Meglepheti-e ellenfelét az ELTE vagy a Nyíregyháza?
2022.06.09 | 22:49
Meglepheti-e ellenfelét az ELTE vagy a Nyíregyháza?

Épphogy véget értek hétfőn az NBII küzdelmei, sok ideje nem volt az érintett csapatoknak pihenni, rögtön itt az újabb megmérettetés, az osztályozó. Az már korábban eldőlt, hogy a TF a keleti ezüstéremest, míg a Kistarcsa a nyugatit kapja ellenfélül és hogy az alacsonyabb osztályú kezd otthon. Mind a két csoportban kiélezett volt a küzdelem a másodosztályban, így csak az utolsó játéknapon dőlt el, kinek adatik meg a lehetőség kiharcolni az élvonalbeli szereplést. Az első találkozókra most pénteken, míg a visszavágókra jövő hétfőn kerül sor. A páharcokra a kupaszabályok érvényesek, számít az idegenben szerzett gól.

 

A STUDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA – FUTSAL TFSE BESTRONG
19:00 Nyíregyháza, Continental Aréna

A keleti csoportban a Rubeola és a Maglód versenyfutása volt, de a maglódiak egy jogosulatlan szerepeltetés miatt pontlevonást kaptak, szám szerint ötöt, így végül nem csak a bajnoki címről, de még a második helyről is le kellett mondania. Ezek ismeretében mondhatni a Nyíregyháza ölébe hullott az ezüstérem és az osztályozó lehetősége. A Lovas-legénység újoncként vágott neki az NBII-nek, de most megadatik, hogy egy év alatt még egy osztályt ugorjanak. Persze ez nem lesz könnyű, hiszen jelenleg nagy a különbség az első és másodosztály között. A TF ugyan csak kilencedik lett az élvonalban, de lényegesen nagyobb játékerőt képviselnek. Több a rutinos, sok éles meccset megjárt játékosuk. Az egyetemisták ha hozzák a tudásuk nagyrészét, akkor nem érheti őket meglepetés, de ellenkező esetben okozhat kellemetlen perceket a Nyíregyháza. Az első meccsen a szabolcsi együttes megpróbál olyan eredményt elérni, hogy esélye maradjon a visszavágóra, amire hazai környezetben van is esélye.

 

ELTE-BEAC – KISTARCSA FUTSAL
20:30 Budaörs, Aramis Sportcsarnok

A nyugati csoportban az utolsó forduló előtt még három csapatnak is volt esélye a bajnoki címre, illetve az osztályozós második helyre. A játéknap végén az MFA lehetett a legboldogabb, hiszen övék lett az aranyérem és a közvetlen feljutás, míg a második helyen az egyetemisták végeztek, megelőzve az UTE gárdáját. Az ELTE számára csak annyi volt a feladat, hogy ne kapjanak ki a liláktól, ami sikerült is, így ők készülhetnek az osztályozóra, ahol az ellenfelük a Kistarcsa lesz. A Pest-megyei együttes tök utolsó lett az NBI-ben, a rájátszásban egyetlen pontot sem szereztek, így nem túl bizakodva várhatják a párharcot, bár a nagyobb rutin így is mellettük szól. Előzetes úgy tűnt, hogy több meghatározó játékosuk hiányozni fog, hiszen a „minifoci EB-n” szerepeltek, de most a korai kiesés után van esély, hogy pályára lépjenek. A nagy kérdés, hogy számít-e rájuk a szakmai stáb. Egyébként hasonló a helyzet az egyetemistáknál, hiszen nekik is két játékosuk szerepelt a kassai sporteseményen. Az ELTE a kupában élvonalbeli csapattal, az Aramissal találkozott, így tudja, hogy mire számíthat egy magasabb osztályú csapat ellen. Az esélyek a Kistarcsa mellett szólnak, de jó teljesítményre lesz szükségük, ha meg akarják őrizni élvonalbeli tagságukat.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink