Meglepetések a kupában - négy másodosztályú csapat a nyolc között!
2021.11.16 | 12:15
Meglepetések a kupában - négy másodosztályú csapat a nyolc között!

Várakozáson felül teljesítettek a másodosztályú csapatok a női futsal Magyar Kupában. Így a versenysorozat történetében először fele-fele arányban vannak jelen NBI-es és NBII-es gárdák a legjobb nyolc között, ami egy szerencsés sorsolást követően azt is jelenthetné, hogy újra lenne másodosztályú csapat a Final Fourban. Ehhez azért még meg kell várnunk, hogy Fortuna kihez lesz kegyes...


Női futsal Magyar Kupa 2. forduló (legjobb 16)


Máltai SE - Újpest SE 1-3 (0-1)

Nem sikerült visszavágnia a bajnokságban elszenvedett vereségéért a Máltai SE-nek, így az Újpest csapatának ezt a találkozót is szorosan, de kérdőjel nélkül sikerült behúznia, elsőként jutva a legjobb nyolc közé. 

Almásfüzitői SC - Astra HFC 3-17 (2-9)

A tavalyi ezüstérmes Astra magabiztosan vette a legjobb tizenhat közötti selejtezőkört - összes mezőnyjátékosa betalált a rózsaszíneknek, de kiemelendő, hogy a hazaiak játékosa, Engelbrecht Fanni mesterhármast szerzett első osztályú ellenfele ellen.

Kiskunhalasi Szilády RFC - Tolna-Mözs 2-10 (0-7)

A Tolna csapata is sima győzelmet tudott aratni NBII-es ellenfelük ellen, még a válogatott játékosaik hiányát is elbírva (Szalkai Kitti, Vámosi Georgina). Rajtuk kívül is voltak még hiányzók, ám valószínűleg nem ezen múlt a hazaiból lett vendégek veresége, a kék-fehérek az előző évi csalódottságon túllépve most a Final Fourba tartanak.

Mályi SE WG - DEAC 2-10 (1-3)

Stabilan kezdték a mérkőzést a hazaiak, néhány NBI-es csapatnál tovább is kihúzták kapott gól nélkül a címvédő ellen, ám a tizenkettedik percben aztán megszerezte a vezetést a vendég Debrecen. Az első félidő szorosan, 3-1-es eredménnyel ért véget, ám tízig meg se álltak az egyetemisták, emelt fővel belépve a legjobb nyolc gárda közé.

Kalafa Futsal - Budaörs 1-11 (0-5)

Nagyon magabiztos kiállással már az első perctől kezdve vezetett a Budaörs, egy pillanatig sem volt kérdés, hogy a tavaly az elődöntőig jutó Pest megyeiek miért utaztak le Szárig. Minden mezőnyjátékos legalább kétszer betalált, így tizenegy rúgott góllal utaztak haza a zöld-feketék.

Miskolci Vénusz - ELTE-BEAC 3-1 (2-0)

A forduló egyik nagy rangadója volt a két csapat találkozója, pár évvel ezelőtt még az NBI-ben, most pedig a Magyar Kupában jött össze a mérkőzés. Mindössze egy cserével álltak ki a vendégek a borsodi megyeszékhelyen, ahol Kolok mester keze alatt szépen formálódik a miskolci csapat, kiváló elegye rutinos és fiatal, tehetséges játékosoknak. Be is húzták a találkozót, ahol sok gól nem esett, de ettől függetlenül egyértelmű, hogy nem érdemtelenül jutott a legjobb nyolcba a Vénusz csapata.

MVFC Berettyóújfalu - Csepel UP SE 4-4 (1-1)

A hétvége utolsó két mérkőzése bizonyult a legizgalmasabbnak, a Csepel berettyóújfalusi vendégjátéka pedig a legfordulatosabbnak is. Kiderült, hogy nem véletlenül vezeti a Keleti csoportot a Mezei-Vill, illetve az is, hogy az NBII és az NBI között már nem akkora a szakadék, mint az régebben sokszor előfordult. Elképesztő utolsó perceket követve, ahol háromszor is változott az, hogy éppen ki áll továbbjutásra, végül a hazaiak tudtak utoljára megszólalni, a legutolsó percben megszerezve az egyenlítő találatot. Itt pedig jön az a híres szabály, hogy döntetlennél az alacsonyabb osztályú örülhet, így a Berettyó a 8 között várhatja ellenfelét. 

Kelen SC - TFSE 9-5 (4-2)

A kupaforduló legpikánsabb találkozóját a végére hagyták a felek, és meg is érte várni rá - tizennégy gól esett a Törökbálinti Futsal Aréna kisméretű pályáján, a hazai zöld-fehérek pedig magabiztosan arattak sokgólos győzelmet első osztályú vendégeik ellen. A TF így idén még nyeretlen, a bajnokság után a kupában sem termett sok babér a tesiseknek.

A női futsal Magyar Kupa legjobb nyolc közé jutott csapatai:

  1. Újpest FC
  2. Astra HFC
  3. Tolna-Mözs
  4. DEAC
  5. Budaörs Futsal
  6. Miskolci Vénusz
  7. MVFC Berettyóújfalu
  8. Kelen SC
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink