Meglepetés nélküli kupa péntek
2023.02.18 | 12:36
Meglepetés nélküli kupa péntek

Péntek este rendezték a magyar kupa nyolcaddöntő mérkőzéseinek egy részét. Öt összecsapásra került sor, és nem történt meglepetés. Egyedül a Kecskemét debreceni vendégjátéka volt két esélyes, ahol végül a vendégek örülhettek.

Magyar Kupa, Nyolcaddöntők:

VESZPRÉM FUTSAL - ELTE-BEAC 6-1 (3-0)
Gólszerzők: Tatai (2), Boromisza, Kis, Gavrilovic, Gerencsér, illetve Tóth
Nem volt kérdés, hogy a vendéglátók a mérkőzés toronymagas esélyesei. Ennek ellenére sokáig nem találták az ellenszerét az ELTE védekezésének, főleg hogy kapusuk, Oswald parádézott. A fölény a játékrész hajrájára érett góllá, ami három találatban mutatkozott meg. Ezzel a párharc szünetre el is dőlt, de a Veszprém a másodikban sem állt le és újabb gólokat szerzett, amire a találkozó legvégén egyetlen válasz érkezett. Egy percig sem forgott veszélybe a hazaiak továbbjutása.

 

HALADÁS VSE - ÚJPEST FC-220VOLT 7-1 (2-1)
Gólszerzők: Dróth (2), Luiggi, Rutai, Vattamaniuc, Hajmási illetve Suscsák
Nehéz meccs várt a lilákra a címvédő otthonában, de nem feltartott kézzel érkeztek Szombathelyre. A Hali már az első percben megszerezte a vezetést Dróth révén, de erre rögtön tudott válaszolni a vendégcsapat Suscsák góljával. A hazaiak fölényben játszottak, és a félidő közepén újra megszerezték a vezetést, de tovább nem tudták növelni az előnyüket, így szünetben továbbra is nyílt volt a találkozó.
A második félidő is gyors Haladás góllal kezdődött, így már kettő volt az előny. Az Újpest tartotta magát, de a játékrész közepén egy újabb hazai találat eldöntötte a továbbjutás kérdését. Az utolsó percekre a Hali lendületben maradt és újabb három gólt szerzett, így a játéknap legnagyobb arányú vereségét szenvedték el az újpestiek.


DEAC - SG KECSKEMÉT FUTSAL 3-4 (2-1, 2-2, 2-3) hosszabbítás után

Gólszerzők: Thiago, Harmati, Rácz, illetve Mánya, Pál, Maico, Öreglaki
A kupaforduló legjobban várt mérkőzésének tűnt, és nem is kellett csalódni, hiszen izgalomban és fordulatban nem volt hiány. Kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés és sokáig nem is találtak fogást egymáson a csapatok, de a játékrész második felére felgyorsultak az események. A hazaiak játékosa, Thiago bombázott a vendégek kapujába egy oldalberúgás után. Pár perccel később ismét a vendéglátók örülhettek, hiszen Harmati volt szemfüles és passzolt az üres kapuba egy vendég hiba után. A kecskemétiek nem ijedtek meg a két gólos hátrány tudatában és egy perc múlva már szépítettek is, Mánya szabadrúgása talált utat a hazai kapuba.
A második félidő szintén jó játékot és nagy izgalmakat hozott. Úgy tűnt, hogy egy újabb hazai találat eldöntheti a párharcot, de nem sikerült megszerezni az ehhez szükséges gólt, ami meg is bosszulta magát, mivel a Kecskemét a félidő derekán egalizált. Egy szép kombináció végén Pál Patrik volt eredményes. A hajrára kezdődhetett minden elölről, és mind a két fél eldönthette volna a maga javára a mérkőzést, de nem tudott betalálni, így jöhetett a hosszabbítás.
Ekkor már óvatosabbak voltak a csapatok, de így is potyogtak a gólok. A ráadás első felvonásában a vendégek brazilja, Maico is beköszönt egy szép lövést követően, így először a meccs folyamán nálunk volt az előny. Fordulás után sokan arra számítottak, hogy jön a hazai öt a négyes játék, de nem volt rá szükség, mert Rácz rögtön egyenlített, egy formás támadás végén. Tovább fokozódtak az izgalmak és már mindenki a büntetőket várta, de Öreglaki egy remek lövéssel újra a vendégeket juttatta előnyhöz, másfél perccel a vége előtt. Ekkor már érkezett az egyetemistáknál a vészkapus, de egyenlíteni nem sikerült, így búcsúzott a tavalyi döntős a kupától, míg a Kecskemét várhatja a folytatást.


RABEL FANATIC - RUBEOLA FC 3-8 (1-3)

Gólszerzők: Nagy, Molnár, Baranyai illetve Huszty (4), Sámson (2), Gál
Két osztály különbség van a két együttes között, így nem volt kérdés, hogy a Rubeola számít az esélyesnek. Ennek ellenére az NBIII egyik élcsapata, a Rabel remekül küzdött és egy félidőn át élt is a remény, hiszen ekkor még csak két gólt volt a különbség. A fordulás után azonban kiütközött a nagyobb tudás, és a két újabb gól után, el is dőlt a továbbjutás. A Rubeola két új igazolása, Huszty és Sámson is megmutatta, hogy jó vételt csináltak velük, hiszen a nyolc gólból hetet szereztek és nagyban hozzájárultak a magabiztos győzelemhez.


MAD DOGS FUTSAL - ARAMIS SE 1-4 (1-3)

Gólszerzők: Fischer illetve Horváth Sz. (3), Bognár
Nagy feladat várt a hazaiakra az Aramis ellen, hiszen egy jóval magasabban jegyzett csapatot fogadtak. A Mad Dogsban több olyan játékos is akadt, aki megfordult a budaörsieknél, így nem volt ismeretlen az ellenfél. A Moga-legénység nem bízott semmit a véletlenre és már szünetig próbálta dűlőre vinni a továbbjutást. Ez úgy tűnt, sikerült is Horváth Szabolcs vezérletével, aki duplázott Bognár gólja mellett, de a hazaiak a szünet előtt szépítettek, ami némi reményt adott a folytatásra. Ez a remény a második félidő közepéig tartott, ekkor Horváth megszerezte harmadik gólját, amivel pontot tett a továbbjutás kérdésére. Nagyot küzdöttek a vendéglátók, de nem volt esélyük a bravúrra, így az Aramis van ott a legjobb nyolc között.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink