Meglepheti-e a Veszprém a Haladást?
2024.01.25 | 10:57
Meglepheti-e a Veszprém a Haladást?

Utolsó előtti fordulójához érkezett a férfi NBI alapszakasza. Rengeteg még a nyitott kérdés a helyezéseket illetően, így lesz izgalom bőven. A fordulót a Veszprém - Hali rangadó nyitja, amit élőben közvetít ma este az M4 sport. Mellette a Kecskemét Pécsre látogat.

 

A két együttes nem olyan rég találkozott, hiszen az ősz végén a Hali BL szereplése miatt januárra lett halasztva a szombathelyi összecsapás. A találkozó elején a Veszprém jól állta a sarat, de végül magabiztos győzelmet aratott a címvédő. Azóta két-két fordulót játszottak a felek. A Hali két idegenbeli meccsen szerepelt és előbb nyert Budaörsön, majd begyűjtötte a három pontot Nyírbátorban is. Alaszticsék ennek (is) köszönhetően toronymagasan, 15 pontos előnnyel vezetik a bajnokságot és könnyedén nyerték meg az alapszakaszt. Ettől függetlenül nem dőlnek hátra és szeretnének jó formában maradni a hamarosan kezdődő rájátszásra. Ezúttal is győzelmi szándékkal lépnek pályára, főleg, hogy a TV is közvetíti az összecsapást. Ellenfelük az a Veszprém lesz, akiknek még komoly tétje van a hátralévő két fordulónak. A Haladás mögött nagyon sűrű a mezőny, így minden pontnak nagy jelentősége van. Fehér Zsolt fiai jelenleg a dobogó harmadik fokán állnak, és csak rosszabb gólkülönbségük miatt előzi meg őket a Mezei-Vill. Viszont hátrafelé is kell tekinteniük, mert mögöttük a Nyíregyháza mindössze három ponttal áll és nekik is jobb a gólkülönbségük, így egy Hali elleni vereség után akár a dobogóról is lecsúszhatnak. Ami jó hír a veszprémiek számára, hogy két legfőbb riválisuk egymás ellen játszik. A bakonyiak az elmúlt két meccsén kissé akadozott a gépezet, úgy tűnik, egyelőre nehezen tudják pótolni a télen távozó brazil játékosukat, Tont. A DEAC ellen hazai környezetben vezettek ugyan már két góllal is, de a végén örülniük kellett az egy pontnak is, majd hétfőn a sereghajtó otthonában épphogy sikerült nyerni 2-1-re. Ezek fényében nehéz elképzelni, hogy meglephetik a szombathelyieket, de hazai pályán győzték már le a címvédőt.

 

A kecskemétiek elérték alapvető céljukat, a felsőházban folytatják majd a rájátszásban. Viszont nem mindegy mennyi pontot visznek, főleg ha éremért szeretnének játszani. Hátfőn este rangadót veszítettek a Mezei otthonában, így a dobogóra inkább már csak matematikai esélyük van. Jelenleg az ötödik helyen állnak, de az utolsó körben épp az egy ponttal előttük álló Nyíregyházát fogadják majd, így saját kezükben a sorsuk, hogy előrébb lépjenek. Persze ehhez fontos lenne nyerni Pécsen is, ahol mondhatni kötelező a győzelem. Az ősz folyamán hazai pályán kiütötték a baranyai együttest, de vélhetően ezúttal nem számíthatnak ilyen könnyű meccsre. A Pécs a legutóbbi játéknapon megnehezítette a Debrecen dolgát, míg előtte simán kikapott otthon a Berettyóújfalutól, így mondhatni eléggé kétarcú az együttes, elég rapszodikusak. Az újonc számára igazán nagy tétje nincs a meccsnek, így felszabadultan játszhat. Ha jó napot fognak ki, megnehezíthetik a kék oroszlánok dolgát, ellenkező esetben simán érvényesül a papírforma.

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink