Meglepetéseredmények nyugaton, változtak az esélyek
2022.03.01 | 16:34
Meglepetéseredmények nyugaton, változtak az esélyek

A férfi futsal NB II Nyugati csoportjában az utolsó előtti fordulóban két meglepetéseredmény és egy döntetlen forgatta fel az állóvizet, így egy fokkal bonyolultabbá vált a helyzet, és sokkal izgalmasabbá a végjáték. Nézzük, miért!

Beharangozónkban azt írtuk, várhatóan a Tihany, Haladás II, Sárvár hármasból kettő fér majd fel a felsőházba, ám egy-egy váratlan vereség, illetve győzelem megváltoztatta a status quo-t.

A forduló kulcsmeccse volt a Magyar Futsal Akadémia és a Haladás II párharca, mind a két csapat győzelme esetén nagyot változott volna a kép. Az első 15 perc nem hozott gólt, aztán az MFA találatára még válaszolt a szünet előtt a kis Hali, amely a második félidő elejére fordítani tudott. A hazaiak ugyanakkor ki tudtak egyenlíteni az utolsó percben, ezzel gyakorlatilag bebiztosították a felsőházas pozíciójukat, a hátralévő két meccsükön (REAC és UTE) egy pont is elég, de ha mind a kettőt elveszítik, még akkor is csoda lenne, ha lemaradnának. A vendégeknek ez az eredmény még pont jó: ha legyőzik a Szigetszentmiklóst, meglesz a felsőházas folytatás, igaz, a gólkülönbségükre is oda kell figyelniük, de az most hárommal jobb a Sárvárénál, amelyre viszont nehezebb meccs vár a Nagykanizsa ellen.

Azt írtuk beharangozónkban, hogy a Nagykanizsának több csoda is kellene ahhoz, hogy mégis legyen esélye a felsőházra, ebből az elsőt meg is tették: legyőzték a szárnyaló elsőt, az UTE-t – igaz, tegyük hozzá, a lilák számára már nem volt tétje a találkozónak. A mérkőzés első 30 perce még kiélezett volt, a végét viszont a kanizsaiak bírták jobban és 6–4-re győztek. Ettől függetlenül valószínűleg már későn ébredtek, a jövő héten a szintén a felsőházért küzdő Sárvárral játszanak, ráadásul idegenben, és egyik csapatnak sem elég csak a győzelem, kell a riválisok botlása is.  

Az egyik rivális, amelynek botlása jó lehet a számukra, az a REAC, amely nagy sanszot szalasztott el arra, hogy bebiztosítsa a felsőházas helyét – nem tudta legyőzni otthon a legjobb hatból már mindenképpen kicsúszó PEAC-ot. A szünet még 1–1-es döntetlent hozott, a második félidőben azonban tíz perc alatt háromszor is előnybe kerültek a vendégek, a játékrész második felében pedig újabb találattal vitték el a három pontot. A pécsiek már egészen biztosan a kilencedik helyen zárják az alapszakaszt, a rákospalotaiak ugyanakkor nehéz helyzetbe kerültek a végére. Bár még van két meccsük, mind a kettő előrébb álló csapat (MFA, illetve ELTE) ellen, igaz, ők az egyetemisták mumusai, ráadásul az ELTE számára valószínűleg már nem lesz tétje a meccsnek. Hátradőlniük biztosan nem lehet, legalább két pont kell nekik a felsőházhoz.

A REAC-cal ellentétbena Tihany nem hibázott, igaz, bőven volt izgulnivalója. Az első 30 (!) perc nem hozott találatot, aztán megszületett a mérkőzés egyetlen gólja. A Balaton-partiak a remek védekezésüknek köszönhetően gyakorlatilag bebiztosították a felsőházas folytatásukat. A záró fordulóban az utolsó előtti Dunaújvárost fogadják, ráadásul otthon, és döntetlen, sőt, vereség esetén is meglehet a felsőház, köszönhetően a gólkülönbségüknek. És hogy tovább dicsérjük a hatalmas küzdelem árán a legjobb hatba kerülő Tihanyt: Schmidmajer Ádámék kapták a legkevesebb (50) gólt az egész mezőnyből – nagyrészt ennek köszönhető, hogy ezúttal várhatóan sikerül elérniük a felsőházat.

A záró találkozónak viszont már tényleg nem volt tétje, pikantériája azonban igen: az ELTE-től 4106 nap után távozó Béni Zoltán először lépett pályára korábbi csapata ellen a Dunaújváros színeiben. Sok öröme azonban nem lehetett, az egyetemisták 30 perc után 3–0-ra vezettek, végül 6–2-re nyertek, ezzel gyakorlatilag bebiztosították a második helyüket. Az újvárosiak egy bravúrgyőzelemmel még egyet feljebb léphetnek az utolsó körben a 11. helyről.

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, 21. FORDULÓ
Magyar Futsal Akadémia – Haladás II 2–2
(Szabó, Bencsik, ill. Fehér, Knizs)
Nagykanizsa – UTE 6–4
(Kollár 3, Szalai, Szakmeiszter, Szőke, ill. Szűcs, Ilyés, Milavecz 2)
REAC – PTE PEAC-B Build&Trade 3–5
(Sztojanovits 2, Kiss, ill. Tóth, Koronics, Forró, Barta 2)
Kisép Szigetszentmiklós – Tihany 0–1
(Körösi)
ELTE-BEAC – Dunaújváros 6–2
(Szekér, Boros 2, Horváth, Szini, Szamosi, ill. Bartha, Facskó)

Pénteken játszották: BAK – Sárvár 3–7 (Besenyei 2, Pető, ill. Halmos 3, Fábián, Manganelli 2, Szakasics)

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink