a budaörsiek nagy elánnal kezdtek és ellenfelük tudtára adták, hogy ők is igényt tartanak a három pontra. Az első találatra nem is kellett sokat várni, Kövesdi szerzett labdát az ellenfél hatosán belül, amit gólra váltott. A folytatásban a DEAC irányított és Thiago révén közel jártak az egyenlítéshez, de kétszer is a kapufát találta el a brazil játékos. Lüktető volt a játék, több helyzet akadt mind a két oldalon, de a kapusok remekeltek. A félidő közepén aztán két hatalmas hazai hiba után fordítottak a debreceniek. Egy labdavesztést követően Rácz talált be, majd Thiago ívelt az üres kapuba, miután az Aramis vészkapus játék közben labdát veszített. Sokáig nem kellett csüggedniük a hazai szurkolóknak, mert egy perc múlva egy szép támadás végén Sóvári egalizált. A felek ezután sem álltak le és mind a két együttes próbálta megszerezni ismét a vezetést. Ez az utolsó percben a vendégeknek jött össze, Tóth Attila lövése talált utat a hazai kapuba, de néhány másodperccel szünet előtt erre is volt budaörsi válasz, Szűcs érkezett remekül a hosszú kapufánál Bognár passzára.

A második félidő is hasonlított az elsőre. Bátran támadott mind a két együttes, így élvezetes volt a találkozó. Ebben a játékrészben is az Aramis szerezett hamar vezetést, Vattamány volt eredményes. Az egyetemisták átálltak vészkapus játékra, és Krajcsi rendszeresen feljött, amivel nagy zavart okoztak, de sokáig csak helyzetekig jutottak, gólig nem. A jég a félidő derekán tört meg, ekkor a vendégek legjobbja, Thiago szerzett szépségdíjas gólt. A Debrecen tovább rohamozott, és nagy nyomás alatt tartotta a hazai kaput, de Gémesi bravúrjaival meccsben tartotta csapatát. A hajrá előtt egy hazai labdaszerzésből Bognár mehetett ziccerben, amit sikerült gólra váltania, így ismét náluk volt az előny. Elek Gergő játékosai tovább játszották az öt a négyet és egy perccel később sokadjára is sikerült egalizálni. A vendéglátó ekkor már teljesen elfáradt és csak a védekezésre koncentrált. A DEAC nem elégedett meg a döntetlennel és kockáztatott és már Thiago volt a vészkapus, de a kockáztatás végül megbosszulta magát. A budaörsiek labdát szereztek, amit Vattamány gurított az üres kapuba négy másodperccel a vége előtt, megszerezve a győztes találatot.

A Debrecen előtt rengeteg lehetőség adódott, hogy eldöntse a mérkőzést, de Gémesi ezúttal is parádézott. A budaörsiek hősies játéka jó helyzetkihasználással párosult, így nem érdemtelenül szerezték meg első győzelmüket a rájátszásban. Ezzel a sikerrel beérték a Veszprémet pontszámban és a DEAC is már csak két pontra van.

 

ARAMIS SE - DEAC 6-5 (3-3)
Budaörs, 200 néző
Játékvezetők: Juhász, Kiss, Tóth-Tolnay

Aramis: Gémesi, Gáspár, Bognár, Moga, Bélavári
Cserék: Molnár, Soós - Kövesdi, Vattamány, Machalek, Sóvári, Szűcs, Korompay
Vezetőedző: Moga Lorant

DEAC: Krajcsi - Vass, Harmati, Tóth A., Szabó
Cserék: Tóth Be., - Szatmári, Thiago, Rácz, Sándor, Magyar, Győri, Tóth Ba.
Vezetőedző: Elek Gergő

Sárga lap: Thiago, Rácz

Gólszerzők: Vattamány (2), Sóvári, Szűcs, Kövesdi, Bognár, illetve Rácz, Thiago (2), Tóth A. (2)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink